Protest en debat over Nashville-verklaring

15-05-2019 | Tweede Kamerleden van onder meer D66, GroenLinks en PvdA hebben dinsdag een petitie over de omstreden Nashville-verklaring in ontvangst genomen. De Kamerleden waren uit protest in het roze gekleed en hoorden de initiatiefnemer van de petitie hand in hand aan (video). De omstreden Nashville-verklaring ontketende begin dit jaar een storm van verontwaardiging omdat er onder meer in te lezen staat dat elke christen homoseksualiteit dient te bestempelen als zondig. Ook wordt er sterk de suggestie gedaan dat homo's en transgenders kunnen genezen van hun geaardheid. Onder meer SGP-leider Kees van der Staaij ondertekende de Nashville-verklaring. Dat leverde hem een aangifte van discriminatie op. Het Openbaar Ministerie onderzoekt nog of het pamflet uitspraken bevat die strafbaar zijn.

Het felle protest tegen de Nashville-verklaring en haar ondertekenaars was voor publicist Marcel Bas reden om het voor de initiatiefnemers op te nemen, want die zouden simpelweg zeggen wat er in de Bijbel staat, aldus Bas. Hij startte een petitie en haalde een kleine 2500 handtekeningen op, die hij dinsdag aan de Tweede Kamer overhandigde. "De ondertekenaars van de Nashville-verklaring verdienen alle steun. De verklaring is in lijn met de Bijbel en Gods plan voor de mens. 'Nashville' roept niet op tot haat of discriminatie, maar tot naleving van het universeel christelijke begrip dat de zonde verworpen dient te worden, doch niet de zondaar," zo staat in de petitie te lezen.

De Tweede Kamer debatteert donderdag over de Nashville-verklaring.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 15-05-2019

O neem meteen even de uitspraken van Ayat Zaki even mee in alle protest. Hij vindt namelijk dat Allahu Akbar op 4 mei roepen geen verstoring is.
Nee hoor, een verrijking zeker. Kotsmisselijk wordt je van Denk maffia.


Tja | 15-05-2019

Ja ja de christelijke hondenkoppen zijn ook weer bezig de discriminatie van anders geaarde mensen op te voeren, het blijft een rot volkje stiekem en achter de ellebogen, onder het mom van een z.g.n. heer de baas spelen over andere mensen hun privé leven. Weer andere vinden dat hun weer het alleen recht hebben hier op de planeet, moet eens stoppen met zeer harde hand CU en SGP om te kotzen


Tja | 15-05-2019

Wanneer stopt men eens deze achterlijketroep aandacht te geven


Nico | 15-05-2019

Het blijft lachwekkend. Volwassen mensen die heilig in een sprookjesboek geloven.


Huib | 15-05-2019

D'66, PvdA en Groen Links zijn weer eens selectief verontwaardigd. Oh, wat moeten wij als homo's bang zijn voor christenen!


Willem | 15-05-2019

Athe√Įsten en extremisten nemen de heilige boeken letterlijk, dan zou je idd kunnen zien als sprookjesboeken... De massa aan religieuzen nemen de heilige boeken niet letterlijk en vooral symbolisch. De meerderheid van de christenen is tegenstander van de Nashville-verklaring!


qw | 15-05-2019

Religie is een armzalig allegaartje van nutteloze woorden die leiden tot nog meer nutteloze woorden, maar vooral tot moorden. Wie spreekt over Gods plan voor de mens, maakt zich onsterfelijk belachelijk. Bovendien is niets boosaardiger dan een heilsleer, ongeacht of hij in religovorm of geseculariseerds vorm komt (zie linkse betogen waar elke zin bulkt van de richting of de zin van de geschiedenis). Uit de lucht gegrepen begrippen als zonde gebruiken, wijst op een totale kwade trouw. Zonde bestaat niet. Dat pamflet drijft op lucht net als de bijbel.


Neonazi Bas | 15-05-2019

Marcel Bas is een neo-nazi. Hij is actief bij de neonazi's groep Voorpost.
De leden van Voorpost haten joden, zwarten en homo's.


Peter | 15-05-2019

Wat ik niet snap is dat de kamerleden sowieso de petitie in ontvangst hebben willen nemen. In rose mantelpak of niet.
Ze hadden moeten zeggen doe het maar in de brievenbus van de 2e kamer.
Je gaat die idioten toch geen platform geven?
En de meneer van de PVV die hun actie een beetje raar vond omdat hij constateerde dat ze niet in actie komen bij Islam fanaten.... die had gewoon gelijk. Maar daar hoor je dan weer niets over.
Wat een land wat een land


Mark | 15-05-2019

Waarom in het roze? Zo langzamerhand weet je toch dat dat roze te maken heeft met de roze driehoek? Die driehoek die tijdens WO2 voor homo's was wat de Davidsster voor Joden was. Waarom hoor ik dit clubje kamerleden niet over die haatpreker die in Amsterdam komt? Of is dat te moeilijk? Kost dat misschien wel stemmen? Of interesseert ze het gewoon niet.,


@ Neonazi Bas | 15-05-2019

Als ik ffies google wat Voorpost wil, kan ik het nationalistisch noemen maar niets wat je neo-nazi kunt noemen. FF nadenken voor je hier iets neer zet... er staat niets dat op Joden of Homo-haat wijst, hooguit anti-islam en ze willen een daadkrachtig optreden tegen illegalen en dat laatste willen enorm veel mensen...


Ruud@Bastiaan | 16-05-2019

Goed gezien beste man, 1 miljoen islamieten met nog eens 5 kinderen per gezin welke ge√Įndoctrineerd worden door hun ouders met extreme homo en joden haat, dus zal het toch wel iets meer worden dan 1 miljoen. je vergat de kinderen mee te tellen.

In Duitsland is het nog veel erger. De regering zwijgt want die vinden hun vele kinderen prachtig.


@bastiaan | 16-05-2019

Nou heb ik toch e.e.a. doorgelezen op internet mbt Voorpost maar wat jij stelt: geen Joden, zwarten en homo's kom ik nergens tegen. Wel dat ze Nederland op de eerste plaats zetten en dat zou sowieso meer mogen gebeuren...


No Religie | 16-05-2019

Rare religie,een vader die zijn zoon aan een kruis laat spijkeren,om mensen in hem te laten geloven,er klopt iets niet,van deze zoon is trouwens erg weinig bekent,drie en dertig en niet getrouwd .Overal in hun gebouwen zie je hoe vreselijk een man aan een kruis gespijkerd is, een slecht voorbeeld van vaderliefde,blijf toch maar liever een heiden.


Typisch links | 16-05-2019

Links is er als de kippen bij om christenen de schuld te veroordelen. De grootste haters de moslims die dagelijks homo’s vermoorden, mishandelden of uitschelden wereldwijd , die durven ze niet ze niet aan te pakken. De Haga school blijft ook gewoon open , want oh als de moslims toch eens boos worden . .


@Marcel Bas | 16-05-2019

Marcel Bas is in Zuid Afrika actief in Oranjedorp en voorstander van Apartheid. Hij is tegen negers in Nederland. Hij is tegen homo's. EN tegen joden.
Marcel Bas is een idioot. Een gevaarlijke idioot. Hij is op zijn plaats bij dat clubje engnekken van Voorpost.
Hoe halen ze het in Den Haag in hun hoofd om zo'n extremist te ontvangen???


@No Religie | 16-05-2019

Jezus de zoon van God!!?? En een god zou ervoor hebben gezorgd dat Jezus gekruisigd is!!?? Een zeer orthodoxe manier van geloven. Voor vele gelovigen/zoekenden is dit dan ook lariekoek.


Willem | 16-05-2019

Bijbel = symboliek. Niet letterlijk lezen is mijn idee!! Geschreven in tijden, een wereld voor ons niet te bevatten, waarin veel angst bestond... Velen die hier veroordelen, ga eens praten met vrijzinnig gelovigen of zoekende mensen... Het grote gevaar is de waarheidsclaim en niet alleen als het om religies gaat!!!


Hinkstap | 17-05-2019

Vooral VVD blijven stemmen, dan weet je zeker dat je alleen maar geld inlevert, nog meer (extreem-)rechts Europa enz....


1050 | 17-05-2019

scheiding kerk en staat.
snap niet wat de politiek met de nashville moet.

als mensen prive dit zo willen beleven er is godsdienst vrijheid levensvrijheid.
klaar


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven