| Gay Nieuws

Roze Maandag 'KleurEcht'

05-07-07 | Roze Maandag in het centrum van Tilburg is één van de grootste gay-evenementen van Nederland op de grootste kermis van de Benelux. Ieder jaar heeft Roze Maandag zo'n 300.000 bezoekers uit alle windstreken en lagen van de bevolking. Dit jaar is maandag 23 juli de grote dag en heeft het evenement als thema meegekregen Roze Maandag KleurEcht, want wat roze is moet roze blijven! "Het motto draagt twee betekenissen in zich," legt voorzitter van Stichting Roze Maandag Wilbert van Herwijnen uit. "Allereerst zien we graag dat zoveel mogelijk van de honderdduizenden bezoekers door iets roze aan te trekken, laten zien dat ze bij willen dragen aan de integratie van homoseksuelen, heteroseksuelen, lesbiennes en biseksuelen in één tolerante samenleving. Daarnaast willen we extra aandacht schenken aan homoseksualiteit bij gekleurde Nederlanders, waar de acceptatie dikwijls nog een stuk ingewikkelder is."

In de afgelopen jaren is het evenement, wat zich opmaakt voor haar 18e editie, flink veranderd. In de beginjaren draaide het vooral om zien en gezien worden. Tegenwoordig draait het evenement meer om ontmoeten. Tijdens het integratiefeest staat het centrum van Tilburg weer bol van de feestelijke activiteiten. Topdeejays draaien op de buitenpodia van de Korte Heuvel en het Piusplein of op feesten zoals in popcentrum 013. Optredens van bekende artiesten zie je in De Bierhal en de Stadhuisstraat en als 's avonds de lampjes en muziek van de honderden kermisattracties uit gaan, dan gaat het feest nog een paar uur door in de discotheken, kroegen en natuurlijk de gay-café's.

Roze Maandag begint om 13.00 uur met de officiële openingsceremonie in de Muzetuin. De openingsact wordt dit jaar verzorgt door Maxine en Franklin Brown. Traditioneel zal het Aidsfonds de eerste roze wuppie aanbieden aan de gemeente en ook dit jaar zal dat weer gebeuren door een bijzondere verrassingsartiest. De opbrengsten gaan dit jaar naar het Global Forum on MSM & HIV. Het dit voorjaar opgerichte forum geeft in Latijns-Amerika, Azië en Afrika aandacht aan de aids-preventie voor mannen die seks hebben met mannen.

| Reacties op dit artikel

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour