Homoparen lopen hand in hand

13-04-2008 | Homostellen in diverse Nederlandse steden zijn zaterdag de straat op gegaan om aandacht te vragen voor de angst die er onder homoseksuelen heerst om hand in hand over straat te lopen. De Hand-in-Hand-actie werd georganiseerd door diverse COC afdelingen en bracht homoparen op de been in de steden Nijmegen, Maastricht en Eindhoven.

Uit onderzoek blijkt dat veel homostellen nare ervaringen hebben met het hand in hand lopen en bang zijn voor negatieve reacties. "We worden regelmatig nageroepen en uitgescholden", zegt Mark Van Luit-Kostons tegen de Maastrichtse media. Zaterdag durfde hij het, voor het eerst sinds jaren, weer aan om met zijn man Peter hand in hand door de Maastrichtse binnenstad te lopen. En het voelde "fantastisch"!

Ook al deden er slechts enkele stellen actief mee met het demonstratief hand-in-hand lopen in Nijmegen en Eindhoven, maar ook daar was het enthousiasme groot. Volgens medeorganisator Wilfred van Dellen was de actie om te laten zien dat het de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn dat ook homostellen gewoon hand in hand over straat kunnen lopen. "Dat is nu namelijk niet het geval," aldus Van Dellen. "Daar komt bij dat door onzichtbaarheid groepen makkelijker onbemind worden en dat patroon willen we doorbreken. Hoe vaker mensen namelijk homostellen in het openbaar zullen zien lopen, des te sneller raken ze eraan gewend en dat draagt bij aan de sociale acceptatie van homoseksuelen en lesbiennes."

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven