Homoseksuele scheidsrechter weer bedreigd

13-09-2016 | De openlijk homoseksuele voetbalscheidsrechter die een paar maanden geleden gedwongen moest stoppen omdat de doodsbedreigingen hem te veel werden is afgelopen weekend toch weer begonnen met fluiten. Maar Jesus Tomillero, die actief is in de Zuid-Spaanse amateurcompetitie, werd tijdens zijn eerste wedstrijd na de zomerstop weer bedreigd. Nadat hij floot voor een strafschop werd hij uitgescholden door een supporter die hem doodverwensingen toeriep. De man werd aangesproken maar weigerde het stadion te verlaten. De identiteit van de supporter is inmiddels bekend en de man zal vervolgd worden voor belediging en bedreiging.

Begin dit jaar kwam Tomillero als eerste Spaanse voetbalscheidsrechter uit de kast. In eerste instantie ondervond hij geen problemen en ontving hij zelfs een groot aantal positieve berichten. Ook twee collega-scheidsrechters uit de hoogste Spaanse voetbalcompetitie spaken vol lof over de coming out van Tomillero. Maar in enkele weken tijd veranderde alles voor de jonge scheidsrechter. Bij elke wedstrijd werd hij uitgescholden en dat werd met de week erger totdat hij de bedreigingen niet meer aan kon. "Ik ben als scheidsrechter wel wat gewend maar dit was de grens. Ik stop voorgoed met fluiten," aldus de scheidsrechter in mei van dit jaar. Toch maakte hij afgelopen weekend zijn comeback, maar die comeback zou wel eens van korte duur kunnen zijn. "Ik ben weer beledigd voor mijn seksuele geaardheid!! Een droom van 10 jaar valt beetje bij beetje uit elkaar..." Het is nog onbekend of hij de scheidsrechtersfluit nu voorgoed aan de wilgen zal hangen. Toch heeft de scheidsrechter geen spijt van zijn publiekelijke outing. "Ik heb andere homoseksuelen moed gegeven. Sommigen, scheids of geen scheids, speelden met de gedachte zelfmoord te plegen maar hebben dat niet gedaan toen ze mijn verhaal hoorden. Dat geeft mij kracht." Volgens Spaanse media zullen alle mensen die de scheidsrechter hebben bedreigd, rond het voetbalveld of via sociale media, worden vervolgd.

Deel dit artikel:  

Reacties:

R.Eligie | 13-09-2016

"God the problem" en Vatcicaanstad viert feest


Wessel | 13-09-2016

Er zijn in die R-K landen nog vele R-K families, vaak lid van Opus Dei, die anti gay zijn en blijven tot ze erbij neervallen. Het leven moet op hun manier verlopen; elke andere wijze wordt vermorzeld. Geven geen mm toe!


Joop | 13-09-2016

Oh voetbal. √Čencelligen the problem.
Wel goed van hem trouwens weer te beginnen.


BertJan | 13-09-2016

supergemeen. ik wil die schat z'n fluitje liefdevol afzuigen om 'm te troosten. vaticaca-stad kan me gestolen worden. aan via Cavour, in Rome, kan je àlles kopen. bah! zolang kerken, religies gedijen, lijden wij, grenzeloos, nodeloos, oneerlijk. ik ben door een Spaanse politiecommissaris geneukt bovenop een watertoren & dan ging de bloedmooie onverlaat naar zijn vrouw en kinderen. om nog van de koning van Spanje (de "vorige") te zwijgen, hij neukte al wat bewoog. onnozelaars! leugenaars! luldebehangers! de wereld is totaal klote.
in Spanje zijn er meer GAYS dan waar ook ter wereld, inclusief Heilig Rome.


Peter | 14-09-2016

Ik heb alleen maar bewondering voor de man.


Jos en Kenny | 14-09-2016

Heilig Rome is wel Italie he BertJan !!!!!


Jos en Kenny | 14-09-2016

De grootste homohaters (homofoben ) zijn zij die de hele dag met hun (Gay-SM) in hun handen rondlopen .


qw | 14-09-2016

Op mijn werk hebben twee gasten zich geout. Dat ging rond als een smeulend vuurtje. Ik moest er bijna van kotsen. Laatst was er een nieuwkomer. Hij outte zich meteen. Weer dat smerig smeulend vuurtje. Dat krijg je dan meegedeeld in de stijl van: "Kijk nou es wat een wereldburger ik wel ben. Kijk nou es hoe progressief ik ben. Ik weet zelfs dat er homo's zijn en waar ze zijn te vinden. In andere tijden had ik ze bij de Kommandantur gemeld." Nu ben ik echt gaan kotsen. Outing is parels voor de zwijnen en zwijnen zijn het.

Als ze ooit wisten hoeveel homo's er op de voetbalvelden rondlopen, zouden die kinkels wel hun werk hebben.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven