"Schelden is slaan geworden"

17-05-2019 | Uit onderzoek dat de provincie Gelderland onlangs liet uitvoeren, blijkt dat maar liefst 40 procent van de lhbti's in Gelderland zich onveilig voelt. Een groot deel van hen overweegt zelfs om deze reden te verhuizen. De provincie roept gemeenten daarom op samen te werken aan een Gelderland waarin alle lhbti's zich veilig en geaccepteerd voelen.

De provincies Gelderland en Overijssel hebben onderzoeksbureau I&O Research laten onderzoeken hoe het staat met de acceptatie van lhbti's. Gelderlanders waarderen de acceptatie van lhbti’s in hun omgeving met een 7,1. Twee op de drie lhbti's voelt zich op het werk veilig genoeg om uit de kast te komen. Toch voelt een deel van de lhbti's zich soms onveilig. Uit het onderzoek blijkt dat 15 procent zich weleens tot vaak onveilig voelt op het werk of op school. Meer in het algemeen ervaren 40 procent van de lhbti's af en toe gevoelens van onveiligheid. Een geënquêteerde zegt daarover op de site van de provincie: "Wij lopen niet hand in hand. Ik heb toch een alertheid omdat ik nooit weet wie ik ga treffen op straat en welke nare reacties we zouden kunnen krijgen. Dat voelt te kwetsbaar." Lhbti's geven vaker dan anderen aan te willen verhuizen omdat zij zich niet thuis voelen in de buurt, de buurt(bewoners) niet gezellig vinden of een onveilig gevoel in hun woonomgeving te hebben. Janneke van Maanen, veiligheidscoördinator van COC Midden Gelderland, ziet niet alleen meer geweldsincidenten, ze worden ook ernstiger en is daarom blij met het rapport. "Schelden is slaan geworden en als je in je omgeving over zo'n situatie hebt gehoord, pas je je eigen gedrag ook aan. Dan ga je je onveilig voelen en krijg je dat je denkt: 'het is hier niet oké'." Gedeputeerde Bea Schouten: “Ik wil dat alle lhbti's zich veilig voelen in Gelderland. Ik roep daarom gemeenten op zich in te spannen voor een omgeving waar lhbti’s zichzelf kunnen en durven te zijn. Ik hoop hen begin juni te zien op de derde regenboogdag in Tiel, om deze zorgen te bespreken."

Bedreigde lhbti's kunnen incidenten melden bij de regionale meldpunten voor discriminatie en pesten. Deze meldpunten kunnen advies geven en bemiddelen. Vroege voorlichting en een hogere bereidheid om aangifte te doen, vormen volgens Van Maanen van het COC de oplossing om het veiligheidsgevoel in Gelderland te vergroten. Klik hier voor het hele onderzoek.

Deel dit artikel:  

Reacties:

BertJan | 17-05-2019

Helemaal akkoord, ik voel me onveiliger dan vroeger. Geïmporteerde intolerantie valt niet te pruimen. Wij moeten open staan, verdraagzaam zijn, anderen minder!
Ik ben nooit racist of xenofoob geweest, weduwnaar van een Afrikaan, maar nu de laatste jaren word ik angstig door oerstomme geïmporteerde onverdraagzaamheid.


Tja | 17-05-2019

"Bedreigde lhbti's kunnen incidenten melden bij de regionale meldpunten voor discriminatie en pesten."
Nou gelukkig dan maar fijn alles melden, komt er een mooi rapport, de politiek is geschokt en dan weer zoals altijd doodse stilte....


Joop | 17-05-2019

Als dit al in Gelderland speelt, dan moet het toch in de randstad nog een graadje erger zijn. Zag ik laatst een foto van de iftar (jaja weer een nieuw woord in de Nederlandse vocabulaire), en de koning op bezoek. Ergens in de transvaalbuurt. Den Haag. Man man man, je zou daar als oer-Hollandse geboren en getogen homo maar wonen!!!!


Mark | 17-05-2019

Tja, en dan wordt in de "roze polder" opgeroepen om vooral geen Forum te stemmen... wat wel? GroenLinks ...die zet de deur wagenwijd open voor lieden die je hier echt niet hebben wil, niet alleen uit Afrika maar ook Oost-Europa is niet bepaald "fan".. minder EU is niet zo'n slecht idee hoor...


vraag | 17-05-2019

de koning bij de IFTAR. Zie je de KONING wel eens bij de GAYPRIDE?
ik bedoel er niets mee.


vraag | 17-05-2019

goed Maxima heeft wel eens het coc bezocht of zo op een gewone dag.......maar verder heb ik nooit iets gehoord.


Karel | 18-05-2019

Nou, echt niet alleen in Gelderland hoor, ook in de rest van het land!!! Maar deze regering blijft met oogkleppen op het land besturen, in het land der blinden is immers eenoog koning!!!


Peter @ BertJan | 18-05-2019

Helemaal eens. Jouw gevoel hebben heel veel homo's in Nederland. Maar je mag niets zeggen want dan ben je rascist. De overheid doet of de neus bloed. De politieke partijen maken zich er niet druk om. Ik zou wel eens willen weten wat die geimporteerde narigheid de belastingbetaler eigenlijk kost, jaar in jaar uit. Mag je ook niet naar vragen want "ze zijn sielug". Ik kots onderhand van dit land.


BertJan@Peter | 18-05-2019

Ik ben nooit racist geweest, heb nooit gediscrimineerd, mijn pleegkleinkinderen zijn bruin (van twee Afrikaanse ouders!). Wanneer een mevrouw helemaal ingepakt in textiel mij met hevig hatende blik van het voetpad jaagt, dan voel ik mij ongelukkig. Wanneer een moslimtiener mij de smerigste verwensingen toeroept dan voel ik mij ongelukkig. Wanneer ik in de bus jeugd hoor schelden tegen elkaar met als steeds weerkerende voorkeur koosnaampjes zoals "smerige kankerhomo", meestal in de helaas welbekende uitspraak met exotische bijklank, voel ik me ellendig. We zijn niet goed bezig, denk ik dan. Ik voel mij doodongelukkig in mijn eigen moederland.


importhaat | 18-05-2019

De kosten van immigratie voor de Nederlndse belastingbetaler in de periode 1969 - 1999 zijn berekend op 200 miljard gulden (ongeveer 100 miljard euro).
In de periode 2000 - 2019 kun je grofweg rekenen op nog eens 100 miljard euro.
Totaal heeft de immigratie van Turken, Marokkanen en Afrikanen de Nederlandse belastingbetaler ongeveer 200 miljard euro gekost.

Maar daar hebben we dan ook wat moois voor binnengehaald: heerlijke kruidige gerechten die we eerder nog niet kenden.

Ik zou zeggen: een koopje!
Ik stem dan ook D66!


@importhaat | 18-05-2019

En bij de "import" zitten heerlijke mannen! Positief en niet sarcastisch bedoeld. Ook onder hen is een aanzienlijk deel gay, of zo niet, vinden het heerlijk zo nu dan of vaker eens te genieten samen met een man.


@45 minut | 18-05-2019

Ja hoor landverrader, echt weer een seks belust nicht, wat maakt het uit dat het wippen met een buitenlander 200 miljard heeft gekocht, hopelijk hou je er niets aan over Muts.


Tja | 18-05-2019

Jacht op homoseksuelen komt Tsjetsjeense politie-eenheid duur te staan: VS kondigen sancties af

De Verenigde Staten hebben financiële sancties afgekondigd tegen een Tsjetsjeense politie-eenheid die betrokken was bij de jacht op homoseksuelen in de autonome Kaukasus-republiek. Daarbij werden in 2017 tientallen homo’s opgepakt, vastgezet en gemarteld.
Bert Lanting17 mei 2019, 14:14


Peter @ BertJan | 19-05-2019

Er wordt weer van alles bijgehaald, maar ik wil gewoon op jou reageren. De verwensingen, de smerige blikken van een ingepakte tuthola.... laat het jou niet te pakken nemen. Geniet van je kinderen, geniet van wie je bent en laat de rest plat gezegd de tyfus krijgen. Laat jouw geluk niet door te min voor woorden tuig in de weg staan. Be happy !!


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven