| Gay Nieuws

Darkrooms in Amsterdam gelegaliseerd

10-05-07 | De commissie Bouwen en Wonen van het stadsdeel Amsterdam-Centrum heeft darkrooms uit de definitie van 'seksinrichting' gehaald. De commissie erkent de functie van bestaande darkrooms in de Amsterdamse binnenstad en wil de vestiging van nieuwe darkrooms mogelijk maken. Het voorstel werd door alle politieke partijen positief ontvangen, alleen GroenLinks was tegen. De Homoconsumentenbond laat in een persbericht weten de recente ontwikkeling toe te juichen. Eric Kollen, woordvoerder van de bond: "Eindelijk zijn de Amsterdamse darkrooms legaal. Daarmee wordt na tientallen jaren een belangrijk aspect van de seksualiteit van homomannen erkend. Bovendien heeft het grote praktische voordelen. Vanaf vandaag loont het voor eigenaren om te investeren in hun zaak en is er marktwerking mogelijk in deze sector. Dat betekent dat Amsterdamse homo's zicht krijgen op leuke, spannende seksplekken die voldoen aan de behoeften van de klant."

Eigenaren van de Amsterdamse homohoreca hebben lang volgehouden dat hun klanten het juist spannend vinden om seks te hebben op schimmige, vieze plekken. Uit onderzoek van de Homoconsumentenbond van twee jaar terug bleek echter dat bezoekers van darkrooms er juist een hekel aan hebben. Maar liefst 51% vond het sanitair op de laatst bezochte plek niet in orde, 56% vond het er vies en 48% vond de aanwezige support bij safe sex onvoldoende.

Inmiddels zijn al enkele darkrooms in onze hoofdstad behoorlijk opgeknapt en op een heleboel plekken vind je al gratis condooms en glijmiddel. Nu de legalisering rond is, belemmert niets meer dat de wensen van de klanten gaan bepalen hoe het aanbod er uitziet. "Daar gaat het ons om," aldus de Homoconsumentenbond.

GaySite.nl berichtte eerder:
19-03-04 | Einde darkroom in zicht?

| Reacties op dit artikel

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour