Expreszo bestaat 20 jaar

10-10-2008 | Homojongerenblad Expreszo bestaat twintig jaar en de redactie van het magazine viert dit op ludieke wijze. In het jubileumnummer zijn onder meer enkele opmerkelijke lijstjes te vinden. Zo is een top 20 van BN'ers samen gesteld die volgens de makers "nu écht eens uit de kast moeten komen." Zo is de 19-jarige acteur Sascha Visser aanvoerder van het lijstje BN'ers die uit de kast moeten komen. "Nu duidelijk is dat hij ook met mannen het bed heeft gedeeld, kan hij beter helemaal uit de kast kruipen," vindt de redactie. "Als wij het kunnen, dan kan hij het zeker."

Daarnaast bekeek het blad voor deze jubileumeditie onder andere de meest gewilde seksspeeltjes, is Karolien Debecker de leukste lesbienne en blijkt Gordon toch echt de grootste relnicht. Het jubileumnummer van Expreszo ligt vanaf 11 oktober in de winkel. Niet toevallig, want op deze dag wordt ook voor het eerst in Nederland de internationale Coming Out Dag gevierd.

Expreszo is het enige magazine voor homo-, lesbische- en biseksuele jongeren van Nederland en trok de afgelopen jaren meerdere malen de aandacht. Zo werd Paul Groot uitgeroepen tot leukste homo van het land en bleek uit een onderzoek onder de lezers van het magazine dat homojongeren steeds vroeger uit de kast komen. In 2004 was Expreszo het onderwerp van een politieke discussie, toen een aantal middelbare scholen een door Expreszo uitgegeven scholiereneditie terug stuurden. Expreszo heeft als hoofddoel het ondersteunen van de (zelf)acceptatie van homoseksualiteit door jongeren in de breedste zin van het woord. Het 'no-budget glossy' wordt uitsluitend door vrijwilligers gemaakt en is in heel Nederland in de winkel te verkrijgen.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven