Exposities


Kunst & Verleiding | website
van 18 november 2018 tot 27 januari 2019 - Galerie Mooi Man - Groningen
 

Op zondag 18 november opent een spraakmakende expositie bij Galerie MooiMan male-art te Groningen. Drie kunstenaars staan centraal in de vrolijke expositie 'Play with me'. De expositie is samengesteld rondom het thema Kunst & Verleiding.

Basis voor de expositie vormt het bijzonder kunstproject en tevens titel van de expositie 'Play with me' van de Italiaanse kunstenaar Diego Tolomelli. Zijn originele idee om een interpretatie van speelkaarten te maken waarin de gehele lhbti-gemeenschap voor het eerst te zien is, maar dan uitgevoerd als gebrandschilderde glas-in-loodramen, begon in 2015. Drie jaar lang werkte hij aan 19 verschillende glasvensters. Het project, wat zo groot is als een kerkraam, omvat de koningen, vrouwen, boeren en azen, als ook een joker en twee glas-in-loodpanelen van de keerzijde van de blauwe en rode kaarten. De galerie heeft zijn ontwerpen, waarin alle vormen van seksualiteit voorkomen, als kaartspel in luxe doos in een gelimiteerde oplage uitgebracht.


Hot Doubles! | website
9 november 2018 t/m 28 februari 2019 - NZ Sauna Nieuwezijds - Amsterdam
 

Het blijft intrigerend mannen in dezelfde pose gekleed én naakt te zien. Vanaf donderdag 29 november is de expositie ‘Hot Doubles’ in de Amsterdamse NZ gaysauna te zien waarin het ‘ongoing project’ van fotograaf Ewoud Broeksma – modellen zowel gekleed als naakt in gelijke pose – getoond wordt.

In 2012 verscheen de eerste expositie met het gelijknamige boek ‘Dubbelaars/Doubles I’ waarin fotograaf Ewoud Broeksma zijn doorlopende project liet zien en een succes bleek. De mannen die geposeerd hebben, zijn niet ervaren met het zich laten fotograferen. Het zijn vaak sporters die er geen moeite mee hebben om hun getrainde lichaam te tonen. Fotograaf Ewoud Broeksma staat er om bekend hen regelmatig voor de camera te krijgen. Overigens zijn de meeste modellen in ‘Dubbelaars/Doubles II’ – op een enkeling na – geen topsporters. Echte topsporters zouden geen eerlijk beeld geven van hoe de “gemiddelde man” zich kleedt of er ontdaan van alle kleding uitziet.

De modellen in het boek worden summier aangeduid met een sport of beroep en hun leeftijd. De dubbelportretten tonen een grote verscheidenheid in lichaamsbouw, lengte, breedte, jong of oud. Het boek gaat niet om hun naaktheid, maar om de uitdrukking of “kleren de man maken” of wellicht de vraag waarom juist niet. Dat roept tegelijkertijd vraagtekens op doordat je verwachtingspatroon anders kan zijn dan hetgeen de werkelijkheid laat zien.


With Pride | website
8 november 2018 t/m 25 januari 2019 - Expositiezaal OBA - Amsterdam
 

De eerste Pride was een protest. Het waren de lesbiennes die toen de lont in het kruitvat staken. Het bleek het startsein van een turbulente strijd voor gelijke lhbti-rechten. Deze emancipatiestrijd die tot vandaag de dag nog voortduurt, staat centraal in de tentoonstelling With Pride. De tentoonstelling wordt georganiseerd ter gelegenheid van het veertigjarige jubileum van IHLIA LGBT Heritage en staat in OBA Oosterdok vanaf 8 november 2018.

Bezoekers worden welkom geheten in een wereld van lesbische guerrilla’s, safe sex activisme, Gay Games en disco’s met acid house. Door middel van verschillende themawerelden beleeft de bezoeker de turbulente geschiedenis van veertig jaar lhbti-strijd. Bijzondere stukken uit de IHLIA-collectie, aangevuld met foto’s en persoonlijke verhalen van pioniers die er destijds bij waren, scheppen een beeld van wat de emancipatiestrijd heeft opgeleverd voor lhbti’ers en voor de samenleving als geheel.

With Pride toont de veranderkracht die ten grondslag ligt aan veel verbeteringen voor de positie van lhbti’ers. We laten zien dat individuen uit de lhbti-community door middel van zelforganisatie, actie en provocatie, lobby en veel zichtbaarheid zaken die goed mis zijn in de samenleving kunnen veranderen’.

Nederland vervult internationaal gezien een voortrekkersrol in het bereiken van gendergelijkheid en sociale acceptatie van lhbti’ers. Toch is er nog altijd geweld en discriminatie. Samen met de bezoeker maakt With Pride de balans op: er is al veel voortgang geboekt, maar er is ook een weg te gaan. Wat hebben de afgelopen veertig jaar opgeleverd? En waar moeten we nog naar streven?

Foto: © IHLIA LGBT Heritage/Ton Verhees


GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven