De Roze Polder | Fout Forum

17-05-2019 | Eigenlijk hoort het niet, maar ik doe het lekker toch. Ik ga een stemadvies geven voor de aanstaande Europese verkiezingen. En om het maar meteen goed te doen, geef ik er twee.

De eerste: ga stemmen!

Kom even uit die plakkerige bureaustoel, slof naar de hoek van de straat en maak een hokje rood. Hoeveel werk is dat nou helemaal? En bedenk je: iedereen die niet stemt, moet de komende vier jaar zijn smoel houden over Europa. Wie niet meedoet heeft zijn kans verkeken op meepraten. Dus, stel je favoriete klaagonderwerp veilig en stem.

Mijn tweede stemadvies: stem niet op Forum voor Democratie.

Elke andere partij is goed, maar hou dat rode potlood weg van de kandidaten van Forum. Mocht je de onstuitbare behoefte hebben tegen Europa te willen stemmen, kies dan de PVV of de SP, kan mij het schelen, maar niet Forum.

Forum voor Democratie zijn namelijk niet onze vrienden. Ze doen wel net alsof, maar dat is allemaal nep. Als je ze hoort praten in de media krijg je de indruk dat de ideeën van Forum mooi aansluiten bij de zorgen van veel LHBTI-mensen, maar dat doen ze niet echt. Ze zijn niet voor LHBTI-ers, ze zijn tegen moslims. Ze doen het niet om ons te helpen, maar om moslims te pesten. En ze misbruiken de vaak terechte angsten van LHBTI-ers om dit te bereiken. Onze problemen interesseren ze geen bal. Echte vrienden gedragen zich zo niet.

Zo stelden ze deze week nog voor een einde te maken aan de strafbaarheid van aanzetten tot haat en discriminatie tegen minderheidsgroepen en dus ook tegen LHBTI-ers. Dat doen ze in het kader van hun strijd voor volledige vrijheid van meningsuiting, zeggen ze. Het resultaat zou zijn dat iedereen mag roepen: 'we moeten eerst alle homo's hun rechten afpakken en daarna zetten we ze op de trein'. Thierry Baudet vindt blijkbaar dat dat moet kunnen. Mijn echte vrienden vinden van niet.

Overigens, wel vreemd dat een partij die het recht op vrije meningsuiting zo hoog zegt te hebben zitten wel een meldpunt voor linkse leraren instelt. Hebben linkse leraren dan geen recht op vrije meningsuiting? Maar ja, van een mislukte academicus mogen we waarschijnlijk geen intellectuele strengheid verwachten.

Meer LHBTI-voorlichting op scholen? FvD stemde tegen. Homo's terugsturen naar Oekraïne? FvD is voor.

Herinneren jullie je nog dat kandidaat raadslid uit Amsterdam die beweerde dat de Nederlandse maatschappij dommer wordt door homorechten? Ja, die was van Forum voor Democratie.

En dan Thierry Baudet. Baudet laat zich graag uitnodigen door allerlei extreemrechtse, vaak hysterisch katholieke, organisaties. Het zijn stuk voor stuk clubs die homo's op zijn minst de kast weer willen injagen, maar die homo's het liefst van de aardbodem laten verdwijnen. Thierry komt graag bij deze types op bezoek en is niet te beroerd ze te helpen bij fondsenwerving. De vrienden van Thierry zijn niet onze vrienden. Zoveel is me wel duidelijk.

Herinneren jullie je nog die enge katholieke types die naar aanleiding van die zoenende Suit Supply mannen hele nare pamfletten gingen verspreiden? Goede vrienden van Thierry.

Of je rechts wil stemmen. Of juist links. Of je gelooft in de nut en noodzaak van een sterk Europa. Of dat je juist vindt dat Europa terug in zijn hok moet. Grenzen dicht, grenzen open. Mij zal je er geen oordeel over horen geven. Stem met je hart en je hoofd.

En daarmee kom ik bij mijn echte stemadvies: ga niet alleen af op de praatjes, maar kijk ook naar de daden. Want daden zeggen meer over wie iemand echt is dan de verhaaltjes die hij ophangt.

En als je dan toch nog wil stemmen op Forum voor Democratie, wees dan eerlijk tegen jezelf. Je stemt dan voor een maatschappij die minder veilig is voor LHBTI-ers. En dat mag natuurlijk, want zo werkt democratie.

De Roze Polder is een periodieke column op GaySite.nl door Jos en gaat over alles wat hem bezig houdt.

 

Deel dit artikel:  

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven