Het Pride-seizoen barst los!

22-05-2019 | Het Pride-seizoen 2019 staat voor de deur en op honderden plekken in de wereld worden evenementen georganiseerd om aandacht te vragen voor de vaak benarde positie van lhbt's. In Brussel vond de Belgische Gay Pride afgelopen weekend al plaats en in Nederland trappen Leeuwarden en Alkmaar dit weekend af.

Naast de vele lhbt-feesten staan er dit jaar maar liefst veertien Pride-evenementen op het programma in ons land. Voor velen is Pride Amsterdam in het eerste weekend van augustus het hoogtepunt van de festiviteiten maar er is meer, veel meer te beleven want ook Groningen, Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Nijmegen, Zandvoort, Zwolle, Dordrecht en Rotterdam hebben een Gay Pride op het programma staan. En ook de kermis in Tilburg staat op maandag 22 juli weer in het teken van vele roze activiteiten. Roze Zaterdag 2019 vindt dit jaar plaats op 29 juni in Venlo.

Voor alle evenementen, feesten en activiteiten deze zomer die speciaal georganiseerd worden voor de lhbt-gemeenschap verwijzen wij je graag naar de meest complete agenda. Klik hier en mis niets!

Deel dit artikel:  

Reacties:

5151 | 22-05-2019

2 x geweest.

Vind er geen bal aan.


5151 | 22-05-2019

nep prides.......die zogenaamd een levensstijl propageren.

Maar ik was in Barcelona jaar geleden tijdens pride. Dat is toch DE GAYCITY. Het was een armoedige vertoning. Een paar vrachtwagens. En een paar duizend man vrouw langs de kant.
Het werd wel volop gepromoot op google en zo.
Maar in werkelijkheid is het helemaal niet zo populair.


Spanje | 22-05-2019

Oh, de Gay Pride in het kleine stadje Alicante was heel leuk en druk en gezellig


Joop | 22-05-2019

Kleinere prides kunnen wel wat gezelliger zijn. Amsterdam sla ik al jaren over, omdat het niks met de vele prides in de wereld heeft te maken en het reteduur is, en veel te druk. Wellicht pakken we weer eens een leuke mee bij unsere Nachbarn. Die zijn veelal wat relaxter met een fijnere atmosfeer. Parijs ook eens geweest. Vrachtwagens en hordes voetvolk op de been, verder geen ruk aan. Dacht dat die fransen wel wat meer konden feesten.


Wat een gezeur | 23-05-2019

Als het te veel feest is, is het niet serieus genoeg. Als het geen feest is, is het saai. Het is of te druk, of er zijn te weinig mensen. Manmanman, wat kunnen homo's zeiken. Maar zelf iets organiseren of bijdragen? Tuurlijk niet. Iets te veel roze stuurlui aan wal hier.


Mark | 23-05-2019

Ooit in Oslo pride meegemaakt, heel bijzonder: ja er waren wat extravangte dingen bij om het "leuk" te maken maar ook serieuze dingen als waar je vermoord wordt vanwege je sexuele orientatie én moeders, oma's enz. die met een bordje "trotse.. "meeliepen. Heel bijzonder. In het centrum overal grote vlaggen en niet zo minimaal als in Amsterdam. Trouwens, wat heeft Canal Pride nu werkelijk met Pride te maken? Super dat wij die vrijheid hebben, maar het staat o-zo-hard onder druk van GL, Denk.. (níet van Forum, zoals wordt geroepen hier).


Karel@Carnaval | 24-05-2019

Over generaliseren gesproken: figuren zoals jij bevestigen maar weer eens dat we nog een lange weg hebben te gaan om elkaar in al onze verschijningsvormen volledig te accepteren. Leven en laten leven, dat is waar het om draait in de liefde voor elkaar. Jij verdeelt en generaliseert alleen maar. Daar kom je geen stap verder mee en zaait alleen maar meer intolerantie.


@Karel | 24-05-2019

Carnaval heeft wel een beetje gelijk en dat idiote gedoe wat je in Amsterdam ziet, draagt m.i. niet bij aan tolerantie maar draagt meer bij aan stereotypering, zeker niet aan acceptatie. Dat is sowieso nog lichtjaren van hier hoor.


@Karel | 25-05-2019

Inderdaad! De tolerantie van met name LHBTI+ groep onder elkaar is nogal eens ver te zoeken. Alleen al als ik kijk naar de reacties op op gaysite.nl Een ander voorbeeld: Mensen, meld je eens aan op Grindr en probeer eens een normaal gesprekje te voeren daar...


@Wat een gezeur | 25-05-2019

Homo's zijn mietjes


Dansmarieke | 26-05-2019

O, ik verheug al me weer helemaal op Dolly Bellefleur.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven