Bekentenis in Groninger hiv-zaak

03-10-2008 | Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag de definitieve tenlasteleggingen bekend gemaakt in de de zogenoemde Groningse hiv-zaak. Het OM laat weten de drie verdachten aan te klagen voor zware mishandeling. Op een dergelijk vergrijp staat een maximale gevangenisstraf van 21 jaar. De strafzitting begint op maandag 13 oktober en duurt naar verwachting de hele week.

Het OM verdenkt de 49-jarige Peter M. uit Scharmer, zijn 48-jarige partner Wim D. en de 39-jarige Hans J. uit Groningen ervan sinds mei 2007 meerdere homoseksuele mannen met drugs te hebben gedrogeerd om hen vervolgens seksueel te misbruiken. Ook kreeg een aantal slachtoffers hiv-besmet bloed toegediend. In totaal gaat het om twaalf slachtoffers. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachten hun slachtoffers opzettelijk hebben besmet. Tijdens een huiszoeking heeft de politie namelijk een brief gevonden die verdachte, Hans J, richtte aan medeverdachte Peter M. In de brief staat onder meer de volgende bekentenis te lezen: "Ik, Hans, heb bewust mijn meester besmet en behalve hem ook nog anderen. De klootzakken hebben gekregen waar ze om vroegen. Yes!"

Het Openbaar Ministerie bereidt zich al maanden voor op de strafzitting en laat weten dat dit komt door het unieke van de zaak. Nog niet eerder moesten rechters in Nederland zich buigen over een zaak waarbij slachtoffers via injectiespuiten hiv-besmet bloed kregen toegediend. Er moesten vele slachtoffers worden gehoord en virologen werden belast met lastige onderzoeken, vandaar dat de rechtszaak zo lang op zich heeft laten wachten, aldus het OM.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

De Europese Verkiezingen staan voor de deur. Op welke partij ga jij stemmen?

Denk

PVV

GroenLinks

Partij voor de Dieren

CDA

PvdA

Forum voor Democratie

Christen Unie

VVD

D66

Ik ga niet stemmen

SP

SGP

50+

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven