Amsterdam wil Gay Games

22-08-2008 | De gemeenteraad van Amsterdam heeft unaniem besloten dat onze hoofdstad zich ervoor in gaat zetten om de Gay Games voor de tweede keer binnen te halen. In 1998 vonden de spelen ook al plaats in Amsterdam en toen zorgde het grootste sport- en cultuurevenement in zijn soort voor een unieke sfeer in de hoofdstad.

De tien jaar geleden gehouden Gay Games in Amsterdam waren een groot succes, althans sportief gezien. Want toen de accountants van PricewaterhouseCoopers 2,5 jaar na de Spelen met hun rapport over het tekort van 6,5 miljoen gulden kwamen, was hun conclusie dat de organisatoren er zo'n administratieve bende van hadden gemaakt dat geen schuldigen meer aan te wijzen waren. Het miljoenenverlies is uiteindelijk door de Gemeente Amsterdam betaald.

Het besluit om de Gay Games toch weer naar Amsterdam te halen is genomen naar aanleiding van een motie van D66-raadslid Petra Hoogerwerf. Volgens de Democraten passen de Gay Games bij een internationale, levendige stad als Amsterdam waarin homoseksualiteit over het algemeen niet als iets vijandigs wordt beschouwd. Ook denkt Hoogerwerf het evenement een positieve impuls kan geven aan de acceptatie van homo's bij sportverenigingen. Verder moeten de spelen bijdragen aan tolerantie ten opzichte van homo's en lesbiennes wereldwijd. "Bij de Gay Games is iedereen welkom, ongeacht seksuele voorkeur of afkomst. Met de Gay Games van 1998 hebben we al kunnen zien wat voor een gezellige sfeer dergelijke evenementen in de stad brengen. D66 heeft daarom voorgesteld om te proberen de Gay Games weer naar Nederland te halen", aldus Hoogerwerf.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven