Homoparen lopen hand in hand

13-04-2008 | Homostellen in diverse Nederlandse steden zijn zaterdag de straat op gegaan om aandacht te vragen voor de angst die er onder homoseksuelen heerst om hand in hand over straat te lopen. De Hand-in-Hand-actie werd georganiseerd door diverse COC afdelingen en bracht homoparen op de been in de steden Nijmegen, Maastricht en Eindhoven.

Uit onderzoek blijkt dat veel homostellen nare ervaringen hebben met het hand in hand lopen en bang zijn voor negatieve reacties. "We worden regelmatig nageroepen en uitgescholden", zegt Mark Van Luit-Kostons tegen de Maastrichtse media. Zaterdag durfde hij het, voor het eerst sinds jaren, weer aan om met zijn man Peter hand in hand door de Maastrichtse binnenstad te lopen. En het voelde "fantastisch"!

Ook al deden er slechts enkele stellen actief mee met het demonstratief hand-in-hand lopen in Nijmegen en Eindhoven, maar ook daar was het enthousiasme groot. Volgens medeorganisator Wilfred van Dellen was de actie om te laten zien dat het de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn dat ook homostellen gewoon hand in hand over straat kunnen lopen. "Dat is nu namelijk niet het geval," aldus Van Dellen. "Daar komt bij dat door onzichtbaarheid groepen makkelijker onbemind worden en dat patroon willen we doorbreken. Hoe vaker mensen namelijk homostellen in het openbaar zullen zien lopen, des te sneller raken ze eraan gewend en dat draagt bij aan de sociale acceptatie van homoseksuelen en lesbiennes."

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven