Maastricht krijgt LHBT-hotel

03-09-2016 | In de binnenstad van Maastricht verrijst volgend jaar een groot en luxueus hotel dat zich vooral gaat richten op de LHBT-gemeenschap. Dat meldt de lokale televisiezender 1Limburg. Het hotel met restaurant krijgt onderdak in een voormalig klooster, een rijksmonument uit de veertiende eeuw, dat al een tijdje leeg staat. Voorheen huisvestte het complex onder meer het Leger des Heils.

Gemeentewoordvoerder Peter Debets bevestigt aan de lokale zender de ontwikkelingen en laat weten dat het stadsbestuur akkoord gaat met de vereiste bestemmingsplanwijziging. Vast staat dat de exploitatie van het hotel, dat 55 tot 60 luxueus ingerichte kamers krijgt en volgend najaar de deuren opent, in handen komt van een Nederlandse hotelgroep. De vestiging van een nieuw tophotel in Maastricht is opmerkelijk. Om overcapaciteit te voorkomen, staat het gemeentelijk beleid de komst van nieuwe hotels naar de stad in principe niet toe. Alleen als er aantoonbaar en onderbouwd sprake is van een 'waardevolle of onderscheidende aanvulling' op het bestaande hotelaanbod, is uitbreiding van de lokale markt toegestaan.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Wessel | 03-09-2016

Zal Rome niet leuk vinden. Wat vroeger stiekem in de kloosters werd gedaan, wordt er nu openlijk in 'n niet-RK jasje bedreven. Prima initiatief.Kloosters en kerken trekken geen hond meer en mooi dat ze voor 'n bepaalde doelgroep bestemd zijn. Waren de kloosters vroeger immers ook. Mss verrichten Onno+Albert wel de opening.Ligt vlak bij Onno om de hoek!


Peter breda | 03-09-2016

Gefeliciteerd met de hotel. Zou kan jullie geld uit zak kloppen van gay mensen ik hoeft niet na een gay hotel dat doen ik ook niet in de buitenland normale hotel is ook best leuke


George | 04-09-2016

Of het is een slimme manier om toch een hotel te beginnen, wat niet mocht als het een "gewoon" hotel betreft.
Hoop dat ze er ook een paar kamers 'per hour' maken, dan is het een echt gay hotel


Nee, nee | 04-09-2016

Leuk idee, maar waarom moet dat in die oude roomse meuk? Weg met die paapse horizon vervuiling, eerst dus de sloop bal er door heen en dan een mooi luxueus hotel van maken. Vrij van roomse meur. Anders geniet je toch niet van een lekkere vrijpartij......


LangzaamStikken | 05-09-2016

Oh ja... tout monde komt nu naar Maastricht reizen. √Čcht waar. In ieder geval geloven ze het zelf en gaan helemaal aan het feit voorbij dat in zuid Limburg als lesbienne of gayman de saaiheid pijnlijk merk en voelbaar is en 99% van alle lesbiennes/gays letterlijk VL√öCHTEN zodra hiertoe een mogelijkheid is. Ik ben er 35 jaar geleden op 15 jarige leeftijd gevlucht en heb geen seconde achterom gekeken of berouw gehad van mijn beslissing. Op naar de civilisatie waar je niet konstant in elkaar wordt geslagen of je moet verantwoorden voor wat je bent of je de toegang ergens geweigerd wordt of dat je weereens 7 avonden per week voor de buis moet zitten zonder dat er niets, maar dan ook niets te doen is. Ja, af en toe is hier dan wel een kroeg of in dat dorp. Maar zichtbaarheid en een aktief en openlijk gay leven is daar √©cht nog l√°√°√°√°ng niet mogelijk in dat vreselijk katholiek zuiden. Het is √©cht een straf daar te moeten leven, al zou ik mijn leven daar niet leven noemen maar 'langzaam stikken'.


Opademkomen | 06-09-2016

In 1981 leefde men er nog in de najaren van Gijsen,die zelf aan de jongetjes zat.De tijd heeft er niet stil gestaan. Als je naar de Randstad,dwz A'dam, bent gevlucht, kan ik je vertellen dat daar de sfeer toen opener en vrijer was dan nu. Kennelijk zijn de landsdelen naar elkaar toegegroeid. Homo zijn in 'n dorp in Limburg wens ik je nog steeds niet toe evenmin als in Staphorst. Maastricht is anders,alleen maakte Onno 't wat te bont.Een burgemeester behoort niet naakt op Grindr te staan, ho of he! Het hotel zal z'n diensten bewijzen.Wat balt 't dat 't 'n klooster is geweest.Neukt 't soms minder lekker dan?


JAN2 | 08-09-2016

Ik ga altijd in het buitenland naar een gay of gay friendly hotel maar geef de voorkeur aan een gayhotel. Waarom? Simpel, kwaliteit, zeer schoon en je ontmoet mensen van je eigen doelgroep en ook vrienden maken. Het is een beetje duurder maar dat is geen bezwaar. Spanje, Griekenland, USA, Italie, Duitsland etc. Allemaal heel goed gevallen. Althans dat is mijn bescheiden ervaring met Gayhotels.


qw | 11-09-2016

Open en ik ga logeren.


hans | 11-01-2018

is dat hotel al geopend?


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven