Spaanse wijnstreek komt met 'homo-wijn'

01-04-2008 | Een groep wijnproducenten in de Noord-Spaanse wijnstreek Ribera del Duero heeft samengewerkt aan een nieuwe wijn onder de naam Mundo Gay (homowereld - red.). Volgens een zegsman van Mundo Gay is de wijn op de markt gebracht om onder meer de acceptatie van homoseksuelen te verbeteren. "Ondanks dat in Spanje het huwelijk voor paren van het gelijke geslacht is opengesteld is het nog steeds nodig om op te komen voor de rechten en acceptatie van homo's, ook in onze eigen wijnstreek Ribera del Duero."

De dieprode Mundo Gay wijn wordt op de markt gebracht door het wijnbedrijf Bodegas y Viñedos Robeal en wordt in Spanje voor 20 euro per fles verkocht via internet. In 1982 kreeg de wijnstreek Ribera del Duero de DO-status en is volgens kenners na Rioja het 'indrukwekkendste' herkomstgebied van Spanje. Binnenkort zal de wijn ook in Frankrijk te koop zijn.

Er werden al eerder wijnen met het thema homoseksualiteit op de markt gebracht, zoals de Pansy rosé in Nieuw Zeeland in 2004 en vorig jaar de Argentijnse Pilot Gay Wine, een wijn die zich nadrukkelijk richt op de welgestelde homo.

Tags: Spanje
Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

Lees nu de eerste column van onze nieuwe columnist AKO. Klik hier voor zijn (on)logische gedachtengangen over mens en maatschappij.

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Suitsupply en de actiegroep 'Gezin in Gevaar' | klik hier

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over het jaarverslag van de Europese Commissie over hoe zij gelijke rechten voor LHBTI's bevordert.

Gay op TV

22:00 | MVS

23:45 | The Graham Norton Show

Recent uit de kast!

| Zander Hodgson (acteur/model)

| Kevin McHale (acteur)

| Abbi Jacobson (actrice)

| Robert Páez (schoonspringer)

| Alyson Stoner (zangeres)

| Cory Michael Smith (acteur)

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles