| Gay Nieuws

'Kiss-in' in discotheek als protest

23-04-10 | COC Nijmegen organiseerde donderdagnacht via een flashmob een actie in de horecagelegenheid El Sombrero in Nijmegen om intolerantie tegen homo's tegen te gaan. Er hebben zo'n 70 mensen gehoor gegeven aan de oproep om rond middernacht naar El Sombrero te gaan en daar te zoenen en te knuffelen met hun partner op de dansvloer. Reden voor deze actie was een incident dat vorige week plaatsvond. Toen zijn twee vrouwen verwijderd uit het horecabedrijf nadat ze elkaar een zoen gaven.

De twee hebben COC Nijmegen hierover geïnformeerd omdat zij zich slachtoffer voelen van homodiscriminatie. Om te kijken of El Sombrero daadwerkelijk homo-intolerant is, heeft COC Nijmegen daarom via een flashmob en e-mailactie haar achterban opgeroepen om donderdagnacht naar El Sombrero te gaan en daar met elkaar te gaan zoenen en 'out & proud' aanwezig te zijn. De actie trok niet alleen leden van COC Nijmegen, maar ook mensen uit de krakerbeweging, politieke (jongeren)partijen, leden van homojongerenorganisatie DITO! en sympathiserende heteroseksuelen.

Voor de andere bezoekers van El Sombrero, er vond een feest plaats van drie studieverenigingen van de Radboud Universiteit, was de actie een vreemde gewaarwording. Volgens COC-voorzitter Herman Janssen sloegen de overige aanwezigen het tafereel gelaten gade toen donderdagnacht uit het niets overal dansende en knuffelende homo's en lesbo's in de discotheek tevoorschijn kwamen. De reacties waren vervolgens begripvol en positief.

COC Nijmegen heeft sterk het vermoeden dat El Sombrero vooraf geïnformeerd was over deze actie. Normaal gesproken hanteert El Sombrero volgens het COC een zeer strikt deurbeleid, terwijl nu iedereen met open armen ontvangen werd. COC Nijmegen-voorzitter Herman Janssen: "Ik hoop dat dit een aanmoediging is voor de horeca om de deuren open te zetten voor alle gasten. Deze actie laat zien dat diversiteit in de horeca extra kleur en sfeer geeft ongeacht hoe je er uit ziet, welke kleren je draagt of met wie je zoent op de dansvloer". COC Nijmegen is van plan vaker dit soort flashmob 'Kiss-Ins' te organiseren. "In aanloop van deze actie zijn er talloze reacties binnen gekomen over andere horecagelegenheden die een boost diversiteit kunnen gebruiken en gezien het succes van vannacht kunnen andere gelegenheden alvast hun voorbereidingen gaan treffen voor de volgende 'Kiss-In'", aldus voorzitter Herman Janssen.

 

| Reacties op dit artikel

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour