Nederland heeft eigen gay-tv

04-04-2008 | Het is zover: de eerste digitale tv-zender speciaal gericht op de belevingswereld van de gay-man is een feit. "Afgelopen zomer lekte het nieuws al uit", vertelt Marc Putman initiatiefnemer van OUTTV, "maar het is zover; we gaan live en het programmaschema van OUTTV zal bestaan uit succesvolle internationale formats, eigen talkshows en nieuws, arthouse films en nieuwe tv-series die nu hun première in Nederland gaan beleven."

Door de samenwerking met internationale gay tv-zenders in Canada en Amerika biedt OUTTV een veelzijdig palet aan succesvolle programma's, zoals 'Coverguy'; de zoektocht naar een nieuw mannelijk topmodel, Mode-metamorfoses met specialisten 'Chris and John', (gay)reisprogramma's en programma's over lifestyle en fashion. Mede-initiatief nemer Gerben Westra: "Ik ben er trots op dat wij als eerste de premières hebben van de Amerikaanse populaire serie Queer as Folk, Dante's Cove en de Engelse serie Mile High." Tijdens de perspresentatie werd ook het gezicht van de zender gepresenteerd. De presentatie van de wekelijkse eigen talkshow Inside OUT is in handen van Ian en hij staat stil bij het laatste gay-nieuws en biedt in zijn programma ook ruimte aan serieuze onderwerpen als kunst, cultuur en politiek.

De tv-zender wordt als premium kanaal aangeboden, te ontvangen via digitale tv. Abonnees zullen zich hiervoor apart kunnen abonneren voor 9,95 EUR per maand inclusief een abonnement op het lifestyle magazine WINQ. OUTTV is vanaf 11 april overal in Nederland te ontvangen.

"Wij vinden dit een mooi en positief initiatief," aldus COC-voorzitter Frank van Dalen, "Het is goed dat er naast diverse gay-print media en (internet)websites nu ook een echte tv-zender is voor onze doelgroep."
"Iedereen praat over crossmediale samenwerking, maar door de bundel van het tijdschrift Winq en de tv-zender OUTTV creëren we echt een meerwaarde voor de lezer vanuit het magazine naar de tv-zender", aldus Edwin Reinerie hoofdredacteur van Winq. Ook adverteerders zijn enthousiast. "De laatste jaren zijn steeds meer A-merken geïnteresseerd in de gay markt", zo ondervindt Ferry Ouwendijk, directeur van Mediachoice, het bedrijf achter de geregionaliseerde commercials op diverse Nederlandse tv-zenders. "Zo zoeken steeds meer bedrijven deze doelgroep van 1 miljoen mannen op en een volwaardig tv-kanaal sluit naadloos aan bij die behoefte."

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

Lees nu de eerste column van onze nieuwe columnist AKO. Klik hier voor zijn (on)logische gedachtengangen over mens en maatschappij.

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Suitsupply en de actiegroep 'Gezin in Gevaar' | klik hier

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over het jaarverslag van de Europese Commissie over hoe zij gelijke rechten voor LHBTI's bevordert.

Gay op TV

22:00 | MVS

23:45 | The Graham Norton Show

Recent uit de kast!

| Zander Hodgson (acteur/model)

| Kevin McHale (acteur)

| Abbi Jacobson (actrice)

| Robert Páez (schoonspringer)

| Alyson Stoner (zangeres)

| Cory Michael Smith (acteur)

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles