Bekentenis in Groninger hiv-zaak

03-10-2008 | Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag de definitieve tenlasteleggingen bekend gemaakt in de de zogenoemde Groningse hiv-zaak. Het OM laat weten de drie verdachten aan te klagen voor zware mishandeling. Op een dergelijk vergrijp staat een maximale gevangenisstraf van 21 jaar. De strafzitting begint op maandag 13 oktober en duurt naar verwachting de hele week.

Het OM verdenkt de 49-jarige Peter M. uit Scharmer, zijn 48-jarige partner Wim D. en de 39-jarige Hans J. uit Groningen ervan sinds mei 2007 meerdere homoseksuele mannen met drugs te hebben gedrogeerd om hen vervolgens seksueel te misbruiken. Ook kreeg een aantal slachtoffers hiv-besmet bloed toegediend. In totaal gaat het om twaalf slachtoffers. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachten hun slachtoffers opzettelijk hebben besmet. Tijdens een huiszoeking heeft de politie namelijk een brief gevonden die verdachte, Hans J, richtte aan medeverdachte Peter M. In de brief staat onder meer de volgende bekentenis te lezen: "Ik, Hans, heb bewust mijn meester besmet en behalve hem ook nog anderen. De klootzakken hebben gekregen waar ze om vroegen. Yes!"

Het Openbaar Ministerie bereidt zich al maanden voor op de strafzitting en laat weten dat dit komt door het unieke van de zaak. Nog niet eerder moesten rechters in Nederland zich buigen over een zaak waarbij slachtoffers via injectiespuiten hiv-besmet bloed kregen toegediend. Er moesten vele slachtoffers worden gehoord en virologen werden belast met lastige onderzoeken, vandaar dat de rechtszaak zo lang op zich heeft laten wachten, aldus het OM.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

20:30 | House Rules

21:00 | Holby City

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven