80 Procent houdt geaardheid verborgen

04-04-2017 | Naar aanleiding van het geweld tegen homoseksuelen afgelopen weekend heeft televisieprogramma EenVandaag gepeild hoe het gesteld is met de homo-acceptatie in Nederland. Van alle 21.704 ondervraagden stelt 57 procent dat het goed gesteld is met de homo-acceptatie in ons land. Maar volgens de 1846 LHBT's die meededen aan het onderzoek dat maandag plaatsvond stelt slechts 48 procent dat het goed gesteld is met de acceptatie.

Op de website van het actualiteitenprogramma staat te lezen dat maar liefst zeven op de tien (80%) LHBT-respondenten het als een probleem ervaart om de geaardheid te laten zien. Zeven op de tien (71%) voelen zich bijvoorbeeld niet vrij om hun vriend(in) een kus op de mond te geven in het openbaar en 68 procent durft niet overal in Nederland hand-in-hand te lopen. Ook zegt een derde (32%) dat ze het afgelopen jaar agressie hebben meegemaakt alleen vanwege hun geaardheid. Hierbij gaat het vaak om verbale agressie, maar ook bedreigingen en intimidatie worden genoemd. Slechts een kwart (23%) ervaart dat het in Nederland geen probleem is om hun geaardheid te laten zien.

EenVandaag peilt al jaren hoe het gesteld is met de homo-acceptatie. Uit deze onderzoeken blijkt dat sinds 2011 de acceptatie eerder is afgenomen dan toegenomen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Fouad | 04-04-2017

De homohaat in culturen waar op homoseksualiteit gevangenisstraf, marteling of doodstraf staat is enorm. Dat ervaren wij ook op straat in Nederland.
Helaas zijn er Nederland-haters die de afkeuring van homoseksualiteit door bejaarde SGP-ers gelijkstellen aan de wrede behandeling van homo's door Turken, Marokkanen, Arabieren en mensen uit de Cariben.

In Nederland zijn er altijd mensen die de boel omdraaien.
In Nederland worden slachtoffers beschouwd als daders.
En daders worden geknuffeld als slachtoffers.

Het is werkelijk te schandalig voor woorden.

De advocaten van daders maken het de slachtoffers enorm moeilijk en beschuldigen de slachtoffers ervan eigenlijk de boel uit te lokken, of zelfs van pedofilie als de daders minderjarig zijn.

Kijk bijvoorbeeld hier:

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/betonschaar.html


Coenraad | 04-04-2017

maar daarvoor geeft die 20% die wèl ovedreven te koop loopt met hun geaardheid de potenrammers meer dan genoeg aanleiding om er op los te slaan!


@coenraad | 04-04-2017

U bent een fascist.
Het goedpraten van haat en het oproepen om niet zichtbaar homo te zijn: zo ziet het fascisme er tegenwoordig uit. U bent eng en gevaarlijk.


harrie | 04-04-2017

Coenraad ,hadden joden ook maar niet te koop moet lopen met hun joods zijn dan hadden ze geen last van de nazi,s gehad,dat is zo jouw denkwijze.


Klaas | 04-04-2017

Coenraad is een reli-freak uit Harderwijk.
We kennen zijn soort intussen wel.


Wessel | 04-04-2017

Indien ze blijven vastzitten na staande en aanhouden heeft elke verdachte recht op 'n advocaat (uit de piketdienst). Zo werkt dat in NL. De rechten van allochtonen zijn hier 1000x beter geregeld dan die van NL burgers ginder. Dat weten de 1sten en buiten dat max. uit. Reciprociteit, gelijke monniken, gelijke kappen, is mijlenver te zoeken.


qw | 04-04-2017

Ik denk dat 99. 999999.....% zijn geaardheid verborgen houdt.


Lucas@Coenraad | 05-04-2017

Hier bega je toch echt een fout. Ook als je helemaal niet te koop loopt met je geaardheid in het openbaar, kan je zonder aanleiding bedreigd of inelkaar geslagen worden. Wederom leg jij de schuld bij een deel van de homogemeenschap, en dus keur jij indirect geweld tegen homo's die wel te koop lopen met hun geaardheid, goed?!

Mogen wij divers zijn en ons anders gedragen? Blijkbaar is bij jou het stereotype beeld wat je van (een deel van-) de homogemeenschap hebt, niet weg te branden uit je gristelijke hersenpan. Jij ziet de homogemeenschap het liefst als een grote eenheidsworst, keurig in de kast blijvend en onder het motto: 'je mag het wel zijn maar het niet uitdragen'.

H Y P O C R I E T

*Coenraad woont overigens in Elburg, dichtbij Harderwijk.


Zot | 06-04-2017

Wel eens aan gedacht dat misschien het niet zo cool is om 24 uur per dag 'gaygaygaygaygaygaygaygaygay' te roepen? Wel eens aan gedacht dat het gat waar je je pik in stopt niet alles is wat je identiteit uitmaakt? Stel je voor jou wordt eerst gevraagd of je gay of hetero bent wanneer je iets wilt kopen of ergens wat wilt drinken. Zou toch te zot voor woorden zijn. Is dus overwegend irrelevant wat je met je geslachtsdelen doet. Zowel heteros als nichten moeten het maar voor zich houden. Gaat niemand wat aan behalve de mensen waarmee je het doet.


@zot | 07-04-2017

ik zelf ben man maar praktiseer mijn sexualiteit alleen met mannen.
maar sommige pornofilms met vrouw en man vind ik soms oook aantrekkelijk.

maar meestal kijk ik homofilms.

dus wat ik dan?

het kan ook veranderen. sommige sexuele activiteiten vond ik vroeger niet leuk nu wel. en andersom.

vroeger was ik meer op geneukt worden gericht nu meer op orale zaken.


@zot | 07-04-2017

als je geen gezinnetje hebt komen er wel vraagtekens van familie of vrienden of collega's of mensen met wie je zaken doet.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven