Documentaire over homoseksuele Marokkanen

25-04-2017 | Familie, Geloof en Hoop is een 3-delige documentaire serie waarin de homoseksuele Marokkanen Nassiri, Souad, Mohamed en Abdellah openhartig vertellen over hun leven. Homoseksueel en Marokkaan zijn gaat voor hen prima samen, maar de weg die ze hebben afgelegd was niet gemakkelijk en soms ook lang en eenzaam. Vooral de schaamtecultuur en de sociale druk binnen Marokkaanse gezinnen om te trouwen en kinderen te krijgen, maakte het uiterst zwaar om hun eigen leven te gaan leiden en gelukkig te worden. Het geloof speelde daarbij een kleinere rol dan vaak wordt gedacht. Door zichtbaar te zijn willen ze jongeren die nog in de kast zitten een hart onder de riem steken. Zo willen ze de discussie binnen hun eigen gemeenschap op gang brengen. De serie schetst een intiem portret van vier sterke persoonlijkheden die onverschrokken hun bestaansrecht opeisen.

Aflevering 1 (7 mei, 14.55 uur, NPO 2): Familie
Deze aflevering onderzoekt hoe de schaamtecultuur en de sociale druk binnen gezinnen het schijnbaar onmogelijk maakt voor jezelf op te komen wanneer je Marokkaan bent en op hetzelfde geslacht valt. Nassiri, Souad (v) en Mohamed (foto) laten zien dat het wel degelijk mogelijk is jezelf te zijn en gelukkig te worden. Ze hebben een lange weg moeten afleggen en willen nu voor andere Marokkaanse homoseksuelen het rolmodel zijn dat zij in hun eigen jeugd hebben moeten missen.

Aflevering 2 (14 mei,14.55 uur, NPO 2): Geloof
Deze aflevering onderzoekt in hoeverre het geloof te combineren valt met homoseksueel en Marokkaan zijn. Volgens Nassiri en de Belgische Abdellah is het wel degelijk mogelijk om én moslim én homoseksueel te zijn. In Parijs ontmoeten zij de openlijk homoseksuele Franse Imam Ludovic-Mohamed Zahed. Volgens Ludovic vormen de Koranteksten niet het grootste obstakel. Het zijn vooral bepaalde Marokkaanse culturele opvattingen en de machtspolitiek in de Arabische wereld die homoseksuelen in de problemen kunnen brengen.

Aflevering 3 (21 mei, 14.55 uur, NPO 2): Hoop
Deze aflevering onderzoekt hoe vier openlijk homoseksuele Marokkanen een positieve verandering teweeg brengen binnen hun eigen gemeenschap. Door zichtbaar te zijn en de discussie aan te gaan, zijn er inmiddels vele heteroseksuele Marokkanen die hen openlijk steunen. Want ook deze hetero’s kennen de obstakels die het moeilijk maken om als Marokkaan te leven zoals je dat zelf wilt. Mohamed, Souad , Nassiri en Abdellah hebben de eerste stappen gezet om zichtbaar te worden. Vol vertrouwen kijken ze naar de toekomst.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Jos | 26-04-2017

In tsjetenie zou deze documentaire maar zeer kort duren: daarom komen volgens die geschifte president namelijk geen homos voor..


Wessel | 26-04-2017

Wat moeten wij met die docu? Geloof en homofilie zijn niet compatibel. Lukt al 2K jaar niet in Rome, laat staan bij haar buurman. Of krijgen die 4 daar wellicht ook te horen dat, als uiterste concessie, zij heel hun leven in seksuele onthouding dienen te leven? Wie heeft die docu gesubsidieerd? De Koning van Marokko of de NL belastingbetaler?


Joop | 27-04-2017

Lijkt me toch wel een zeer interessante docu. Vooral omdat Marokkanen an sich al veel worden uitgekotst in Nederland, zo ook op dit forum. En dan ook nog homoseksueel zijn als Marokkaan waar dat in de Marokkaanse gemeenschap niet echt wordt geaccepteerd, lijkt me best zwaar. En wie die docu betaalt, lekker interessant. Er wordt in dit land al zoveel geld over de balk gegooid, denk dat het geld aan deze docu goed besteed is.


Wessel | 27-04-2017

Lees 'ns wat beter. Had 't niet specifiek over Marokkanen maar over 't geloof, dat zij belijden. Daar hoeft wat mij betreft geen subsidie naar toe. Maak jij maar 'n docu over Christelijke homo's in n Moslim land, bijv. Marokko. Die hebben 't nmm pas zwaar! Dan wordt je echt 'n held ipv je zo in- en meelevend op te stellen tav Marokkaanse homo's in NL.


Bernd | 27-04-2017

lekker in die behaarde Marokkaanse kont neuken want ze zijn allemaal bottum


Joop | 28-04-2017

Helaas Wessel, mijn beroep is niet docu's maken. En ik hoef ook geen held te zijn hoor. Verder heb ik je bericht wel goed gelezen. Zou niet weten waarom ik je bericht nog beter moet lezen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven