Arrestaties na homofobe spreekkoren

22-08-2017 | Twee voetbalfans van de Engelse eerstedivisieclub Leicester City zijn zaterdag gearresteerd nadat ze aanhoudend homofobe uitlatingen lieten horen richting de fans van tegenstander Brighton & Hove Albion. De twee zouden deel uitmaken van een groep van ruim dertig supporters die homofobe leuzen riepen. De hele groep werd het stadion uitgezet en wacht een disciplinaire straf die kan uitmonden in een langdurig stadionverbod.

De supportersvereniging van de Engelse voetbalclub Brighton & Hove Albion heeft al eerder veel last gehad van homofobe leuzen in en rond het voetbalstadion. De club uit Brighton, waar onder meer de Nederlander Davy Pröpper speelt, wordt al jaren belachelijk gemaakt vanwege het hoge percentage homoseksuelen dat in de stad woont. Hierdoor is het volgens veel supportersgroepen in Engeland 'dé homoclub van het land' geworden.

In de slotfase van de competitiewedstrijd in Leicester afgelopen zaterdag was het weer raak. "In de laatste twintig minuten begonnen de spreekkoren, het werd steeds erger," aldus een geschrokken voetbalfan in de Engelse media. De clubleiding van Leicester City zegt teleurgesteld te zijn in het gedrag van haar supporters, maar is tevreden over het kordate optreden van de stewards en politie. "Wij doen ons best om een gepassioneerde, open, welkome omgeving te creëren in het King Power Stadium, waarin iedereen zich vrij voelt om te genieten van de wedstrijd," aldus een verklaring van de club.  

De supportersvereniging van Brighton overwegen een klacht in te dienen bij de Britse voetbalbond omdat de homofobe spreekkoren al jaren aanhouden. De voetbalbond zelf heeft de afgelopen jaren al enkele malen een campagne gehouden in de hoop dat het homofobe, verbale geweld zal afnemen. Ook de Britse politiek maak zich al langer zorgen over de toenemende homohaat rond Britse voetbalvelden. Zo blijkt onder meer dat ruim een kwart van alle voetbalsupporters vindt dat de sfeer rond voetbal homofoob is. Campagnes van de Britse voetbalbond FA, tegen homofobie in 2008, 2010, 2013 en 2016 lijken tot nu toe niet heel succesvol.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Wessel | 25-08-2017

Zal pas veranderen indien 'n voetbal icoon uit de kast komt, want goed kunnen voetballen en homo zijn bestaat volgens die leeghoofden niet. Er circuleren wel wat namen, maar dat was 't dan. Niemand durft 't aan, ook omdat de transferwaarde in geval van uit de kast komen schijnt te duikelen. Niemand is graag 'n dief van eigen portemonnee; dan maar in de kast (blijven).


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven