Gordon wil publieke homo-omroep

01-08-2008 | Tijdens de presentatie van de nieuwe radiozender Oz-radio maakte Gordon vrijdag in het Amsterdamse café ARC bekend ook een publieke tv-omroep te willen starten. De omroep moet vergelijkbaar worden met de nieuwe commerciële radiozender Oz-radio. Dit station, onderdeel van de Talpa Media Groep, zendt vanaf begin deze maand alleen maar liedjes uit met "een blij karakter en een open gaymentaliteit". De naam van het station is afkomstig van de film The Wizard of Oz, waarin homo-icoon Judy Garland de hoofdrol speelt. Gordon is een groot fan van deze filmklassieker. Gordon heeft niet gekozen voor een commerciële tv-zender, maar wil in navolging van omroepen als MAX en Llink het publieke bestel in. Een commissie van zes wijze mensen heeft de plannen in voorbereiding. Tv-ondernemer John de Mol ondersteunt het initiatief en Gordon geldt als voorzitter. Gordon verwacht dat hij het benodigde aantal leden met gemak zal halen.

Tijdens de presentatie van het nieuwe radiostation aan de vooravond van de Gay Pride heeft Gordon de snor afgeschoren van Henk Krol. Krol ontving vrijdagmiddag uit handen van Gordon de eerste 'Ozcar', waarmee de hoofdredacteur van de Gaykrant werd onderscheiden voor zijn inzet met betrekking tot de homo-emancipatie in Nederland. Krol had ooit beloofd dat hij zijn snor zou afscheren als hij een dergelijke prijs zou krijgen. De onderscheiding is een initiatief van de nieuwe homozender Oz-radio. Volgend jaar hoopt het radiostation Ozcars toe te kennen in verschillende categorieën, waaronder beste acteur en actrice.

Zaterdag is de officiële start van het roze radiostation dat voorlopig nog alleen online te beluisteren is. Na deze eerste stap is het volgens Gordon de bedoeling een multimediaal platform van de grond te krijgen. OZ TV, OZ Dating, OZ Magazine en nu als eerste OZ Radio. "Ik ben blij dat het nu eindelijk van de grond begint te komen", aldus Gordon.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 03-08-2018

Hij heeft gelijk en ja het gaat een keer tijd worden dat er een gedegen homo omroep komt zoals destijds in Amsterdam. MVS Media heette dat dacht ik. Radio, Televisie, Internet en daar is bijna niks van over. Geen subsidie meer, maar wel subsidie voor Arabische en Turkse stations, die ons sowieso niet moeten. Waarom maakt de gemeente onderscheid. Of alle minderheden subsidie of geen een.


Hans | 23-08-2018

Het wordt de hoogste tijd dat die verwende puber zijn bek eens een keer dicht houdt. Het nut van een specifieke homozender
is jammer,want daar luistert toch geen hond naar.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Nee

Wat is dat?

Ja

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven