Arrestaties na homofobe spreekkoren

22-08-2017 | Twee voetbalfans van de Engelse eerstedivisieclub Leicester City zijn zaterdag gearresteerd nadat ze aanhoudend homofobe uitlatingen lieten horen richting de fans van tegenstander Brighton & Hove Albion. De twee zouden deel uitmaken van een groep van ruim dertig supporters die homofobe leuzen riepen. De hele groep werd het stadion uitgezet en wacht een disciplinaire straf die kan uitmonden in een langdurig stadionverbod.

De supportersvereniging van de Engelse voetbalclub Brighton & Hove Albion heeft al eerder veel last gehad van homofobe leuzen in en rond het voetbalstadion. De club uit Brighton, waar onder meer de Nederlander Davy Pröpper speelt, wordt al jaren belachelijk gemaakt vanwege het hoge percentage homoseksuelen dat in de stad woont. Hierdoor is het volgens veel supportersgroepen in Engeland 'dé homoclub van het land' geworden.

In de slotfase van de competitiewedstrijd in Leicester afgelopen zaterdag was het weer raak. "In de laatste twintig minuten begonnen de spreekkoren, het werd steeds erger," aldus een geschrokken voetbalfan in de Engelse media. De clubleiding van Leicester City zegt teleurgesteld te zijn in het gedrag van haar supporters, maar is tevreden over het kordate optreden van de stewards en politie. "Wij doen ons best om een gepassioneerde, open, welkome omgeving te creëren in het King Power Stadium, waarin iedereen zich vrij voelt om te genieten van de wedstrijd," aldus een verklaring van de club.  

De supportersvereniging van Brighton overwegen een klacht in te dienen bij de Britse voetbalbond omdat de homofobe spreekkoren al jaren aanhouden. De voetbalbond zelf heeft de afgelopen jaren al enkele malen een campagne gehouden in de hoop dat het homofobe, verbale geweld zal afnemen. Ook de Britse politiek maak zich al langer zorgen over de toenemende homohaat rond Britse voetbalvelden. Zo blijkt onder meer dat ruim een kwart van alle voetbalsupporters vindt dat de sfeer rond voetbal homofoob is. Campagnes van de Britse voetbalbond FA, tegen homofobie in 2008, 2010, 2013 en 2016 lijken tot nu toe niet heel succesvol.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Wessel | 25-08-2017

Zal pas veranderen indien 'n voetbal icoon uit de kast komt, want goed kunnen voetballen en homo zijn bestaat volgens die leeghoofden niet. Er circuleren wel wat namen, maar dat was 't dan. Niemand durft 't aan, ook omdat de transferwaarde in geval van uit de kast komen schijnt te duikelen. Niemand is graag 'n dief van eigen portemonnee; dan maar in de kast (blijven).


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Empire

23:30 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven