Apple populair onder homoconsument

15-05-2008 | Uit een onlangs gehouden enquête onder Amerikaanse homoseksuelen blijkt dat computergigant Apple als zeer homovriendelijk wordt ervaren. In de enquête, waar onder meer Planet Out in participeerden, werd de respondenten gevraagd bedrijven te beoordelen op hun homovriendelijkheid en vervolgens hoe hoog de mate van aantrekkingskracht van dat bedrijf op homo's is. In de categorie van technische bedrijven staat Apple, producent van onder meer de IPhone en IPod, op de eerste plaats met 39% van de stemmen. Over alle categorieën gezien haalde Apple de tweede plaats achter het gay-televisiestation Bravo. In de top tien stonden ook betaalzender HBO, kledingfabrikant Levi's, American Express, American Airlines, Bacardi en Absolut Wodka. Voor Samsung pakte het minder goed uit, zij scoorden het slechtst.

Uit de enquête bleek dat er vooral wordt gekeken naar de manier van reclame maken. Ook de mening van vrienden over het merk en de berichtgeving in de media speelt een belangrijke rol bij de beoordeling van een bedrijf. Vooral wanneer er in de reclames gebruik wordt gemaakt van zogenaamde 'gay-beelden' is van invloed op de beoordeling door de ondervraagden. Maar liefs 71% zegt een merk of product in dat geval positiever te beoordelen. 68% van de homoconsumenten zegt zijn of haar koopgedrag te laten beïnvloeden door bedrijven die bekend staan als homovriendelijk.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de aidsconferentie in Amsterdam. | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Pride Amsterdam 2018. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de Pride Walk Amsterdam.

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:30 | The Ellen Degeneres Show

23:30 | How To Get Away With Murder

00:00 | MVS

Recent uit de kast!

| Max Bemis (zanger)

| Derek Chadwick (acteur)

| Brendon Urie (zanger)

| Rixon Ruas (worstelaar)

| Burçak Sikar (zanger)

| Amandla Stenberg (actrice)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven