De meest lhbt-vriendelijke steden van de wereld

07-11-2019 | Uit een grootschalig onderzoek in opdracht van gezondheids- en fitnessbedrijf Fitbit blijkt dat de hoofdstad van IJsland, Reykjavik, de beste plek is voor lhbt's om te wonen. Op de tweede plek staat Amsterdam en de derde plaats wordt ingenomen door Rotterdam! In de studie werden 77 grote steden over de hele wereld onderzocht op 15 belangrijke factoren die het leven en welzijn van bewoners in een stad bepalen. Volgens het onderzoek scoort Reykjavik een tien en is dus de meest lhbt-vriendelijke stad om te wonen, maar ook Amsterdam en Rotterdam hebben bijna een honderd procent score met elk een 9.8.

De IJslandse hoofdstad (foto) wordt geroemd in het onderzoek om het lhbt-vriendelijke beleid van de plaatselijke overheid. De Nederlandse steden scoren goed omdat het leven en welzijn van lhbt's er goed is. Rotterdam kreeg een 'bonuspunt' omdat het komend jaar gaststad is van het Eurovisie Songfestival en daarom (tijdelijk) een extra homovriendelijke uitstraling zal hebben.

In de top tien van meest lhbt-vriendelijke steden staan verder Montreal, Toronto, Vancouver, Oslo, Dublin, Brussel en Gent. De tien steden die de lijst sluiten en dus als lhbt-onvriendelijk worden bestempeld zijn Shanghai, Beijing, Hong Kong, Boekarest, Warschau, Kuala Lumpur, Istanbul en Boedapest. Als één na laatste op de lijst staat Moskou en de minst lhbt-vriendelijke stad volgens de lijst van Fitbit is Jakarta.  

Fitbit is een Amerikaanse fabrikant van gezondheids- en fitness-producten en vooral bekend van sporthorloges. Het bedrijf kwam vorige week nog in het nieuws omdat het voor 2,1 miljard dollar (1,9 miljard euro) werd overgenomen door Google.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Karel | 07-11-2019

Dat onderzoek is zeker gedaan voor de instroom van al die ‚Äúliefhebbende‚ÄĚ moslims!


Jammer | 07-11-2019

Gaat zeker zo slecht met die Fitbit dat ze dachten we gaan homo's paaien met een verzonnen verhaal.

Dat komt vaker voor, bij slecht lopende zaken. Als ze bijna op afsterven staan, dan zijn we ineens enorm van harte welkom.

Omdat dat dan altijd zo voor de hand ligt, mislukt dat ook doorgaans. Want normaal zijn gays niet de lulligste om een feestje op te vrolijken. Maar goedkope zaalvullers zijn we ook doorgaans niet. Dat leer je na één of twee keer voordeel van de twijfel wel af.

Fitbit, haal er voortaan eerst wat vergelijkende cijfers van andere onderzoeken bij, en ik zou zeggen, ploeg eens door het 20 jaar lange nieuws archief hier. Voordat je je zelf al te spontaan voor aap zet. Dat pakt gene verf, schattekes.


mal | 07-11-2019

en hop, fitbit op m'n zwarte lijst :-) Kijk, gaysite redactie, d√°t is nieuws waar ik wat aan heb.


Sigur Rós | 10-11-2019

Wie er weleens is geweest weet dat IJsland wel een erg geciviliseerd (ei)land is, maar, er is gewoon geen ruk te doen. De mensen zijn er erg lief en aardig en ze kunnen allemaal erg goed Engels, dus je kunt overal als buitenlander terecht, de mannen zijn mooi, maar, Reykjavík heeft 130.000 inwoners en het hele eiland 350.000. Van gaytourisme is dan ook geen enkele sprake.


Karl | 10-11-2019

Fitbits onderzoek is onzinnig.
Ik ben in Rotterdam al drie maal verhuisd omdat de moslims in de buurt er achter kwamen dat ik wel eens gay zou kunnen zijn. En dat beantwoorden met geweld.
En in Brussel zijn er hele wijken waar openlijk gay mensen niet veilig zijn.

Wat een ongeloofwaardig onderzoek.

Als ze Sitges, Barcelona, Maspalomas of Madrid nou hadden genoemd...
Maar nee, Rotterdam en Amsterdam en Brussel zijn helemaal niet veilig.


Christian | 10-11-2019

Nederland heeft zich in alle opzichte verloren, behalve voetbal geen enkel staats trots meer. Waarom? We zijn te verwent en lui geworden waardoor de buitenlanders de Nederlanders niet meer respekteren in eigen land. Turken en Marokannen zijn het ergst. Stoppen met lullen en harde straffen.


@Christiaan | 11-11-2019

Waren we nog maar enkel vertrut. Toen werd er nog wel eens wat door de vingers gezien.


Onzin | 12-11-2019

Ik reis iedere week en over de hele wereld. Maar hier was het goed maar links geeft de voorkeur aan moslims , weg vrijheid . In Mexico stad lopen gays hand in hand en zoenen op straat. Hier in onze steden is het oppassen geblazen en als je hier wat van zegt vind links je een islamofoob. Berlijn was heel gay friendly tegenwoordig is het iedere week raak daar met geweld dat wordt in de doofpot gestopt . Spanje was fijn nu ook oppassen , en ga zo maar door. Maar hier heeft links de macht in het onderwijs , media ect dus wegkijken en niet benoemen


@Onzin | 13-11-2019

Je trekt misschien wat snel conclusies over Spanje. Ik neem aan dat je het over Vox hebt. Die hebben flink gewonnen, afgelopen zondag. Maar dat zijn geen slonzen die hun verkiezingsprogramma op één kantje kliederen. Of denk-provocateurs (Als je goed nadenkt, inderdaad, over de naam van die partij dan is het bij voorbaat het volk al voor stom uitschelden. Welke slimbo dat bedacht heeft...) Ook geen Le Pen snol. Met Thierry hoef ik even niet te vergelijken want daar hoor je niks meer van. Die is al die oude boeken misschien nog eens aan het teruglezen met nieuwe ervaringen en een frisse blik.
Vox heeft wat punten, maar die kun je nog begrijpen. Het heeft meer te maken met Spaanse trots. Daarnaast heeft Spanje nooit "boomers" gekend. Heel de oorlog hebben ze overgeslagen (want ze waren neutraal, net als NL in de eerste). Wel is er een heel duidelijke generatiekloof tussen voor en na de invoering van de democratie. Waarbij dat laatste nog steeds met absolute meerderheden gebeurde, tot de laatste twee verkiezingen. Nu is het coalities zoeken, en dat is veel gezonder. Maar ook heel nieuw voor het land. Lang was er maar eentje de baas, maar dat gaat niet meer. Ook is Franco verplaatst (de laatste echte tsaar van Spanje) en er zijn veel oudjes die vinden dat daarmee het verleden geweld is aangedaan.
Je kunt gewoon nog over straat als homo hoor. Je hoeft niet meteen je tanden te gaan verzekeren of in een homoburka naar de kroeg. Of naar het park om de hoek. In dat park om de hoek komen de Vox stemmers ook, met vriend of vriendin, maakt niet uit, zeker als ze nog geen eigen woning hebben. Of ook gewoon een keertje vreemd gaan.
In Spanje heb je ook geen last met moslims of van de bijbehorende cultuur. Die weten gewoon hun plekje in het dorp. Verder gewoon hoi en dag. wat dat alles is de Spaanse maatschappij nog niet zo ontspoord als bijvoorbeeld de Nederlandse. Of de Britse helemaal.

Je vergelijkt een beetje appels met peren. Alsof het zwart rechtse gevaar overal in opkomst is. Dat ligt in Spanje allemaal toch wel net even anders.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

18:35 | Grey's Anatomy

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:30 | Cash or Trash?

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Brian J. Smith (acteur)

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven