Amsterdam wil Gay Games

22-08-2008 | De gemeenteraad van Amsterdam heeft unaniem besloten dat onze hoofdstad zich ervoor in gaat zetten om de Gay Games voor de tweede keer binnen te halen. In 1998 vonden de spelen ook al plaats in Amsterdam en toen zorgde het grootste sport- en cultuurevenement in zijn soort voor een unieke sfeer in de hoofdstad.

De tien jaar geleden gehouden Gay Games in Amsterdam waren een groot succes, althans sportief gezien. Want toen de accountants van PricewaterhouseCoopers 2,5 jaar na de Spelen met hun rapport over het tekort van 6,5 miljoen gulden kwamen, was hun conclusie dat de organisatoren er zo'n administratieve bende van hadden gemaakt dat geen schuldigen meer aan te wijzen waren. Het miljoenenverlies is uiteindelijk door de Gemeente Amsterdam betaald.

Het besluit om de Gay Games toch weer naar Amsterdam te halen is genomen naar aanleiding van een motie van D66-raadslid Petra Hoogerwerf. Volgens de Democraten passen de Gay Games bij een internationale, levendige stad als Amsterdam waarin homoseksualiteit over het algemeen niet als iets vijandigs wordt beschouwd. Ook denkt Hoogerwerf het evenement een positieve impuls kan geven aan de acceptatie van homo's bij sportverenigingen. Verder moeten de spelen bijdragen aan tolerantie ten opzichte van homo's en lesbiennes wereldwijd. "Bij de Gay Games is iedereen welkom, ongeacht seksuele voorkeur of afkomst. Met de Gay Games van 1998 hebben we al kunnen zien wat voor een gezellige sfeer dergelijke evenementen in de stad brengen. D66 heeft daarom voorgesteld om te proberen de Gay Games weer naar Nederland te halen", aldus Hoogerwerf.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven