update | Manifestaties na homofoob geweld

09-04-2017 | Zaterdagavond hebben in Eindhoven, Den Haag en Arnhem grote protestmanifestaties plaatsgevonden tegen het homofobe geweld waar ons land de afgelopen tijd mee te maken kreeg. In Eindhoven en Den Haag kwamen enkele honderden mensen bijeen om aandacht te vragen voor de veiligheid van LHBT's,maar verreweg de grootste manifestatie was in het centrum van Arnhem. De protestbijeenkomst op het Gele Rijdersplein bracht ruim 2000 mensen op de been. Er waren veel regenboogvlaggen te zien en ook droegen de deelnemers borden mee met teksten als 'Liefde is gewoon'.

Aan het eind van de middag begon het officiële gedeelte van de manifestatie met enkele sprekers op een podium dat was betaald door de gemeente Arnhem. Barbara Barend (foto), die een week geleden opriep tot de 'hand in hand actie', deed de oproep om al in het onderwijs kinderen te informeren over homoseksualiteit. Burgemeester Boele Staal van Arnhem hield ook een toespraak maar het meeste applaus kregen de twee mannen die een week geleden na een avond stappen in Arnhem werden aangevallen door een groepje jongeren. "Jullie hebben ons door deze zware week heen gesleept," zei Jasper. Zijn man Ronnie liet eerder al weten dat het nog wel een half jaar kan duren voordat hij zijn tanden weer terug heeft. "Ik ben bijna 3,5 kilo kwijt," zegt Ronnie in een interview. “Het enige dat ik kan eten, is babyvoeding. Met kleine hapjes." Ronnie en Jasper zijn ruim dertien jaar samen.

Prominent aanwezig waren D66-leider Alexander Pechtold, senator Thom de Graaf en dragqueen Dusty. Zij gingen met veel aanwezigen op de foto maar ook werd massaal gehoor gegeven aan de oproep om via sociale media selfies te delen om zich uit te spreken tegen geweld tegen homo's. Internationaal kreeg de 'hand in hand actie' ook weer de nodige aandacht door een instagrampost van de acteurs van de populaire serie Suits. Politie-eenheid Roze in blauw was ook aanwezig maar zij hadden een makkelijke avond; de manifestatie verliep zonder noemenswaardige problemen.

Hey @jacindabarrett @halfadams is in! #allemannenhandinhand

Een bericht gedeeld door Gabriel Macht (@iamgabrielmacht) op

GaySite.nl berichtte ook:
19-12-2017 | Politie maakte fout in 'homozaak'
24-11-2017 | OM: Homostel geen slachtoffer haatmisdrijf

Deel dit artikel:  

Reacties:

Cees | 09-04-2017

Mooie actie. Dat het het begin mag zijn van een ommekeer, maar ik heb eerlijk gezegd mijn twijfels. Er is nog een zeer lange weg te gaan, vrees ik.


Emiel | 09-04-2017

mooie actie en goede opkomst . maar ben bang dat de homo haters hier niks van leren of aantrekken. er moeten gewoon zware straffen komen tegen homo mishandeling. want ben bang dat de daders straks weer vrij rondlopen en hier gewoon om lachen . met een slap excuus ze zijn minderjarig. dat is geen excuus voor zulk extreem geweld


Kees@Cees | 09-04-2017

Begin van een ommekeer? Terwijl we nog steeds massaal van die figuren binnenhalen met dezelfde achterlijke middeleeuwse cultuur als de daders?


Joop | 09-04-2017

Ik hoop dat deze bijeenkomst een grote steun is voor deze 2 mannen.
Wat ik me wel afvraag, ik hoor zo weinig van Wilders...hij pretendeert toch zo dat hij opkomt voor homo's? Of nee wacht, Paul Belien, homohater nummer 1 van de PVV, zal Geert wel ingesproken hebben hier niks over te zeggen. Het gaat volgens Belien immers slechts om homo's, en die hebben geen rechten. Pechtold, jij wel bedankt dat je er bij was!


Tja | 09-04-2017

goede opkomst ???? sorry hoor, maar na zoveel publiciteit is 2500 niet veel op zo'n mooie dag. Heb hier in Amsterdam meegelopen en dat waren er ook maar een krappe 1000. Blijkbaar zuchten en steunen ze teveel op forums en denken dat dat wel genoeg is.
Of het helpt? Niets doen helpt in ieder geval niet. Zichtbaar zijn helpt in ieder geval een beetje....


http://haberarnh | 10-04-2017

Het homostel uit Arnhem dat nu wereldberoemd is geworden vanwege een vreemde ‘mishandeling’ hoort eigenlijk opgepakt te worden vanwege mishandeling van minderjarige kinderen. Sinds donderdagavond zijn alle vijf verdachten van de ‘mishandeling’ van het homostel vrijgelaten en verklaarden ze allemaal, afzonderlijk van elkaar, dat een van de homoseksuele mannen als eerste de klap uitdeelde. Homolobby maakt ‘mishandeling’ erger
Dit maakt het nieuws over de mishandeling natuurlijk weer opzienbarender dan dat het al was. Heel Nederland ging er namelijk van uit, dankzij onze homolobby en Barbara Barend, dat de heren in elkaar werden geslagen omdat ze hand in hand liepen. Alle andere verhalen hierover klopten niet of komen uit de fabeltjeskrant. maar omdat je in Nederland bijna niet kritisch mag zijn over homoseksuelen krijgt natuurlijk als een andere wending. Als je niet oplet wordt je meteen als homohater of homofoob neergezet.Geen reden voor langere hechtenis
De onderzoeksrechter was nog gelukkig verstandig (en onafhankelijk) en liet de minderjarige kinderen vrij omdat er geen reden was om ze langer in hechtenis te houden. De kans op herhaling van hun gedrag acht de rechter-commissaris klein en er was zelfs geen onderzoeksbelang om ze langer vast te houden. Wel blijven deze kinderen nog verdachte. Dat de verdachten allemaal minderjarig zijn en geen strafblad hebben speelde ook een rol volgens de rechtbank. De mannen neerzetten als halve criminelen omdat ze om vier ’s nachts naar huis liepen met een betonschaar, gaat natuurlijk iets te ver. Vooral omdat er uberhaupt geen betonschaar was en de kinderen niet hadden gedronken. Het homostel zou wel dronken geweest zijn.

Homostel veroorzaakte problemen zelf
Rekening houdend met bovenstaande uitspraken van de rechter, de uitspraken van de minderjarige jongens en de homoseksuele mannen kunnen we nu alvast concluderen dat de twee heren zelf problemen hebben veroorzaakt. Ze kwamen dronken over, vielen de jongens lastig en begonnen zelfs als eerste te slaan. 99% van alle Nederlanders zouden de minderjarige kinderen gelijk geven als het om een stel zou gaan met een Marokkaanse of Antilliaanse achtergrond. Eigenlijk zouden de mannen dus ook gewoon als verdachte opgepakt moeten worden totdat de zaak helemaal is uitgezocht.


Turkse reactie | 10-04-2017

Bovenstaande komt dus van deze site: http://haberarnhem.nl/?p=14876

Dus kijk maar uit: het gaat al dertig jaar zo dat de (deels islamitische) politieagenten de boel net zo makkelijk omdraaien en vragen: 'Weet je zeker dat je geen snoepjes hebt uitgedeeld'

Ik weet het: het is bijna niet te geloven zo eng, maar zo werkt het in de praktijk. Aangifte en media-aandacht keren zich snel tegen je, door die geslepen leugenaars. In hun cultuur is liegen ook heel gebruikelijk om de 'eer' op te houden. Brrrr


Wessel | 10-04-2017

Leggen meteen de beslissing van Justitie in hun voordeel uit ipv 't resultaat v/h onderzoek af te wachten, zoals ieder1 zou behoren te doen. In 't openbaar affectie vertonen is in 't Westen itt bijv. 't M-O gemeengoed. Bevalt de allochtoon dit niet, moet ie z'n hoofd afwenden. In 't M-O hebben Westerlingen zich naar de zeden v/h land te gedragen op straffe van gevangenisstraf. Hoogste tijd dat zoiets hier ook tov allochtonen geschiedt. Dat is de enige taal die ze verstaan en multi culti werkt niet. We worden anders achter onze rug door hen uitgelachen. Moet je daar 'ns proberen: zijn ze in hun eer of trots gekrenkt en wordt je 't land uit gesmeten.


mark100 | 10-04-2017

@ turkse reactie

vruchten van tientallen jaren wegkijken.

het zal alleen maar erger worden met die zogenaamde slachtofferrol.


Joop | 10-04-2017

Nou Joke, wat let je om iets te beginnen. Of is hier de spreekwoordelijke uitdrukking "de beste stuurlui staan aan wal" weer van toepassing.


Rachid | 11-04-2017

Zolang jullie rijksamtenaren nog met de bijbel als wetboek in de hand homo's mogen discrimineren, kan je van ons Turken en Marokkanen niet verwachten dat zij zich wèl aan de wet houden.


Joop | 11-04-2017

Rachid | vandaag | 08:16
Waar haal je het vandaan dat rijksambtenaren mogen discrimineren? Discriminatie is bij wet verboden, een uitsterfbeleid van weigerambtenaren slechts een coulance maatregel. En wat bedoel met je ons turken en marokkanen? Ben je nou turk, marokkaan, of wellicht nederlander? Dat eeuwige gezeik in hokjes denken van afkomst wordt erg vervelend. Tijd om 2 nationaliteiten af te schaffen zodat mensen gewoon kunnen kiezen, en niet langer van 2 walletjes mee eten.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven