Apple populair onder homoconsument

15-05-2008 | Uit een onlangs gehouden enquête onder Amerikaanse homoseksuelen blijkt dat computergigant Apple als zeer homovriendelijk wordt ervaren. In de enquête, waar onder meer Planet Out in participeerden, werd de respondenten gevraagd bedrijven te beoordelen op hun homovriendelijkheid en vervolgens hoe hoog de mate van aantrekkingskracht van dat bedrijf op homo's is. In de categorie van technische bedrijven staat Apple, producent van onder meer de IPhone en IPod, op de eerste plaats met 39% van de stemmen. Over alle categorieën gezien haalde Apple de tweede plaats achter het gay-televisiestation Bravo. In de top tien stonden ook betaalzender HBO, kledingfabrikant Levi's, American Express, American Airlines, Bacardi en Absolut Wodka. Voor Samsung pakte het minder goed uit, zij scoorden het slechtst.

Uit de enquête bleek dat er vooral wordt gekeken naar de manier van reclame maken. Ook de mening van vrienden over het merk en de berichtgeving in de media speelt een belangrijke rol bij de beoordeling van een bedrijf. Vooral wanneer er in de reclames gebruik wordt gemaakt van zogenaamde 'gay-beelden' is van invloed op de beoordeling door de ondervraagden. Maar liefs 71% zegt een merk of product in dat geval positiever te beoordelen. 68% van de homoconsumenten zegt zijn of haar koopgedrag te laten beïnvloeden door bedrijven die bekend staan als homovriendelijk.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven