Volgende week eerste homohuwelijken in Taiwan

17-05-2019 | Een maand geleden was al duidelijk dat Taiwan het eerste land in Azië zou worden waar het huwelijk wordt opengesteld voor paren van hetzelfde geslacht. Maar nu is ook het Taiwanese parlement akkoord gegaan met de openstelling van het huwelijk. Met 66 stemmen voor en 27 tegen is het homohuwelijk nu officieel in wetgeving verankerd. Buiten het parlementsgebouw werd de nieuwe wet door lhbt-activisten met gejuich onthaald (foto). Vanaf 24 mei kunnen homoparen voor de wet trouwen, een kind adopteren en ook het erfrecht is vanaf die datum gelijk aan het reguliere heterohuwelijk.

Het Constitutionele Hof in Taiwan bepaalde op 24 mei 2017 dat het huwelijk niet alleen voorbehouden mag blijven aan man en vrouw. De rechters gaven de regering twee jaar de tijd de huidige discriminerende wetgeving aan te passen en het huwelijk open te stellen voor paren van hetzelfde geslacht. Zo niet, dan zouden koppels van hetzelfde geslacht automatisch kunnen huwen. Een half jaar geleden stemde een meerderheid van de Taiwanese bevolking nog tegen de openstelling van het huwelijk, maar de uitslag van dat referendum heeft niet kunnen voorkomen dat de politiek vandaag heeft gezorgd da homostellen over een week in het huwelijk kunnen treden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 17-05-2019

Dit is natuurlijk geweldig nieuws!
Wordt tijd dat Nederland dit land eens gaat erkennen!


qw | 19-05-2019

Dat zal in Continentaal China niet snel gebeuren. Continentaal China wil van de wereld een groot concentratiekamp maken waar iedereen wordt verbasterd tot Hanchinees (lees robot). China is dat plan nu aan het toepassen op de Oeigoeren en de Kazachen. Even lekker uitproberen. Hanchinezen zijn al zover gerobotiseerd dat ze nu bij de algemene invoering van gezichtsherkenning en het houden van ieders individuele kerfstok zelfs niet alles gewoon kort en klein slaan. Al ben ik voor snelheidsbepekingen, in deze context zeker chapeau voor de Franse gele hesjes die zich verzetten tegen een snelheidsbeperking van 90 tot 80 km en de snelheidsmeters gewoon saboteren. Waarom vernietigen de Hanchinezen (lees robots) dan niet gewoon alle gezichtsherkenningscamera's? Laat nog staan dat Hanchinezen (lees robots) ooit iedereen zullen laten huwen.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven