COC Midden-Nederland wint het COC Songfestival

10-11-2019 | COC Midden-Nederland is met het lied 'Harmony' van zangeres Luz Bravo de winnaar van het COC Songfestival 2019. Na een spetterende finale en spannende puntentelling bleek Midden-Nederland de winnaar met 194 punten. De inzending van DWH Delft eindigde met 133 punten op een tweede plaats, derde werd COC Leiden met 131 punten.
 
Het lied 'Harmony' van zangeres Luz Bravo kreeg in het totaal de meeste punten van de vak- en regiojury. Als kind van een Chileense politiek vluchteling raakte Luz Bravo, artiestennaam van Marloes Clemens Bravo Rebolledo, al vroeg betrokken bij protestliederen die haar hebben geïnspireerd om muziek te maken met een boodschap. Haar ouders stimuleerden haar vanaf jongs af aan om te gaan zingen. Ze heeft bij meerdere kinderkoren gezeten en zanglessen gevolgd. Na een afgerond vooropleidingsjaar aan het Utrechtse Conservatorium voor Jazz & Pop, studeert ze nu aan de Tilburgse Rockacademie voor vocals. Haar lied gaat over de Pride en hoe het gevoel van saamhorigheid, kracht en liefde zo’n dag vult.

"We bedanken COC Limburg voor de geweldige show en feliciteren COC Midden-Nederland en Luz Bravo met hun overwinning! Op korte termijn gaan we met hen in gesprek om te kijken of de finale volgend jaar in Midden-Nederland georganiseerd gaat worden," aldus het Landelijk Team COC Songfestival.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tip | 10-11-2019

Volgend jaar Henny Huisman inhuren. En dan welke homo het beste Albert Mol na kan doen.


Joop | 11-11-2019

Dat het COC ook bijdraagt aan de stigmatisering van wat homo's allemaal leuk vinden is wel kwalijk. Het


Joop | 11-11-2019

vervolg...
Het COC is er toch voor elke LGBTI? Waarom dan altijd aandacht voor de altijd aandachtsgeile huppende soundmixkandidaten. Ja er zit een knop op die tv, zit er ook een knop op het COC?


@Joop | 11-11-2019

Zonder lullig te willen zijn tegenover mensen die het leuk vinden om een liedje op een podium te zingen hopelijk? Want dat vind ik zelf ook leuk om te doen. Nog leuker als het er ook nog goed uitkomt. En dat er dan iemand als beste wordt gekozen ook leuk. Meen ik.

Als homo voel ik echter de associatie niet zo met een landelijke Flip Fluitketel Show.

Om hem maar gelijk op scherp te zetten, denkt de COC PR-machine dat ik daar al neukende mijn best voor lig te doen?

Ik zou graag een duetje meedoen. Of een cameo op de blokfluit of met de triangel.

En ik ben ook voor gehandicaptensport.

Maar als de nationale homovereniging niet meer weet wat normaal is, wie dan wel?


Marketing | 11-11-2019

Ik weet niet wie die foto bij dit artikel heeft gekozen. De redactie of het COC.

Maar moet je nou gewoon eens kijken wat voor beeld er wordt gecreëerd van gays. Kleren van de markt. Bad hair days. Een ouwe gitaar. En een grote gesubsidieerde flatscreen er achter met een logo.

Het CBS geeft andere cijfers. Ons werk is meer waard. We hebben meer te besteden. We kunnen vaker met vakantie ondanks dat we twee keer zoveel meebetalen aan kinderdagverblijven die we zelf niet nodig hebben. We zijn gemiddeld meer waard voor de maatschappij ondanks dat we ons overal meer en meer in moeten houden. In het openbaar in het algemeen bijvoorbeeld.

Heel het land maar zeiken over zwarte piet, maar moet je nou gewoon eens kijken met welk beeld we worden weggezet. Als bedelende straatmuzikanten. Met een flatscreen van de sociaal werkster er achter.

Goed bezig!


Moi | 14-11-2019

Grappig, al die mensen zonder enig idee, maar met een mening.
Ik was erbij en het was een geweldige avond. Hoog niveau liedjes, super georganiseerd, voor alle LHBTI+-ers en met een knalfeest na afloop.
Mijn tip voor alle trollen: kom achter je kleverige keyboard vandaan en kom volgend jaar naar Utrecht. Immers, als je ergens een mening over wil hebben, moet je misschien een beetje je best doen om echt te weten waar het over gaat.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Brian J. Smith (acteur)

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven