Apple populair onder homoconsument

15-05-2008 | Uit een onlangs gehouden enquête onder Amerikaanse homoseksuelen blijkt dat computergigant Apple als zeer homovriendelijk wordt ervaren. In de enquête, waar onder meer Planet Out in participeerden, werd de respondenten gevraagd bedrijven te beoordelen op hun homovriendelijkheid en vervolgens hoe hoog de mate van aantrekkingskracht van dat bedrijf op homo's is. In de categorie van technische bedrijven staat Apple, producent van onder meer de IPhone en IPod, op de eerste plaats met 39% van de stemmen. Over alle categorieën gezien haalde Apple de tweede plaats achter het gay-televisiestation Bravo. In de top tien stonden ook betaalzender HBO, kledingfabrikant Levi's, American Express, American Airlines, Bacardi en Absolut Wodka. Voor Samsung pakte het minder goed uit, zij scoorden het slechtst.

Uit de enquête bleek dat er vooral wordt gekeken naar de manier van reclame maken. Ook de mening van vrienden over het merk en de berichtgeving in de media speelt een belangrijke rol bij de beoordeling van een bedrijf. Vooral wanneer er in de reclames gebruik wordt gemaakt van zogenaamde 'gay-beelden' is van invloed op de beoordeling door de ondervraagden. Maar liefs 71% zegt een merk of product in dat geval positiever te beoordelen. 68% van de homoconsumenten zegt zijn of haar koopgedrag te laten beïnvloeden door bedrijven die bekend staan als homovriendelijk.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de vreugde en ongemakken van drag queens. | klik hier

Hanky (Zakdoek) Codes

Door een zakdoek in een bepaalde kleur uit je achterzak te laten hangen laat je zien welke interesses jij hebt en waar je naar op zoek bent. Maar welke zakdoek betekent wat? Klik hier voor alle informatie!

Volg GaySite.nl ook via

De wereld en zo

De nieuwe column van columnist AKO gaat over hetero's en waarom zij zich eigenlijk druk maken over homo's... Klik hier voor zijn nieuwste bijdrag.

GayFilms

Klik hier voor een overzicht van alle gayfilms die momenteel in de bioscoop draaien of die binnenkort te zien zullen zijn.

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Nu online

| Toon alles