Hand-in-hand actie ook in Amsterdam

01-04-2009 | COC Zwolle houdt op zaterdag 18 april een hand-in-hand actie om homoseksualiteit zichtbaar te maken. "Met de actie vragen we aandacht voor het feit dat veel homostellen niet hand in hand over straat durven lopen", vertelt Irene Gerritzen, voorzitter van COC Zwolle. "Het is geen demonstratie of provocatie, het is een actie gericht op zichtbaarheid. We willen dat mensen even omkijken en denken: dat kan ook!"

Hoewel hetero's, homo's en lesbiennes al sinds enkele jaren gelijke rechten hebben, wil dat niet zeggen dat de integratie van homoseksualiteit is afgerond, aldus COC Zwole in een persbericht. "Homo's en lesbiennes lopen nog regelmatig tegen sociale problemen aan. Het hand in hand lopen staat symbool voor de sociale acceptatie waar het COC zich op richt." De actie is vorig jaar door de COC's van Nijmegen, Eindhoven en Limburg georganiseerd, dit jaar volgen behalve Zwolle ook Den Bosch en Amsterdam.

Iedereen is welkom om op zaterdagmiddag 18 april mee te lopen door de binnenstad. Hand in hand met je partner, een vriend of vriendin, je buurman of je tante. Homo-, bi-, of heteroseksueel. Gerritzen: "We verzamelen om 13.00 uur in het pand van COC Zwolle aan de Kamperstraat. Rond 13.30 uur vertrekken we, voorzien van hand-in-hand buttons, naar de stad. Om 16.00 uur sluiten we de actie af met een terugblik en een drankje in het café van COC Zwolle."

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven