Theater/Cultuur Agenda


As Gay As It Gets 2 | website
22 & 23, 29, 30 maart, 4, 5, & 6 april 2019 - Theater Santbergen te Hilversum
 

Vijf jaar geleden zette Theatergroep Fusie zes uitverkochte zalen op zijn kop met een vrolijke show vol onvergetelijke personages en kleurrijke drag-queens. Nu is er het vervolg! It get’s nog gayer!
Weet u het nog: vijf jaar geleden eindigden we met de heropening van een noodlijdende homo-nachtclub. Nu, in het voorjaar van 2019, is de club al lang weer gesloten en dreigt het pand de zoveelste lunchroom van Hilversum te worden. Dat mag natuurlijk niet gebeuren en daarom krijgt de club nog één laatste kans.

Alles wordt weer ‘uit de kast’ getrokken: Boa’s, veren, nepwimpers en veel te grote pruiken. Maak je klaar voor een show vol glitter, glamour, lipstick en lip-sync. De benen worden geschoren, de pumps (maatje 45) gaan weer aan en, alsof dat niet genoeg is, verandert het theater na afloop in een ouderwetse discotheek, zodat het feest nog even doorgaat na de voorstelling. Hoe leuk is dat?! Oh en vond u het origineel al gay? Het gets nu dus nog gayer, it gets nog veel gayer!


Shirt uit Fahd! | website
tot en met 17 mei 2019 in theaters in het hele land
 

Theatermaker en acteur Fahd Larhzaoui brak in 2014 door met zijn solo Schijn, over een man die een dubbelleven leidt. Waar Schijn een coming of age was, is opvolger Shirt uit Fahd! een facing the facts, waarbij Fahd een inkijkje geeft in de gayscene met zijn feesten en geëxperimenteer met drugs.


Vette Pech - Paul de Leeuw | website
tournee tot 18 mei 2019 door heel Nederland
 

’Soms zijn er momenten dat ik me zo voor je schaam!’ roept mijn jongste zoon als de veiligheidsriem van een attractiewagentje vanwege mijn dikte niet goed dicht gaat en er twee vrijwilligers aan te pas moeten komen om de riem goed te sluiten. Een typisch gevalletje Vette pech! Ik noem het ook wel ‘regenhumor’; iets triests waar je later om kunt lachen.”

Dit verhaal van Paul de Leeuw is tekenend voor zijn nieuwe voorstelling Vette Pech!: een theatershow vol verhalen, improvisaties en kleine liedjes, over alle ‘vette pech’-momenten in het leven. Zo vraagt hij zich af waarom hij ooit gestopt is met dansen: “Vroeger danste ik met alles en iedereen, maar dat gevoel is nu weg. Door het drukke gezinsleven, door gezondheidskwaaltjes. De laatste keer dat ik met mijn man danste was op een feestje waar onze kinderen bij waren. Weer werden we keihard geconfronteerd met hun mening. Vette pech! Maar als twee mannen kunnen wij hier samen dansen en dat is weer alles behalve Vette pech!, een Groot geluk!”
Maar goed, pech is een onvermijdelijk gegeven in ieders leven. Daar moet je mee leren omgaan.


De dag dat ik Robert Long ontmoette | website
tot 1 juni 2019 door het hele land
 

Het publiek wil meestal dat de originele songs door de ‘meester’ zelf worden gezongen, maar als die niet meer kunnen worden uitgevoerd door hem, dan worden er goede solisten gezocht die in staat zijn om zijn liedjes weer tot leven te brengen. In dit theaterconcert worden ongeveer 24 mooie liedjes op een eerlijke en verrassende manier uitgevoerd door Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot

De bekende en ook nog onbekende liedjes zijn prachtig gearrangeerd en worden gezongen en verbonden door soms grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen.

Wat een verrassing: kenden zij Robert Long? Hebben ze hem ooit ontmoet? Ja zij hebben ooit Robert ontmoet op een dag in hun leven en dat heeft een blijvende indruk op hen gemaakt. Hoe? Dat vertellen ze in de voorstelling en ze zullen hem eren met de uitvoering van zijn vele mooie liedjes.

Ze worden daarbij muzikaal bijgestaan door een combo o.l.v. Peter van der Zwaag, die vele jaren met Robert Long heeft samengewerkt. De regie is in handen van niemand minder dan Eddy Habbema en de verhaallijn is geschreven door woordkunstenaar Ivo de Wijs.


Alex Klaasen - Showponies 2 | website
vanaf september 2019 in diverse theaters in het land
 

Hoe laat je de beste versie van jezelf zien? En voor wie doe je dat? Voor jezelf of voor alle anderen? In Showponies is dát wat multitalent Alex Klaasen, bekend van o.a. Gooische Vrouwen, Toon de Musical en Klokhuis, ons laat zien. En showt hij zijn allerbeste versie even groots als glorieus. Op zijn eigen kenmerkende manier uiteraard met zang, dans, typetjes en komische sketches. Met deze voorstelling blaast hij revue nieuw leven in, sneller, vrijzinniger, en op het scherpst van de snede. Ofwel: revue 2,0. En kunnen we weer ouderwets genieten van een ongecompliceerd avondje in het theater zoals we dat kennen van André van Duin. Maar dan op z’n Alex Klaasens.


HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Ja

Nee

Wat is dat?

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven