Roze in Blauw bestaat 20 jaar

08-10-2019 | Roze in Blauw Amsterdam bestaat deze week 20 jaar. Om dit te vieren staat er de komende twee weken voor het hoofdstedelijke stadhuis op de Amstel een prachtige expositie met foto's van 20 jaar Roze in Blauw (foto). Het zijn vooral foto's van evenementen waar agenten van Roze en Blauw zichtbaar aanwezig zijn geweest zoals Roze Zaterdag, Pride Amsterdam, Roze Maandag (Tilburgse kermis) en Roze Woensdag (Nijmeegse 4-daagse).

Roze in Blauw is inmiddels een landelijk samenwerkingsverband van alle Roze in Blauw-teams uit alle politie-eenheden en diensten van de politie. Deze teams zijn aanspreekpunt voor de lhbt-gemeenschap binnen én buiten de politie. Politiemensen van Roze in Blauw bieden een luisterend oor, verwijzen door, bemiddelen en ondersteunen hen die melding of aangifte willen doen van lhbt-gerelateerde incidenten.

Vorig jaar om deze tijd kwam de Amsterdamse afdeling van Roze in Blauw zonder bestuur te zitten nadat Ellie Lust opstapte bij de politie omdat volgens de politieleiding haar tv-werk niet meer met haar politiewerk te combineren viel. Door haar vertrek ging ze ook weg als voorzitter van Roze in Blauw, dat ze toen negentien jaar geleden oprichtte met vice-voorzitter Frido Stein. Inmiddels zijn er zo'n dertig agenten actief binnen de Amsterdamse afdeling en is mede door de laagdrempeligheid van Roze in Blauw de aangiftebereidheid zeer groot. Maar ook na 20 jaar moet geconcludeerd worden dat Roze in Blauw nog altijd voorziet in een behoefte. Voor meer informatie over alle politie-eenheden en diensten van Roze in Blauw surf je naar de website.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Geweldig! | 09-10-2019

Gewoon allemaal met een baksteen op hun kop slaan, Iphone pikken, of tanden eruit met een betonschaar, en dan zeggen dat het een gewone beroving was. Helemaal niks met gay zijn te maken. Het gaat wel over na het volgende verwarde feestje van de ondernemingsraad.

Proost, en proficiat!


Joop | 09-10-2019

Goed dat dit nog steeds bestaat. Het is helaas nodig.
@ Geweldig, het is uiteindelijk de rechter die bepaalt wat het uiteindelijk geweest is, en wat voor straffen er zijn, en niet de politie. De politie doet alleen onderzoek en legt vast, houdt aan etc...alles ter voorbereiding van een rechtszaak. Snappie?


Carlos | 10-10-2019

Ja, als je wordt mishandelt op straat of anderszins: altijd aangifte doen, alleen dan kan de politie geweld registreren, en kan er iets tegen gedaan worden. Team Roze In Blauw blijft dus nodig! Goed dat het er is!


@Joop | 10-10-2019

Voor rechters wegen verklaringen van polities zwaarder. Als die dus bij het opmaken van een aangifte al gelijk beweren dat het niks met gay zijn te maken had, dan gaat de rechter daar doorgaans in mee. Met name als slachtoffers geen "harde bewijzen" hebben. Een slachtoffer zou het er immers ook bij kunnen verzinnen om een dader extra gestraft te krijgen. Het ongeloofwaardig maken van gay slachtoffers, het is op dat punt dat de politie wel degelijk de rechtsgang beĆÆnvloedt. Zo een roze in blauw is dan een mooi rookgordijn om net te doen of het andersom is. Net zo goed als dat je aan een coc ook niks hebt.

Als je het nieuws archief hier terug leest, en alle incidenten die er geweest zijn dan is er een duidelijk patroon. Ga maar zoeken naar de zaken waarbij gays slachtoffer waren, waar de politie daar juist in mee ging! Dan moet je heel hard zoeken.

Het is daarom dat veel gays zich terugtrekken. Omdat men weet dat je wegens je gay identiteit wel verrot geslagen kan worden maar de politie dat gelijk uit je aangifte gaat zitten gummen. Als ze al bereid zijn om een aangifte op te nemen.

Je zou voor de lol je leesbril eens op moeten zoeken en de afgelopen jaar of twee eens terug moeten lezen, Joop.


Floris Kooi | 11-10-2019

Ik dacht dat de politie er was om de wet te handhaven ipv in gay parades mee te lopen


Achterlijk | 12-10-2019

Roze... wat voor een achterlijke generalisatie. Niet alles wat met homosexualiteit te maken heeft, is roze. Maar ja, dat is voor veel heteros wel lekker makkelijk: hebben ze een woord om iedereen mee te beschrijven en daarmee hoeven ze al helemaal nergens meer over na te denken. Ik vind roze een mooie kleur, maar het staat niet voor mij, net zo min als een onnozel regenboogvlaggetje.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

20:30 | Fred van Leer: Alles Uit De Kast

21:00 | Holby City

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven