Homoparen lopen hand in hand

13-04-2008 | Homostellen in diverse Nederlandse steden zijn zaterdag de straat op gegaan om aandacht te vragen voor de angst die er onder homoseksuelen heerst om hand in hand over straat te lopen. De Hand-in-Hand-actie werd georganiseerd door diverse COC afdelingen en bracht homoparen op de been in de steden Nijmegen, Maastricht en Eindhoven.

Uit onderzoek blijkt dat veel homostellen nare ervaringen hebben met het hand in hand lopen en bang zijn voor negatieve reacties. "We worden regelmatig nageroepen en uitgescholden", zegt Mark Van Luit-Kostons tegen de Maastrichtse media. Zaterdag durfde hij het, voor het eerst sinds jaren, weer aan om met zijn man Peter hand in hand door de Maastrichtse binnenstad te lopen. En het voelde "fantastisch"!

Ook al deden er slechts enkele stellen actief mee met het demonstratief hand-in-hand lopen in Nijmegen en Eindhoven, maar ook daar was het enthousiasme groot. Volgens medeorganisator Wilfred van Dellen was de actie om te laten zien dat het de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn dat ook homostellen gewoon hand in hand over straat kunnen lopen. "Dat is nu namelijk niet het geval," aldus Van Dellen. "Daar komt bij dat door onzichtbaarheid groepen makkelijker onbemind worden en dat patroon willen we doorbreken. Hoe vaker mensen namelijk homostellen in het openbaar zullen zien lopen, des te sneller raken ze eraan gewend en dat draagt bij aan de sociale acceptatie van homoseksuelen en lesbiennes."

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

Lees nu de eerste column van onze nieuwe columnist AKO. Klik hier voor zijn (on)logische gedachtengangen over mens en maatschappij.

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Suitsupply en de actiegroep 'Gezin in Gevaar' | klik hier

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over het jaarverslag van de Europese Commissie over hoe zij gelijke rechten voor LHBTI's bevordert.

Gay op TV

22:00 | MVS

23:45 | The Graham Norton Show

Recent uit de kast!

| Zander Hodgson (acteur/model)

| Kevin McHale (acteur)

| Abbi Jacobson (actrice)

| Robert Páez (schoonspringer)

| Alyson Stoner (zangeres)

| Cory Michael Smith (acteur)

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles