| Gay Nieuws

Subsidie Gay Pride niet volgens de norm

14-04-10 | Volgens de rekenkamer van Amsterdam zijn bij evenementen als de Gay Pride in 2008 de regels voor subsidies van de gemeente met voeten getreden. Volgens de rapportage van de Rekenkamer moet de organisatie geld terugbetalen als zij winst heeft gemaakt. Vorig jaar rapporteerde de rekenkamer al dat in 2008 de subsidie voor organisator Progay van de Gay Pride niet deugde. Maar ook bij andere evenementen ging het mis, vooral in 2008. Het overgrote deel van de vereiste documenten, zoals aanvragen en veiligheidsplannen, bleek niet aanwezig te zijn.

ProGay hoeft echter niet te vrezen want de gemeente Amsterdam is niet van plan geld terug te halen van de verstrekte subsidies. Ook de Gay Pride zal financieel niet lijden onder de conclusies van de rekenkamer. Voor de rekenkamer is het belangrijkste punt dat de organisator van de Gay Pride geld zou moeten terugbetalen, als er winst is gemaakt. Maar die heeft geen duidelijk overzicht van de rekening. ''Een verantwoording over de opbrengsten ontbreekt tot op heden,'' zegt rekenkamerdirecteur Victor Eiff in het Parool.

Voorzitter Frank van Dalen van Progay zegt dat de Pride in 2008 geen winst heeft gemaakt. Ook heeft volgens Van Dalen in het Parool de gemeente nooit duidelijk gemaakt dat de gemeente de subsidie zou verrekenen met eventuele winst. Van Dalen, tegenwoordig ook VVD-raadslid, zegt verrast te zijn door de nieuwe opmerkingen van de rekenkamer. Volgens hem is de gemeente verantwoordelijk voor eventuele gebreken in de subsidieverlening.

 

| Reacties op dit artikel

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour