Neef Britse koningin uit de kast

20-09-2016 | Een neef van de Britse koningin Elizabeth II is afgelopen weekend in de Britse media uit de kast gekomen. Lord Ivar Mountbatten heeft drie kinderen met zijn ex-vrouw Penny Thompson. In het interview in de The Mail on Sunday zegt hij lang geworsteld te hebben met zijn geaardheid maar dat hij nu klaar is om openlijk als homoseksueel door het leven te gaan. De 53-jarige Mountbatten stelt nu gelukkig te zijn met zijn partner James Coyle, een steward die hij ontmoette tijdens een skivakantie in Zwitserland.

"Penny wist het voor ons huwelijk," verklaart Mountbatten in het interview. "Ik had haar gezegd dat ik biseksueel was, dat ik zowel door mannen als door vrouwen werd aangetrokken. Ze begreep dat en daarvoor zal ik haar altijd dankbaar zijn."

"Ik heb lang met mijn seksualiteit geworsteld en eigenlijk doe ik dat soms nog, maar ik ben gelukkig nu. Dat ik een Mountbatten ben, was niet het probleem. Maar toen ik opgroeide stond homoseksualiteit bekend als 'de liefde waarvan de naam niet mag uitgesproken worden'. Het is toch mooi hoe ver we zijn gekomen op het vlak van acceptatie."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Shame | 20-09-2016

Ja, ja en ondertussen houdt tante Lies nog altijd als directeur van haar homofobe kerk de kaken stevig op elkaar. Laat ze haar reliboel eens op orde brengen, er vallen nog veel te veel slachtoffers. Deze man is er ook één van. Drie-en-vijftig jaar een dubbel leven lijden en waarom ?
Relikul !


mark100 | 20-09-2016

je religiehaat is echt een obsessie.

De anglicaanse kerk erkent trouwens ( delen ervan) het homohuwelijk.


@ boven | 20-09-2016

Kritiek op religie is geen haat. Maar als je het daar over hebt ? In welk homohandboek staat beschreven dat openlijk praktiserend gelovigen dood moeten, omdat zij een gruwel zijn en dat ze deze dood aan zichzelf te danken hebben? Wel bij de les blijven maat ! En dan u het handboek van christenen/katholieken. En mag je daar geen kritiek op hebben? Zo !


mark100 | 20-09-2016

Geen enkele paus, geen enkele kardinaal ook bij de strenge niet heb ik ook gehoord dat deze zegt dat ze "gedood" moeten worden.

En voor katholieken is de bijbel niet een handboek. Maar meer een inspiratiebron.


het is een vers. Ik zie dat als een culturele tekst.

Je meent dat het een handboek is. zo word het niet door alle christenen / katholieken zo beleeft. Ik zie de bijbel en zeker niet het oude testement als een spoorboekje.


Ik richt me meer op Jezus ipv allerlei teksten uit het oude testament.
Ook bij de meeste strenge rooms katholieken zul je bij de meeste van hen niet horen dat ze "gedood" moeten worden.
Immers de bijbel intrepreteren ze in een bepaalde contekst.
De officiele rk opvatting is dat het niet mag maar dat homosexuelen fijngevoelig en niet discriminerend behandeld moeten worden.

En wat de katholieken/christenen betreft. Er zijn vele soorten....
Van zeer vrijzinnig tot zeer streng.

En allerlei kleuren....
Maar ook bij de zeer strenge zul je toch niet horen dat ze "gedood" moeten worden.......

Misschien bij enkele sekten.


mark100 | 20-09-2016

ik heb het over anno 2016


Helaas | 20-09-2016

Mark 100 kan niet lezen: (Leviticus 20:13) Wanneer ook een man bij een manspersoon zal gelegen hebben, met vrouwelijke bijligging, zij hebben beiden een gruwel gedaan; zij zullen zekerlijk gedood worden; hun bloed is op hen!
(1 Korinthiers 6:9-10) Of weet gij niet, dat de onrechtvaardigen het Koninkrijk Gods niet zullen beërven? Dwaalt niet; noch hoereerders, noch afgodendienaars, noch overspelers, noch ontuchtigen, noch die bij mannen liggen, noch dieven, noch gierigaards, noch dronkaards, geen lasteraars, geen rovers zullen het Koninkrijk Gods beërven.
(1 Timotheus 1:9-10) En hij dit weet, dat den rechtvaardigen de wet niet is gezet, maar den onrechtvaardigen en den halsstarrigen, den goddelozen en den zondaren, den onheiligen en den ongoddelijken, den vadermoorders en den moedermoorders, den doodslagers, Den hoereerders, dien, die bij mannen liggen, den mensendieven, den leugenaars, den meinedigen, en zo er iets anders tegen de gezonde leer is;


en nog meer | 20-09-2016

(Romeinen 1:27-32) En insgelijks ook de mannen, nalatende het natuurlijk gebruik der vrouw, zijn verhit geworden in hun lust tegen elkander, mannen met mannen schandelijkheid bedrijvende, en de vergelding van hun dwaling, die daartoe behoorde, in zichzelven ontvangende. En gelijk het hun niet goed gedacht heeft God in erkentenis te houden, zo heeft God hen overgegeven in een verkeerden zin, om te doen dingen, die niet betamen; Vervuld zijnde met alle ongerechtigheid, hoererij, boosheid, gierigheid, kwaadheid, vol van nijdigheid, moord, twist, bedrog, kwaadaardigheid; Oorblazers, achterklappers, haters Gods, smaders, hovaardigen, laatdunkenden, vinders van kwade dingen, den ouderen ongehoorzaam; Onverstandigen, verbondbrekers, zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijken, onbarmhartigen; Dewelken, daar zij het recht Gods weten, namelijk, dat degenen, die zulke dingen doen, des doods waardig zijn niet alleen dezelve doen, maar ook mede een welgevallen hebben in degenen, die ze doen.

Nog meer liefdevols?


Vaticaanstad | 20-09-2016

"Iedereen wereldwijd, met name rooms katholieke politici dienen, zelfs met gevaar van verlies van eigen baan, om zich tegen elke vorm van homo-emancipatie te verzetten. In landen waar het zogenaamde homohuwelijk* al een feit is, dient alles in het werk gesteld te worden de situatie ongedaan te krijgen".

* Homohuwelijk is een (scheld)woord dat de papen gebruiken. Ze bedoelen "openstelling van het Burgelijk huwelijk voor iedereen'.


mark100 | 20-09-2016

zoals ik al zei dat er vele kleuren zijn. En vele interpretaties.

Ook van die romeinen brief die niet door Jezus is geschreven maar door een ander. Men meent door Paulus.

En ik weet niet wie je bent. Dus ik kan je niet aanspreken.

Maar voor een mens die al die teksten letterlijk neemt.

zal dat moeilijk zijn.

Over Paulus met zijn Joodse farizeerse opvoeding kan ik ook wegrelativeren.

Jezus Christus heb ik nergens in het evangelie gelezen dat hij homosex afkeurd.

Wel allerlei teksten van haaltje. Maar ik vraag me af of dat werkelijk door Jezus is gezegd.

Jezus was natuurlijk ook gekomen in een bepaalde tijd en contekst.

Er staan in het nieuwe testament wel meer teksten die ik naast me neerleg.


mark100 | 20-09-2016

De stad met alles wat erin is moet voor de HEER aan de vernietiging gewijd worden; alleen de hoer Rachab en iedereen die bij haar in huis is mag in leven blijven, omdat zij de verkenners die wij gestuurd hadden heeft verborgen.
--------------

[28] Maar wat denkt u hiervan? Iemand had twee zonen. En hij ging naar de eerste en zei: “Jongen, ga vandaag in de wijngaard werken.” [29] Hij antwoordde: “Nee, ik wil niet.” Later bedacht hij zich en ging toch. [30] Toen ging hij naar de tweede en zei hetzelfde. Die antwoordde: “Goed, heer.” Maar hij ging niet. [31] Wie van de twee heeft de wil van de vader gedaan?’ Ze zeiden: ‘De eerste.’ Jezus zei hun: ‘Ik verzeker u, tollenaars en hoeren gaan u voor naar het koninkrijk van God. [32] Toen Johannes naar u toe kwam op de weg van de gerechtigheid*, hebt u hem geen geloof geschonken. De tollenaars en de hoeren hebben hem wel geloof geschonken. Maar u hebt zich ook later, toen u dat zag, niet bedacht en hem geen geloof geschonken.


mark100 | 20-09-2016

voor mij gaat het meer om

heb je naaste lief.
behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.

ja ik wil geneukt worden ik neuk een ander.. we willen dat samen ik zie geen probleem.

het gaat om liefde.


Marc | 20-09-2016

Mark100: de kern is dat ieder geloof als model heeft zichzelf en de gelovigen als superieur te beschouwen en andersdenkenden uit te sluiten. Dat zit in iedere kerk.


Mark100 | 20-09-2016

zo was Jezus toch niet.


Maar goed je geeft een stelling name. Die mijn inziens een voorbeoordeelde gedachte dan de echte werkelijkheid.

Dus discussie heeft weinig zin.


Dr.Huiver | 21-09-2016

Interessant dat heel Nederland en wie weet over de grenzen ook, hier geregeld kan lezen wat een opvoeding met goden, geesten, hemels, hellen, maagden, profeten en ander zwevend gedachten goed bij kinderen en de latere volwassenen doet. Het is indrukwekkend.


harrie | 21-09-2016

Mark je hoeft niet religieus te zijn om je naaste lief te hebben en je te gedragen op een goede manier religie heeft zich zeker de laatste tijden van de slechtste kant laten zien,door de grote bemoeizucht die het heeft zich met andere die niet zo denken of geloven als zij.Dat geldt voor alle religies.Niet gelovigen zijn vaak betere mensen dan religieuze mensen,zonder bijbel of koran.


Kluif | 22-09-2016

God is liefde, weet u nog? En dat u dat maar weet!!!


fred | 23-09-2016

Heb meer last van buren die moslim zijn. Om dan maar te zwijgen over vluchtelingen die andere (homo) vluchtelingen een azc uitslaan. (is gebeurt in Apeldoorn) Die slaande vluchtelingen zullen je nieuwe buren maar zijn.
Waarom altijd zo schelden op het christendom. Vanuit die hoek nooit problemen gehad. Wel problemen met die godsdienst die beweert zo vredig te zijn……….


Sybrand van Dijk | 23-11-2016

wat ik nou zo gek vind is dat mensen als Shame, of Helaas nooit een bijbel lezen, behalve om anderen mee om de oren te slaan. Daarin lijken zij als seculieren ineens ontzettend veel op fundamentalisten. Ik ben erg overtuigd van hun menslievendheid. Zeker als Harrie dan opmerkt "niet-gelovigen zijn vaak betere mensen dan gelovigen." Dank voor uw hartelijke inlevingsvermogen.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven