Exposities


Trots! | website
tot 16 november 2018 - Plein 1944 - Nijmegen
 

De expositie laat 18 levensgrote foto’s van 12 transgender modellen zien om een positief tegengeluid te bieden aan discriminatie van transgender personen.

“Met Pride Photo Nijmegen zetten we mensen aan het denken over stereotype beelden van mannelijkheid, vrouwelijkheid, genderrollen en seksuele voorkeuren. Na de voorgaande edities van Pride Photo Nijmegen met verschillende kleinere exposities, komen we dit jaar met één grote expo: ‘TROTS!’. We kozen voor een maatschappelijk thema dat extra aandacht behoeft: discriminatie van transgender personen. Vervolgens hebben we besloten om een positieve boodschap te laten zien.” Wouter Christiaens, projectleider Pride Photo Nijmegen.

De aanleiding voor deze tentoonstelling is een vrij onzichtbaar maatschappelijk thema: discriminatie van transgender personen. Het aantal meldingen m.b.t. transgenderdiscriminatie in Nederland steeg in 2017 weliswaar met een kwart (190 t.o.v. 153 in 2016), maar volgens deskundigen is dit slechts het topje van de ijsberg. De Tweede Kamer vindt dan ook dat transgender personen expliciet beschermd moeten worden tegen discriminatie in de Algemene wet gelijke behandeling. Pride Photo Nijmegen besloot om trotse trans modellen met een positieve boodschap in beeld te brengen in plaats van te focussen op een negatieve boodschap. Twaalf transgender modellen lieten zich door fotografe Joëlle de Vries fotograferen en interviewen. Zij laten zich op mobiele billboards van ruim een meter bij 2,7 meter op Plein 1944 levensgroot zien aan de voorbijganger. Toegang tot de opening en de expositie is gratis. © Pride Photo Nijmegen


Kunst & Verleiding | website
van 18 november 2018 tot 27 januari 2019 - Galerie Mooi Man - Groningen
 

Op zondag 18 november opent een spraakmakende expositie bij Galerie MooiMan male-art te Groningen. Drie kunstenaars staan centraal in de vrolijke expositie 'Play with me'. De expositie is samengesteld rondom het thema Kunst & Verleiding.

Basis voor de expositie vormt het bijzonder kunstproject en tevens titel van de expositie 'Play with me' van de Italiaanse kunstenaar Diego Tolomelli. Zijn originele idee om een interpretatie van speelkaarten te maken waarin de gehele lhbti-gemeenschap voor het eerst te zien is, maar dan uitgevoerd als gebrandschilderde glas-in-loodramen, begon in 2015. Drie jaar lang werkte hij aan 19 verschillende glasvensters. Het project, wat zo groot is als een kerkraam, omvat de koningen, vrouwen, boeren en azen, als ook een joker en twee glas-in-loodpanelen van de keerzijde van de blauwe en rode kaarten. De galerie heeft zijn ontwerpen, waarin alle vormen van seksualiteit voorkomen, als kaartspel in luxe doos in een gelimiteerde oplage uitgebracht.


De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Gordon in Wonderland

20:30 | House Rules

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven