Geen regenboogvlag op ambassades

10-06-2019 | De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een officiële verklaring laten weten dat Amerikaanse ambassades wereldwijd geen regenboogvlag meer mogen hijsen. Tijdens de regeerperiode van Obama toonden steeds meer ambassades hun solidariteit met de plaatselijke lhbt-gemeenschap door op speciale dagen, tijdens de plaatselijke Gay Pride en op de Internationale Dag tegen Homofobie (IDAHOT), naast de Amerikaanse vlag ook de regenboogvlag te hijsen. Een jaar geleden liet Trump weten dat hier een speciale vergunning voor nodig is, maar onlangs schreef de huidige president dat deze vergunning niet meer zal worden afgegeven en dat alleen de Amerikaanse 'Stars and Stripes' nog zijn toegestaan.

Volgens Amerikaanse media hebben een aantal Amerikaanse ambassades een brief ontvangen waarin de nieuwe regel staat toegelicht. Het zou gaan om ambassadegebouwen die het afgelopen jaar zowel de Amerikaanse- als de regenboogvlag in de mast op het dak lieten wapperen. De ambassades van onder meer Duitsland, Zuid-Korea, India en Italië ontvingen zo'n brief. Inmiddels hebben een aantal ambassadeurs laten weten toch de lhbt-gemeenschap te willen ondersteunen door zichtbaar de regenboogvlag te tonen. In diverse media wordt gesproken over grote regenboogmuurschilderingen die de komende week zullen verrijzen op enkele ambassadegebouwen. Nieuwszender NBC meldt dat een groot aantal ambassadeurs, waaronder die van Duitsland, Israël, Brazilië en Letland ik opstand komen en toch de komende weken de regenboogvlag aan hun ambassadegebouw zullen hangen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 10-06-2019

Ieder volk krijgt de regering die het kiest. En idioot USA heeft een idioot gekregen.


Gelukkig! | 10-06-2019

Het was qua design ook een monsterlijk ding, die Amerikaanse regenboogvlag. Je kunt er niks moois mee maken, die platte kakafonie van primaire kleuren.

Blij zal zelfs Trump inziet dat alles wat in Amerika bedacht is eigenlijk oppervlakkige goedkope rommel is. Het past niet bij je bankstel, het past niet bij je dressoir. Zelfs je Perzische kat wil er niet op zitten.

Verstandige zet, Donald! Nou nog iets bedenken wat wèl verkoopt.


Net Reagan! | 10-06-2019

De aids epidemie kwam uit amerika. Wat deed Reagan? Niks, behalve iedereen een verplichte aidstest die zijn land IN wou komen. Vooral als ze homo waren.

Groot land. Grote leiders.


jan2 | 10-06-2019

Even de feiten kennen Net Reagan. De eerste persoon met het Aidsvirus besmet, was een Canadees en geen Amerkaan.
@ Gelukkig...Ik wilde eigenijk reageren op je belachelijke statement, maar ik zie dat je een Trump supporter bent, dus daar ga ik mijn kostbare woorden niet aan verspillen.


jan2 | 10-06-2019

De man Trump is zo dom, nog dommer dan het achtereind van een koe, dan kan je nagaan. Dat figuur is eigenlijk het aankijken niet waard, beschimpt iedereen die het niet met hem eens is. De held die als een klein verwende idioot vanuit het vliegtuig de Londense burgemeester voor een halfgare niet capabele burgemeester uitscheld, zegt dat dus niet in het openbaar, dat durft deze gestoorde freak niet. De man is een schande voor de wereld.


Tja | 10-06-2019

Waar een kleine man al niet groot in kan zijn, en dat alleen voor de stemmen van de christelijke kliek.


Joop | 11-06-2019

Er is op dit moment een zeer actieve lobby bezig gesteund met miljarden door de extreme katholieke kerk gebundeld met groeperingen uit de USA en Rusland. Dus het zou mij niet verbazen dat Trump hier ook zijn bijdrage aan levert. Waanzin dat deze kerel ooit president heeft kunnen worden. In het land der idioten regeert de grootste idioot.


Tja | 11-06-2019

Net alsof ze in Europa niet gek/idioot zijn, halen IS terroristen retour en geven ze huizen, zorg verzekeringen en huurtoeslag en kinderbijslag in ruil voor het hoofden afhakken.
En de onschuldigen echte slachtoffers moeten retour naar Syria, 12 jarige meisjes welke 8 keer per dag verkracht werden door oude smerige IS aanhangers die stuur Nederland retour. Hoofd-afhakker mogen hier retour komen.

Ontvangen door de Groene nichten, Tja Joop ons land is nog gekker dan de USA.


Spuuglelijk | 11-06-2019

Ik zou die spuuglelijke vlag ook nergens laten wapperen als ik de president was geweest. Dat is toch geen design.


Koninkrijk | 11-06-2019

Ehm, in ons Koninkrijk der Nederlanden wordt de regenoogvlag OOK geweerd.
Denk maar niet dat op rgeringsgebouwen op Aruba, Bonaire, Curacao, Sint Maarten of Saba een regenboogvlag zichtbaar is.

Dat schelden op Amerikanen is zoooooo dom, zo achterhaald. Blijven steken in de sixties zeker, met je anti-Amerikanisme.

Trump is een kwieke zeventiger, met een hoog iq en een enorme staat van dienst.
Daar kan geen Europees leider aan tippen!


Joop | 11-06-2019

Dat janken over de antillen is zo dom! leef je in het verleden? Wel eens op Aruba geweest? Denk het niet, anders had je niet zo dom geluld.


jan2 | 12-06-2019

@ Koninkrijk.....Jij loopt achter met je "feitjes". Trump is helemaal niet kwiek, een vlo heeft een hoger IQ dan hij en er zijn talloze Europese leiders die hem wegzetten als een achterlijk individue in de 21e eeuw, en ze hebben gelijk. De man is een schande voor de wereld, hij nog laffer dan een bang schaap en zijn kinderlijke tweet-opmerkingen doet de wereld lachen. Je hoeft helemaal niet anti-Amerika te zijn want ze maken zichzelf al niet geliefd laat staan welkom. Amerikaanse toeristen komen hier naar toe met een Canadees vlaggetje op hun koffers om maar niet te laten blijken dat ze feitelijk Amerikaan zijn. Als je dan zo'n held bent kom je er gewoon voor uit dat je Amerikaan bent. Maar nee ze zijn gewoon te laf om een vlag van een andere natie te gebruiken. Ik ken het verschil tussen een Amerikaan en een Canadees, en je haalt een Amerikaan er zo uit door hoe ze praten en hoe dom de meesten zijn.


jan2 | 12-06-2019

Misschien een actiegroepje oprichten die de Regenboogvlag tijdens de Prideweek in Amsterdam ophangt aan de hekken van de Ambassade te Amsterdam, als steun voor de homo-beweging in de VS.


Mark | 12-06-2019

Heerlijk voorspelbaar, wij kunnen Trump en de USofA weer lekker bashen. Trump heeft gelijk, als US Ambassade hoef je geen vlag op te hangen om de LGHB's te steunen, dat kun je op betere manieren doen. Zeker in landen waar dat echt nodig is, zoals Turkije enz.. Zorgen dat LGHB's steun krijgen als ze willen vluchten is toch veel beter. Trump is een van de weinigen die na verkiezing zijn beloftes nakomt, kan ik van een hoop niet zeggen. Hij is verre van dom, bot misschien wel maar je weet wat hij zegt en wil. En niet dat politieke gekwaak waar je niets voor koopt zoals ene nog-net-geen-god Obama... Enne mbt de Mayor of London: Trump heeft gelijk want Sadiq K. heeft er een puinhoop van gemaakt. Gisteren weer een steek/roofpartij op klaarlichte dag.


Eggyolk@Mark | 14-06-2019

Ja hoor, daar hebben we weer zo'n betweterige Trump-aanhanger! Weet je wel wat er op dit moment gebeurt met de jarenlang bevochten lhbti+ rechten in Amerika met zo'n idioot als president? Juist ja, die gaan hard achteruit!!! Transgenders worden ook al geweerd bij het leger! Wat volgt? De homo's zelf? Op de werkvloer is het al niet veel beter: een baan weigeren mag, als ze ontdekken dat je homo bent! Ja, de mogelijkheden blijven onbegrensd in het kan van Uncle Sam! Jezus Christ Holi Shit!!!


Eggyolk | 14-06-2019

land...


1014 | 14-06-2019

Die hele vlag kan me gestolen worden..........een nep tolerantie..

Voor degene die TRUMP blashen . Voor hem telt het vlagje niet maar echte vrijheid.

Donald J. Trump
?
Geverifieerd account

@realDonaldTrump
Volgen @realDonaldTrump volgen
Meer
As we celebrate LGBT Pride Month and recognize the outstanding contributions LGBT people have made to our great Nation, let us also stand in solidarity with the many LGBT people who live in dozens of countries worldwide that punish, imprison, or even execute individuals....

Donald J. Trump
?
Geverifieerd account

@realDonaldTrump
31 mei

....on the basis of their sexual orientation. My Administration has launched a global campaign to decriminalize homosexuality and invite all nations to join us in this effort!

Tweets 31 MEI 2019


1014 tweet DONAL | 14-06-2019

As we celebrate LGBT Pride Month and recognize the outstanding contributions LGBT people have made to our great Nation, let us also stand in solidarity with the many LGBT people who live in dozens of countries worldwide that punish, imprison, or even execute individuals on the basis of their sexual orientation. My Administration has launched a global campaign to decriminalize homosexuality and invite all nations to join us in this effort!

Tweets 31 MEI 2019


1014 | 14-06-2019

Voor degene die Trump willen blashen omdat dit zogenaamd zo politiek correct is.
Vergeten even dat in de helft van de landen LTBG verboden is. In amerika niet.

De TRUMP administration wil LTBG helpen door LTBG te de-criminaliseren in landen waar het nog verboden is.........ongeveer 80 LANDEN is het verboden om sex te hebben met hetzelfde geslacht.


pault | 15-06-2019

Stars and stripes.....gewoon een vlaggetje...Donald T. ...een regenboog(vlag) kan echter alleen door de natuur ontworpen worden!!


@ Eggyolk | 15-06-2019

Alsof het onder god Obama allemaal zo goed ging, echt niet. En als wij het over tolerantie gaan hebben: die rent in Nederland nog veel harder achteruit. GroenLinks wordt steeds populairder en de toleratie neemt zienderogen af. Trump zegt de dingen niet politiek correct en daar hebben mensen (zoals jij) het moeilijk mee.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven