Unieke mijlpaal: GaySite.nl bestaat 20 jaar!

11-07-2019 | Precies 20 jaar geleden kwam de eerste versie van GaySite.nl online, toen de eerste nieuws- en informatiesite voor de lhbt-gemeenschap in Nederland. Sindsdien zijn vele vergelijkbare website gekomen en gegaan, maar mede dankzij interessante columnisten zoals Frits Huffnagel en Evert Santegoeds, een enthousiast team en nog altijd vele duizenden bezoekers per dag mag GaySite.nl nu haar 20-jarige bestaan vieren. Een unieke mijlpaal voor een gaysite in Nederland!
(< flyer GaySite.nl uit 2004)

Hoe het ooit begon
Ruim 20 jaar geleden hadden de initiatiefnemers van GaySite.nl een vakantie geboekt naar Portugal en zochten online naar informatie over het homoleven aan de Algarve. Er was niets te vinden, het wereldwijde web stond immers nog in de kinderschoenen. Ook over de lhbt-gemeenschap en de homohoreca in Nederland bleek geen informatie te vinden. Een gemis, aldus de initiatiefnemers, en niet veel later stond de eerste versie van GaySite.nl online. Dit bleek een gat in de markt want binnen enkele dagen bezochten meer dan duizend lhbt's de site. Nu, 20 jaar later, ontvangt GaySite.nl op een slechte dag zo'n 1500 en op een goede dag 7000 bezoekers. (v banner GaySite.nl uit 2002)


 


Actueel nieuws en nog veel meer!
De techniek en het uiterlijk van GaySite.nl is de afgelopen jaren een aantal keren aangepast maar aan de opzet is de afgelopen 20 jaar nauwelijks iets veranderd. Nog altijd wordt het actuele lhbt-nieuws uit binnen- en buitenland zeven dagen in de week gemonitord door de redactie en geplaatst op de site. Maar de miljoenen pageviews per maand gaan ook naar de vele andere onderdelen zoals de testen en quizen, de actuele homohoreca-agenda en het gaywoordenboek.

Het levendige reactiescript
Eén van de andere opvallende zaken op GaySite.nl is de mogelijkheid om direct deel te nemen aan de discussie onder een nieuwsartikel. Zonder geregistreerd of ingelogd te zijn kan iedereen actief deelnemen aan deze discussies, natuurlijk met in acht neming van de algemene voorwaarden. Zo is een open platform ontstaan waar iedereen zijn mening kan geven waardoor de vele onderwerpen die leven binnen de lhbt-gemeenschap aandacht krijgen. (v banner GaySite.nl uit 2007)

 Columnisten
De columnisten van GaySite.nl lieten de bezoekers de afgelopen 20 jaar regelmatig lachen of zetten ze met hun scherpe columns aan het denken. Onder meer een aantal politici, zoals Dennis de Jong, Sjoerd Sjoerdsma en Frits Huffnagel schreven voor GaySite.nl. Maar ook voormalig COC voorzitter Frank van Dalen en journalist Evert Santegoeds waren als columnist de afgelopen 20 jaar voor korte of langere tijd aan GaySite.nl verbonden.

GaySite.nl for sale
Al hebben de huidige eigenaren inmiddels laten weten na 20 jaar het stokje graag over te willen dragen aan een nieuw team, GaySite.nl blijft ook dan hopelijk een belangrijk platform voor de hele Nederlandse lhbt-gemeenschap. Een platform dat ruimte blijft bieden aan alle lhbt's om hun mening te vormen en ventileren. Maar ook een platform dat ruimte biedt aan homo-evenementen en homo-organisaties om hun achterban te bereiken. (v flyer 10 jaar GaySite.nl uit 2009)


 

 

Deel dit artikel:  

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven