Gordon wil publieke homo-omroep

01-08-2008 | Tijdens de presentatie van de nieuwe radiozender Oz-radio maakte Gordon vrijdag in het Amsterdamse café ARC bekend ook een publieke tv-omroep te willen starten. De omroep moet vergelijkbaar worden met de nieuwe commerciële radiozender Oz-radio. Dit station, onderdeel van de Talpa Media Groep, zendt vanaf begin deze maand alleen maar liedjes uit met "een blij karakter en een open gaymentaliteit". De naam van het station is afkomstig van de film The Wizard of Oz, waarin homo-icoon Judy Garland de hoofdrol speelt. Gordon is een groot fan van deze filmklassieker. Gordon heeft niet gekozen voor een commerciële tv-zender, maar wil in navolging van omroepen als MAX en Llink het publieke bestel in. Een commissie van zes wijze mensen heeft de plannen in voorbereiding. Tv-ondernemer John de Mol ondersteunt het initiatief en Gordon geldt als voorzitter. Gordon verwacht dat hij het benodigde aantal leden met gemak zal halen.

Tijdens de presentatie van het nieuwe radiostation aan de vooravond van de Gay Pride heeft Gordon de snor afgeschoren van Henk Krol. Krol ontving vrijdagmiddag uit handen van Gordon de eerste 'Ozcar', waarmee de hoofdredacteur van de Gaykrant werd onderscheiden voor zijn inzet met betrekking tot de homo-emancipatie in Nederland. Krol had ooit beloofd dat hij zijn snor zou afscheren als hij een dergelijke prijs zou krijgen. De onderscheiding is een initiatief van de nieuwe homozender Oz-radio. Volgend jaar hoopt het radiostation Ozcars toe te kennen in verschillende categorieën, waaronder beste acteur en actrice.

Zaterdag is de officiële start van het roze radiostation dat voorlopig nog alleen online te beluisteren is. Na deze eerste stap is het volgens Gordon de bedoeling een multimediaal platform van de grond te krijgen. OZ TV, OZ Dating, OZ Magazine en nu als eerste OZ Radio. "Ik ben blij dat het nu eindelijk van de grond begint te komen", aldus Gordon.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 03-08-2018

Hij heeft gelijk en ja het gaat een keer tijd worden dat er een gedegen homo omroep komt zoals destijds in Amsterdam. MVS Media heette dat dacht ik. Radio, Televisie, Internet en daar is bijna niks van over. Geen subsidie meer, maar wel subsidie voor Arabische en Turkse stations, die ons sowieso niet moeten. Waarom maakt de gemeente onderscheid. Of alle minderheden subsidie of geen een.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de aidsconferentie in Amsterdam. | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Pride Amsterdam 2018. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de Pride Walk Amsterdam.

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Louisa & Rosanna

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

22:05 | Geslacht!

23:30 | The Ellen Degeneres Show

23:30 | How To Get Away With Murder

Recent uit de kast!

| Derek Chadwick (acteur)

| Brendon Urie (zanger)

| Rixon Ruas (worstelaar)

| Burçak Sikar (zanger)

| Amandla Stenberg (actrice)

| Jochen Schropp (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven