Advertorial | Queer Pioneers: maandelijks in de bioscoop

03-03-2020 | Vanaf woensdag 25 maart 2020 start ‘Queer Pioneers’, een nieuw maandelijks programma van LantarenVenster, het internationaal gerenommeerde filmtheater dat sinds 2010 gevestigd is in de plint van gebouw New Orleans, op de Wilhelminapier in Rotterdam. 

In Queer Pioneers staan makers centraal, die met hun films grenzen hebben opgezocht op het gebied van seksualiteit, geaardheid en gender.

Voorafgaand aan de eerste voorstelling op 25 maart van geeft Renske Diks, gastprogrammeur van Queer Pioneers, een inleiding met fragmenten uit haar favoriete LGBTQ+ films.

Die woensdagavond wordt afgetrapt met ‘Fucking Åmål’ (1998), een hartverwarmend portret van de ontluikende liefde tussen twee tienermeisjes:

In het saaie Zweedse provinciestadje Åmål is niet veel te doen. De sombere tiener Agnes (Rebecca Liljeberg) woont er nog maar kort en hoort er niet bij. Ze is heimelijk verliefd op Elin (Alexandra Dahlström), het populairste meisje van school, maar kan nergens terecht met haar gevoelens. Agnes’ wereld stort in wanneer Elin haar op haar 16e verjaardagsfeestje vernedert. Maar daar heeft Elin, die gefascineerd raakt door Agnes’ moed, achteraf spijt van. Langzaam groeien de twee steeds dichter naar elkaar toe.

Dit speelfilmdebuut van Lukas Moodysson werd overal heel goed ontvangen. Zo zette online magazine Autostraddle voor lesbische, biseksuele en queer vrouwen de film op 1 in hun Top Tien Beste Lesbische Films. In Åmål zelf was men in eerste instantie minder enthousiast: men vreesde imagoschade. Maar inmiddels heeft men ook daar met het jaarlijkse Fucking Åmål Popfestival deze film omarmd.

LantarenVenster is gevestigd in een prachtig licht en ruimtelijk gebouw, gelegen op een unieke locatie aan het water op de Wilhelminapier in Rotterdam. Kijk op LantarenVenster.nl voor meer info.

Op woensdag 25 maart begint de film om 19.00 uur. Kom op tijd, om de inleiding door Renske Diks niet te missen.

 

 

 

 

Deel dit artikel:  

Reacties:

Cornelia | 03-03-2020

Hmm, heerlijke movie


Jaap Schippers | 03-03-2020

Ik heb begrepen dat Jos Heeneman niet meer betrokken is bij de organisatie van de gayfilm-avonden in LantarenVenster. Jos heeft dit jarenlang met veel passie en inzet gedaan. Het is heel jammer dat hij nu weg is bij LV.


Bert | 04-03-2020

Hopelijk blijft het een goed aanbod van gefilmd en niet alleen maar oude meuk. Een film van 22 jaar geleden zal niet veel mensen interesseren.


Leviticus 18:22 | 05-03-2020

Bij een manspersoon zult gij niet liggen met vrouwelijke bijligging; dit is een gruwel.


Max | 29-08-2020

Mijn nr schatje; +31 6 52311115


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Brian J. Smith (acteur)

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

Volg GaySite.nl ook via

Tags

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven