Amersfoort wil Regenboogmonument

17-05-2019 | COC Midden-Nederland is op de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT) een campagne gestart om in Amersfoort een Regenboogmonument te realiseren. Een monument wat recht doet aan de titel Regenboogstad en ter herinnering aan Roze Zaterdag 1982 die in Amersfoort gewelddadig verliep. De campagne wordt ondersteund door Stichting KeiRoze, Gaypride Amersfoort, Cafe Koetje, Cafe Lapart, Cafe J&D, Roze50+ ambassadeurs Midden-Nederland, Stichting Maruf en Art.1 Midden Nederland.

Vertegenwoordigers van de Amersfoortse lhbti-gemeenschap willen heel graag een Regenboogmonument in de stad. Een monument om zichtbaar en structureel uiting te geven aan de boodschap dat iedereen in Amersfoort zichzelf moet kunnen zijn. Het COC hoopt op veel publieke steun voor de campagne door inwoners en organisaties. Ook kan men de realisatie van het monument bevorderen met een financiële bijdrage middels een crowdfundingsactie. "Een Regenboogmonument in Amersfoort zou een fantastische erkenning zijn. Tijdens de bijeenkomsten voor de Amersfoortse Regenboogagenda is een monument meerdere malen genoemd. Het feit dat Amersfoort zich al sinds 2008 Regenboogstad noemt en de pijnlijke ervaringen uit 1982 rechtvaardigen wat ons betreft een waardig en kleurrijk monument. Een gedenkplaats die aan de ene kant herinnert aan een moment in de Amersfoortse geschiedenis waarop het ontzettend fout ging, maar ons tegelijkertijd aanmoedigt om ons te blijven inzetten voor vrijheid en veiligheid als het gaat seksuele en genderdiversiteit," aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland.

De initiatiefnemers hopen dat Amersfoorters, betrokken lhbti's uit de regio en bezoekers van die bewuste Roze Zaterdag 1982 willen meedenken over het monument, een geschikte locatie en hoe het eruit zou moeten zien. Zeer waarschijnlijk zal hiervoor een bijeenkomst worden georganiseerd in juli.

Klik hier om een bijdrage te doen aan de realisatie van een Regenboogmonument in Amersfoort.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 17-05-2019

Alle regenboogmonumenten en gaybrapaden ten spijt, ik heb liever dat de regering eens een duidelijk standpunt inneemt over onze rechten. Want het is toch godgeklaagd dat er nog steeds genezingstherapie├źn plaats mogen vinden in dit land. Het is toch nog steeds godgeklaagd dat er in bepaalde moskee├źn haat gepredikt wordt over mij, omdat ik homo ben. En is het niet godgeklaagd dat rechters vinden dat iemand uitschelden voor homo gewoon dagelijks taalgebruik is en dit niet gerelateerd kan worden aan anti homo "geweld"?
Trouwens een prima stuk van de roze polder, ik hoop dat dat bijdraagt aan de keuze van een aantal angstige homo's om toch maar niet te stemmen op het FvD. Die club is zeer gevaarlijk. Net zoals een club als DENK trouwens. Maar goed, maak maar een monument. Het kan geen kwaad. We zullen zien wanneer de eerste antihomoleuzen er weer op staan. Dan roepen er vast weer wat partijen, zoals het CDA, dat dat echt niet kan, ondertussen wel de antihomotrend zelf in stand houdend.


jan2 | 17-05-2019

Eens met Joop


Geert | 17-05-2019

En daarom stemmen we PVV!
Wilders is een held!


pegasus | 18-05-2019

goed gezegd @joop, die partij FvD is zeer gevaarlijk. met hun extreme idee├źn.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Empire

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven