Internationaal ook 'Hand in Hand'

07-04-2017 | Niet alleen in ons land is massaal gehoor gegeven aan de 'Hand in hand actie' waartoe Barbara Barend begin deze week opriep. Ook in het buitenland hebben vele sympathisanten blijk gegeven van verbondenheid met de Nederlandse homo-gemeenschap naar aanleiding van de gebeurtenissen afgelopen weekend in Arnhem en Amsterdam. De politie van het Belgische Gent twitterde een opmerkelijk beeld van twee agenten die hand in hand staan (foto boven). "Het is onze manier om nog eens duidelijk te maken dat niemand bang hoeft te zijn om aangifte te doen van homofoob geweld," aldus inspcteur Davy Van Slycken. "We vonden dit een goede gelegenheid om nog eens de aandacht te vestigen op ons meldpunt voor homofoob en transfoob geweld," zegt Davy Van Slycken in de Belgische media. Klik hier voor meer informatie.

Niet alleen de politie maar ook vele honderden andere Belgen toonden zich solidair en plaatsten foto's waarop ze hand in hand te zien zijn. In Duitsland werd ook zeer actief meegedaan met de actie. Ook daar vele duizenden foto's van paren van het zelfde geslacht hand in hand. Eén van de meest opvallende foto's was er één van twee Oostenrijkse politici. Andreas Schieder en Mario Lindner lieten elkaar fotograferen (foto onder) en plaatste de foto op Twitter.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 07-04-2017

Prima actie.....maar......ook dit zal over een paar week weer vergeten zijn en is er niets veranderd. Want een tijdje geleden was het in Groningen raak, 2 lesbische meiden die klappen kregen (afkomst oerhollands). Een mars volgde in de stad en de burgemeester ontweek tijdens de mars al de vragen hoe hij nu eens daadkracht kon gaan tonen. Nu de jongens in Arnhem, die mannen in Amsterdam, het gaat gewoon verder. Het is een illusie dat er geen homofoben meer in Nederland zullen wonen, net zo min als dat er geen racisten meer zullen zijn die iedereen over 1 kam scheren. Het is wellicht goed dat het standaard is dat er goede voorlichting komt op scholen, want daar ontbreekt het aan. Islamitische scholen en christelijke scholen, daar wordt homoseksualiteit niet besproken maar veroordeeld. De overheid zou het verplicht moeten stellen op elke school, zodat de jeugd niet verpest wordt door minderheden te pesten, maar juist door elkaar meer te accepteren.


Cees | 07-04-2017

Heel mooi. Zou dit ons nieuwe 'exportproduct' worden? Lijkt me heel cool!


@cees | 07-04-2017

het zijn een paar publieke figuren die dit doen. maar echt niet de man in de straat hoor.


mark100 | 07-04-2017

ik zat zelf op een rooms katholieke middelbare scholen.

daar werd homosexualiteit door de meesters echt niet veroordeeld hoor.

de decaan was zelf homo.

de meeste rooms katholieke scholen trekken zich meestal niets aan van wat rome zegt in deze.


op de lagere school kwam wel een keer een niet zo mooie opmerking over twee lesbische vrouwen die kussen. maar dat is heel lang geleden.


Joop | 08-04-2017

mark100, katholieken zijn opener dan protestanten of moslims. Maar een volledige acceptatie is ook daar niet. Islamitische overwegend turks en marokkaanse jongeren accepteren voor het grootste deel geen homo in hun vriendenkring en hebben problemen met een homoseksuele docent. Dat ligt enerzijds aan het geloof en anderzijds de opvoeding die ze van huis uit mee krijgen.
Over het algemeen worden homo's het meest geaccepteerd door autochtone jongeren die geen religieuze achtergrond hebben. Conclusie? De bron is van intolerantie is.....religie. En of de acceptatie nu een beetje is, veel of weinig, hier ligt dus wel het probleem.


Huib | 08-04-2017

In de Volkskrant vandaag: Veel homo's krijgen, omdat zijzelf worden gediscrimineerd, een vrijbrief om racistische onzin te roepen. Maar homofobie geeft geen vrijbrief voor racisme. Een homo die racistisch is, is voor mij net zo erg als een Marokkaanse Nederlander die homofoob is.' Links wil niet meer dat wij benoemen uit welke hoek wij worden aangevallen. Vrouwen en joden kunnen voortaan ook maar beter zwijgen over de agressie die zij tegenkomen vanuit de islam. Je bent dan rascistisch of islamofoob. Links wil koste wat het kost de duistere kanten van de islam toedekken.


pieter | 08-04-2017

@ Joop, het is onzin dat katholieken opener zijn dan protestanten, over moslims kan ik niets zeggen. In de grote steden in elk geval zijn protestanten erg liberaal. In den Haag trouwde in 1989 een protestante dominee al een homostel. In den Haag en Amsterdam en wellicht meerdere steden zijn er "speciale"homo kerkdiensten in de kerk. De kerk waar tegenover ik woon hijst al een paar jaar de regenboogvlag. Er zijn uiteraard protestanten én katholieken én moslims die orthodox zijn en homosexualiteit veroordelen. Echter, zelfs binnen orthodoxe christelijke kring zal respect en geen agressie jegens homeo's gepredikt worden (in het westen) bij moslims ligt dat wellicht anders.

en @ Huib, je hebt gelijk, elke vorm van discriminatie is verwerpelijk, Het is jammer dat links Nederland al jaren probeert de duistere kant van de islam te bedekken.

En of religie de oorzaak is van al deze ellende: misschien wel, maar religie kan ook mooie dingen voortbrengen, het is uiteindelijk het individu dat actie onderneemt.

Enige nuance kan dus geen kwaad


Joop | 08-04-2017

Pieter, lees anders dit rapport even:

https://www.gayandschool.nl/kennisbank/de-acceptatie-van-homoseksualiteit-door-etnische-en-religieuze-groepen-in-nederland/

Een link naar een PDF van 111 pagina's. Het onderzoek is 3 jaar oud maar in 3 jaar is er nu niet erg veel veranderd in Nederland.
Vooralsnog is mijn overtuiging dat religie tot nu toe meer kwaad heeft gedaan in de wereld dan goeds.


zwarte boek | 08-04-2017

Wie heeft die bijbel eigenlijk geschreven?Heeft Rome de auteursrechten?Hebben ze er dan flink aan verdiend.Mensen bang maken als je dood ben wat er gebeurd met je als je je niet zo gedraagt als zij willen.En zo is het met al die religieuze boeken,het is gewoon politiek,en macht.


Wessel | 09-04-2017

Niet alleen de Bijbel, ook de Talmoed en Koran: 3 vertelboeken uit 't zelfde gebied, 3 monothe√Įstische religies, die alle 3 pretenderen de enige Waarheid in pacht te hebben. Dit feit alleen is al 'n teken a/d wand. Geen wonder dat 't M-O permanent in vuur en vlam staat. Krijg bepaaldelijk de indruk dat ze elkaar tig eeuwen geleden hebben zitten na-apen en dat nu niet willen toegeven ten gevolge waarvan heel de wereld met de gebakken peren opgescheept zit. Kan toch niet zo zijn dat alle 3 te vuur en te zwaard beweren dat hun Hoogste Wezen de enige ware is. De overige 2 dienen dan immers af te druipen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven