Biografie over John Blankenstein

14-09-2016 | Deze maand verschijnt de biografie over John Blankenstein. De openlijk homoseksuele topscheidsrechter in het betaalde voetbal overleed in 2006 maar veel van hem werd bewaard in een groot persoonlijk archief. Daaruit putte voetbaljournalist Chris Willemsen voor deze bijzondere biografie 'Ze lullen maar een eind weg'. Blankenstein werd na zijn actieve sportcarrière een voorvechter van homorechten en bestuurslid van COC Haaglanden.  

Daarnaast sprak de auteur met veel bekenden van John Blankenstein, onder wie Louis van Gaal, Bert van Oostveen, Henk Krol, Michael van Praag, Jacques d’Ancona, Arnold Vanderlijde, Kim Holland, Henk Bres, Evert ten Napel, Hans van Breukelen, Bas Muijs, broer Rob en zus Karin Blankenstein en vele anderen. Zo ontstond een uniek portret van een sportman en homoactivist die altijd wilde winnen, zeer slecht tegen zijn verlies kon, periodes van intens geluk afwisselde met zware depressies, bang was voor eenzaamheid en per saldo te boek staat als de meest veelzijdige, soms overdreven nauwkeurige, eloquente, humoristische, bevlogen en sociale Nederlandse voetbalscheidsrechter aller tijden.

John Blankenstein overleed op 25 augustus 2006. De naar hem genoemde John Blankenstein Foundation zet zich sindsdien in voor meer openheid en acceptatie ten aanzien van seksuele diversiteit in de sport, met name in de mannelijke teamsporten zoals voetbal en hockey. De stichting zet daarmee het werk van John Blankenstein voort, waarvoor hij in 2003 door het COC geëerd werd met de Bob Angelo Penning.

Je kunt het boek hier bestellen.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven