Nederlandse homopinguïns broeden op ei

15-11-2019 | Een homoseksueel zwartvoetpinguïnkoppel in DierenPark Amersfoort broedt momenteel een ei van een heterokoppel uit. Dat meldt het dierenpark deze week in een persbericht. Dat pinguïnkoppels van hetzelfde geslacht samen leven en (adoptie)kinderen groot brengen is niet uniek maar kwam in ons land voor zover bekend nog niet eerder voor.

Volgens dierverzorger Marc Belt van DierenPark Amersfoort broeden mannetjes op een ei "dat zij op een onbewaakt moment hebben overgenomen van een heterokoppel". Wanneer het stel vader wordt is nog niet bekend. "Het homokoppeltje zorgt goed voor het ei, de mannetjes broeden allebei om en om," vertelt de dierverzorger. "Homoseksualiteit komt vaker voor bij pinguïns, opmerkelijk is wel dat dit stel nu ook een ei heeft weten te bemachtigen." Het pinguïnkoppel dat het ei eerder heeft voortgebracht, heeft in de tussentijd een nieuw ei gelegd en is in een nest verderop ook druk aan het broeden.

De Antwerpse Zoo claimde in 2005 de primeur van het eerste lesbische pinguïnkoppel in gevangenschap te hebben. De afgelopen jaren hebben ook Zweedse, Ierse, Amerikaanse, Spaanse, Chinese, Israëlische, Australische en Duitse dierentuinen laten weten homoparen onder de pinguïnpopulatie te hebben. In verreweg de meeste gevallen gaat het om mannetjes.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Verbazend | 16-11-2019

Dat de SGP en de hoogleraren van de VU hier nog geen nieuwe Nashville petitie tegen begonnen zijn. Want het zijn dieren, dus dan gelden mensenrechten niet. En dan is het ook niet strafbaar.


mal | 16-11-2019

Maar hebben beide pinguins ook sex? Want sinds wanneer zijn twee heren die samen een ei verzorgen ineens automatisch ook homoseksueel?

Of hebben we gewoon te maken met weer een instituutje dat zich wegens een gebrek aan klanten / inkomsten denkt zich op deze wijze te moeten profileren?

Los van voorbarige conclusies aangaande de oriëntatie van twee dieren, vraag ik het me ook af of het nu nog bijdraagt aan het normaliseren van homo relaties als deze zo breed uitmeet als je er een ziet, want daar zeg je toch een beetje mee dat het niet normaal is. (en dat anno 2020)


koen | 16-11-2019

waarom denkt u dat sex een absolute voorwaarde is om over een relatie te spreken?zowel homo of hetero relaties kunnen soms zeer liefdevol zijn zonder sex.


Joop | 16-11-2019

Hetero's maken zich zooo enorm druk om dit soort dingen. Een homopinguin, oh oh, ik hoor de PIS partij in Polska alweer komen met een boycot. En dat terwijl ze in Nederland vandaag erg druk waren hun tere kinderzieltjes te beschermen, door de straat op te gaan en overal als kleine kindertjes te janken of zwarte piet nog wel zwart kan zijn, of juist zwart moet zijn. Ongelooflijk hoe hetero's zich ontwikkelen in enorme stumperds.


Troost | 17-11-2019

Ik ben steeds meer geneigd om me als volledige maagd te profileren. Ik heb me nog nooit bezondigd aan wat hetero's sex noemen. Ik ben er ook helemaal niet voor in. En als ik fijn thuis met mijn vriend ben, dan proberen we zulke dingen ook niet na te doen. Er kan onder zeer romantische omstandigheden wel wat meer gebeuren dan een kaartje leggen of over het werk praten. Maar wat hetero's sex hebben noemen, dat komt bij ons de deur niet in. Daar houden we ook veel te veel voor van elkaar.


Bokkenpoot | 17-11-2019

Allemaal de schuld van Groenlinks


@Bokkenpoot | 17-11-2019

Groen links is de beste kunstmatige intelligentie die het land ooit gekend heeft. Kijk maar naar Amsterdam. Ze lijkt een mens. Bijna griezelig.


Theo | 19-11-2019

Waarom zijn hetero's toch altiid zo met homo's bezig???? Komen ze wat te kort ofzo???? Word je toch niet goed van. Get alife hetero's


@Theo | 19-11-2019

Ik denk dat daar het zeer zit. Hetero-jaloezie. Vooral als ze een geloof aanhangen. Geluks-haat.

Het komt voort omdat we er niemand kwaad of zeer mee doen. En dat we natuurlijk heel goed zijn voor het klimaat. Het sociaal klimaat. En voor het weer. We krijgen immers geen kinderen. Als nou iets het klimaat verstoord heeft dan is het wel het ongebreideld bijmaken van kinderen.

We zijn lief, gelukkig, en de beste oplossing voor het klimaatprobleem. Maar in plaats van dat we bedankt worden, of daar subsidie voor krijgen, worden we verketterd waar het maar kan.

Zij die het eerst boos worden, en dan nog op de onschuld, zijn meestal zelf de schuld. Hoe liever of gelukkiger je je dan voorstelt, hoe bozer ze worden. Op transgender flippen ze helemaal.


Peter | 25-11-2019

@ eigenaren Gaysite
Dank voor 20 jaar nieuws, de mogelijkheid te reageren.
Ik hoop dat jullie een opvolger vinden, maar helaas betwijfel ik dat.
Maar nogmaals dank.


Joop | 29-11-2019

De eigenaren hebben er niet meer zoveel zin in denk ik. En ja, verkopen? Ik zie er echt geen voordelen aan zitten. Ieder mens kan een website opstarten en wat nieuws verzamelen van veelal andere nieuwssites.


@Joop | 09-12-2019

Deze zomer heb ik een nieuwe site gemaakt voor een behoorlijk grote krant. De eigenaresse had, vanachter haar duurste Mac, zelf ook nog een genitaal idee. Elke dag een quote van de dag op de site. Dus ik zei, ondanks dat dat kut en pasta is, besef je je wel dat dat elke dag dan moet gebeuren? Ze keek me aan met een blik van tegen wie heb je het en zie je niet dat ik een Mac op mijn bureau heb. En zei fier, dat ga ik zelf elke dag uitkiezen.

Ze heeft het welgeteld drie dagen volgehouden. De derde dag moest ik haar al herinneren. Daarna nog zelf wat quotes gestuurd. En er dan ook maar voor haar op gezet. (Als webdesigner schrijf en plaats je geen content, maar vooruit dan maar, klant is klant).

Inmiddels heeft ze wat gedaan, want zo gemiddeld eens in de week staat er dan toch een nieuwe quote.

Het is wel een vrouw met een krant met een wekelijkse oplage van 500.000 en 60 man personeel. En een Mac op haar bureau. Hallo.

Zelfs al is het knip en plak, en dan vergeet je al het vertalen nog, 20 jaar zo een site als deze bijhouden, doe het maar eens na Joop.


Guita Mus | 10-12-2019

Dit is onnatuurlijk. Want het plant niet voort. Volgens de wet van Darwin dus uitevalueert.


Quita Muis | eergisteren | 22:26

Deze site moet weg. Ik heb een man. Die brengt al het geld binnen dat ik nodig heb. En voor de rest is hij slechts kutvulling. Als ik daar al zin in heb.

Al die homo's brengen mijn hele toekomst in gevaar.


mal | gisteren | 21:41

@@Joop:
Ja, zo'n site bijhouden is een boel werk, zeker ook als je schamele reclame winst bij elke technische aanpassing door het afvoerputje van een 'ontwikkelaar' wegloopt. Nu had gaysite weinig meer bijzonders te bieden dat een mogelijk om gal te spuwen.

Misschien hadden ze daar iets meer werk van moeten maken. Een beetje dat walgelijk politiek correcte ter zijde schuiven en zo nu en dan een flinke steen in de BLHIQ vijver flikkeren. Waarom was er geen reactie mogelijkheid onder columns? Of onder het Te Koop aangeboden bericht? Hell, vraag die Q muts als columnist!

Nog eens wat anders dat een stelletje pinguïns tot homo te bombarderen.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

18:35 | Grey's Anatomy

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Brian J. Smith (acteur)

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven