| Gay Nieuws

Krol wint eerste Jos Brink-prijs

17-05-09 | Henk Krol van de Gay Krant is de eerste winnaar van de Jos Brink-prijs. De Jos Brink-prijs (10.000 euro en een kunstwerk) is een prijs bestemd voor mannen, vrouwen en instellingen die een fundamentele bijdrage hebben geleverd aan de positieverbetering van homoseksuelen. Krol kreeg de prijs zondagmiddag in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag uit handen van Minister Plasterk.

De jury roemde Krol om zijn "fundamentele bijdrage aan de bevordering van de sociale acceptatie van homoseksuelen in Nederland". Krol is naast hoofdredacteur ook oprichter en journalist van de Gay Krant. Via het blad zorgt hij volgens de jury al dertig jaar voor het homo-emancipatieproces met kritische commentaren, nieuws en achtergronden.

Het Rotterdams Centrum voor Theater kreeg een aanmoedigingsprijs voor het bespreekbaar maken van homoseksualiteit op scholen in en rond Rotterdam. Naast Henk Krol waren Boris Dittrich, de Vereniging Orpheus, de Stichting Pann en de gelegenheidscoalitie rond de openstelling van het burgerlijk huwelijk genomineerd voor de nieuwe regeringsprijs.

GaySite.nl berichtte eerder:
09-05-09 | Genomineerden eerste Jos-Brink-prijs


| Reacties op dit artikel

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour