Europese verkiezingen: lhbt-kwesties - deel 4

18-05-2019 | Op 23 mei zijn er Europese verkiezingen. Om er achter te komen hoe partijen denken over LHBTI-kwesties in Europa, organiseerde het COC een lijsttrekkersdebat. De komende dagen kun je dat debat hier terugkijken.

Vandaag: hoe gaan partijen de mensenrechten van LHBTI's in de EU handhaven, moet de EU bijvoorbeeld optreden tegen Litouwen, waar een antihomowet geldt? Check de video hieronder voor het antwoord.

Meer weten over LHBTI-standpunten en kandidaten bij de Europese verkiezingen? Check Rainbowvote.NU, de kieswijzer van het COC.

NB: Ook Forum voor Democratie, PVV, ChristenUnie-SGP en DENK waren uitgenodigd om mee te doen aan debat en kieswijzer, maar hebben aan die uitnodiging geen gehoor gegeven.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Forum Pro Gay | 19-05-2019

In de Regenboogparagraaf van de FvD staat onder meer te lezen dat een keiharde aanpak van anti-homogeweld gewenst is met veel surveillance, lik op stuk straffen en de inzet van zogenoemde 'lokhomos'. "Het klip en klaar benoemen van de problemen: patriarchale religies, eercultuur en strikt regressieve opvattingen vormen een beroerde combinatie met homotolerantie. Als we dat niet erkennen, kunnen we de problemen ook niet oplossen," aldus de Regenboogparagraaf van de FvD. De partij stelt tevens dat organisaties die zich homo-onvriendelijk uitlaten nooit meer subsidie mogen krijgen en niet meer in aanmerking kunnen komen voor opdrachten van de gemeente. Klik hier voor meer informatie over de Regenboogparagraaf van de FvD.
Volgens Nanninga zijn de voorstellen van het COC "te soft, te vaag, benoemt het veel problemen niet en biedt het geen concrete oplossingen". Ze stelt vast dat in Europa nog lang niet alle liefde zomaar wordt geaccepteerd. "Homoseksuelen en transgenders ervaren dagelijks uitsluiting, intolerantie en zelfs grof geweld. Dit moet stoppen, alsdus het Forum voor Democratie.


Gert | 19-05-2019

FvD gaat echt niks doen voor de homo`s. want waarom zijn ze dan niet bij de rainbowvote aanwezig. omdat ze dat niet interesseren . je kan wel op een regenboogparagraaf zetten dat je de homo`s gaat helpen. om zieltjes te winnen. maar zodra ze de macht hebben. zijn ze de homo`s gelijk vergeten. en maken ze onze leven ook zuur. ik vertrouw die enge partij voor geen meter. gewoon een partij met een wolf in schaapskleren. deze FvD is helemaal de weg kwijt. je mag niet links zijn. dan word je aangepakt. ieder mens mag zijn eigen keuze hebben en mening hebben. dat is je goed recht. hij wil straks alle uitkeringen en pensioen weghalen. hij wil werk kampen hebben. wat de duitsers ook deden. die colum wat hier beschreven word. word goed de waarheid verteld. ik denk dat het tijd word dat de mensen hun ogen gaan opendoen. voor het te laat is en het kwaad geschied.


Tja@Gert | 19-05-2019

Nee net of die Groen Links wel iets voor gays doet, die haat de homo hatende moslims met 10.000 te gelijk binnen, nou die vertrouw ik helemaal niet die de vijand zijn .......... likt.
Meest gays luisteren niet meer naar die rooie nichten die de vijanden hebben binnen gehaald, genoeg is genoeg. Groen Links vind het normaal om gasten uit Syria binnen te halen welke stonden te juichen als er gays van hoge flat werden gegooid.
Of z.g.n. vluchtelingen uit Iran en Irak waar jonge gay jongen aan hoge kranen werden opgehangen Weet je nog , of was je teveel met het song festival bezig muts.


Mark @Gert | 19-05-2019

Forum is niet de weg kwijt hoor, zij hebben de weg gevonden. Die hele linkse kliek en het maakt niet uit of het SP, PvdA, GL of D'66 is, roepen veel maar doen geen moer. Wel een meneer uit de US tegenhouden omdat hij homohaat-zaaiende dingen zegt, maar een idioot die in een moskee in Amsterdam komt praten, die kan gewoon in het GL-bolwerk zijn gang gaan. Geen genoemde partij die dan ook maar iets meldt hierover... wie is dus gevaarlijk? Ik heb 20x liever een partij als Forum die dingen benoemd en wat gaat doen (hoop ik) dan als die enge linkse kliekjes. Er is nog een beetje tijd om het tij te keren en mensen als jij zullen dat niet doen.


Peter | 20-05-2019

Er staat nu ook een gastcolumn op Gaysite, maar wie die geschreven heeft heb ik niet kunnen ontdekken. (of ik heb niet goed gekeken)


Karel | 20-05-2019

Je stem gaat toch hopelijk niet naar een partij die een boreaal (lees: blank-arisch) Europa nastreeft. Daar is WOII het bewijs van met alle gevolgen vandien. Met een rechtsextremistische partij als de FVD of PVV ben je echt niet beter af als lhbt+!


Gerd | 20-05-2019

je haalt de woorden uit mijn mond @karel. de duitsers gaven toen ook niks om LHBTI. En @tja@gert wie heeft het hier over groenlinks. ik heb niks met groen links. en VVD is ook niks. en ten tweede ik luister nooit naar het songfestival. maar ik volg wel alles over de WO II . films, documentaires en boeken. daar kan je ook nog wat van opsteken van de geschiedenis. en wat voor ellende we hebben mee gemaakt. wil geen jaren 40 opnieuw mee maken. En @mark@gert of rechts zo geweldig is. moet je kijken wat de VVD allemaal kapot gemaakt hebt in ons land. kijk maar naar trump en de Braziliaanse president ook rechts . we worden helemaal uitgekleed en uitgebuit. de rijken worden alleen maar rijker.


FvD | 20-05-2019

Het nieuws over dhr. Baudet vandaag... Wie is hij werkelijk?


Youp | 21-05-2019

Wie F9rum voor Democratie vergelijkt met misdadige nazi-Duitsers, oorlogsmisdadigers en moordenaars is niet serieus te nemen.


@Youp | 22-05-2019

FvD niet mijn partij, maar een terechte reactie die je plaatst!


Andre | 23-05-2019

Het arische abortusonvriendelijke, vrouwonvriendelijke, antigaystemmende, antileraren-partij is een gevaar voor o.a. lgtb.
Het is de PVV in een zg hipper jasje dat niets verandert en alleen op onderbuikgevoelens richt. Zeg me niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.


No Religie | 28-05-2019

We zouden een eigen LHBTI partIj moeten krijgen die voor ons opkomt,net als christenen en ander groeperingen.We zijn met veel meer dan SGP kiezers.We moeten voor onze eigen rechten kunnen opkomen,en niet van andere groepjes,die vinden wat we wel mogen of niet mogen ,afhankelijk zijn.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven