update | "Weiger haatprediker toegang tot Nederland"

24-04-2019 | COC Nederland roept staatssecretaris Mark Harbers (Justitie & Veiligheid) in een brief op om de Amerikaanse haatprediker Steven Anderson de toegang tot Nederland te weigeren. GaySite.nl columnist Jos schreef in zijn column van 21 maart al dat Anderson op 23 mei een bezoek wil brengen aan Nederland en dat zorgde toen ook al voor veel ophef.

De prediker uit het Amerikaanse Arizona staat bekend om het aanzetten tot haat jegens lhbti's. Volgens Anderson (foto) verdienen homo's wereldwijd het om te sterven omdat ze een schande zijn voor de mensheid. Bovendien denkt hij een oplossing te hebben voor het probleem aids. "Het stond al die tijd in de bijbel te lezen. Als we alle homo's executeren zoals God aanbeveelt, is het probleem van aids opgelost," aldus de geestelijke in 2014. Anderson kwam enkele jaren daarvoor ook al in het nieuws toen hij stelde dat mannen die met elkaar het bed delen een gruweldaad begaan en gedood moeten worden. "De doodstraf biedt geen oplossing voor alle problemen maar voor homoseksuelen maak ik graag een uitzondering," aldus de priester in 2009.        

Het COC roept staatssecretaris Harbers op om Anderson te beschouwen als ongewenste vreemdeling en hem de toegang tot Nederland te ontzeggen. Diverse wetten bieden Harbers die bevoegdheid wanneer personen een gevaar vormen voor de openbare orde. Het COC zal tevens een afschrift van de oproep sturen aan de Tweede Kamer en aan burgemeester Halsema van Amsterdam. Wat Anderson precies komt doen 23 mei is onduidelijk. Hij spreekt zelf over diverse ontmoetingen met volgelingen in Amsterdam, maar waar is onduidelijk.

Anderson is eerder ook de toegang geweigerd door onder meer het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. In Ierland en Zweden, landen die hij ook in mei wil bezoeken, zijn inmiddels ook acties ontketend om Anderson de toegang tot het land te ontzeggen.  

Lees hier de column die GaySite.nl-columnist Jos ruim een maand geleden schreef over de komst van de omstreden Anderson.

Update 24-4 | De christelijke prediker moet niet worden toegelaten in Nederland. Dat zeggen inmiddels ook burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Maar ook een meerderheid van de Tweede Kamer wil Anderson de toegang tot ons land ontzeggen. PvdA, VVD, SGP, D66, CDA, SP en de ChristenUnie willen dat minister van Justitie Grapperhaus gaat onderzoeken hoe dit vorm te geven. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft inmiddels laten weten dat er naar de zaak wordt gekeken, maar kon nog geen inhoudelijke reactie geven.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Cees | 24-04-2019

Ik durf nu al te wedden dat onze overheid weer eens te laf is om deze zak de toegang te weigeren. Het is zo langzamerhand echt om te kotsen, zo slap als onze dienaren in Den Haag optreden tegen dit soort griezels.


J.D. | 24-04-2019

Waar staat NL nog voor als deze reli-freak gewoon naar Nederland mag komen?


Grondwet | 24-04-2019

Is een gesproken aanslag op het fatsoen niet ook gewoon een terroristische aanslag op de openbare orde? En al helemaal door getikte reli's?

Dat ie lekker thuis zijn kippen gaat wippen. In "the land of the free".....


Tja | 24-04-2019

Dat die Amerikaanse rotzooi naar Europa komt is allang aan de gang. Miljoenen dollars spenderen die idioten maar hier in Europa denken we dat het gevaar alleen van moslims komt. De Nashville-verklaring komt ook uit Amerika en toen bleek hoe diep de Amerikaanse relie waan al ingeburgerd is bij politiek ( van de Staay) onderwijs etc. in Nederland.


Pride | 24-04-2019

Amerikaans en protestants doem-en armageddon denken is hier allang doorgedrongen, diep in de bloedvaten van velen. Ze noemen zich Linkse denkers maar zijn zo dom om zich compleet te laten brainwashen door de NY-Times en andere zure en hel-en-verdoemenis prekende media. We gaan er allemaal aan omdat er 0,...1 % meer broeikasgas in de lucht zit, allemaal veroorzaakt door de zondige mens.
Uit dit soort gekte is menige dictatuur ontstaan. Het is een masochisme in de mens dat door dit soort wordt aangeboord.
Laten we die idioot de deur weigeren. Na Nashville en die klimaatgekte kunnen we dit er niet bij hebben.


@Pride | 24-04-2019

Is het altijd zo’n chaos in je hoofd?


KuraiAnck | 24-04-2019

Ik zie geen enkel probleem als deze man naar Nederland komt. Hij heeft het recht te zeggen wat hij denkt en gelooft. Ik hoef het er niet mee eens te zijn.

Ik vind vrijheid van meningsuiting erg belangrijk!


Joop | 24-04-2019

En als ie komt, actie! Met zijn allen er naar toe!


phoenix | 24-04-2019

wat een gestoorde gek. en nog een domme vent ook. als je alle homo`s zal uitroeien worden er toch weer nieuwe geboren. moeten ze geen kinderen meer maken. hij verdient het ook om te sterven zijn we gelijke van zijn ziekelijke ideeën af .


Roy020 | 24-04-2019

Waar is het COC als radicale imams komen preken?


Quasimodo | 24-04-2019

Anderson had vorige week Maandag in de Notredame moeten zitten.


Joop | 24-04-2019

https://nos.nl/artikel/2281914-haatprediker-niet-onder-de-indruk-van-mogelijk-inreisverbod.html

Dus deze loser denkt dat hij hier met de trein wel even binnen kan rijden? Ik zou willen vragen, wie hem spot, deel het massaal, pak hem aan en schop hem de grens weer over. We laten toch niet met ons sollen door zo'n mislukkeling?


@ Roy020 | 24-04-2019

Top-opmerking: je hoort het COC niet maar mevr. Halsema laat in Amsterdam de radicale islam ook gewoon zijn gang gaan. Maar het komt uit de US en dus moeten wij er tegen zijn... lekker hypocriet, maar dat is in Amsterdam orde aan de dag.


Tja | 25-04-2019

Heb een angstig voorgevoel als ik dit lees: "Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft inmiddels laten weten dat er naar de zaak wordt gekeken, maar kon nog geen inhoudelijke reactie geven.""

Mis trouwens het CDA met kommentaar en een standpunt..dus dit draait uit op " Christelijke vrijheid van meningsuiting bla bla bla... Rutte heeft het CDA nodig.


Ruud | 25-04-2019

Vreemde reacties van gay Nederland omdat ze verleden jaar meegeholpen hebben honderdduizenden homo hatende moslims uit Syria hebben hebben binnen gehaald en nog steeds binnen halen. En die komen er heel duidelijk vooruit dat homo en joden hun aardvijanden zijn, en gooiende onder groot gejuig lieve jongens van net twintig met veel genot van de flats.

Ben benieuw wat die gay minister Harbers nu doet om zijn eigen soort niet voor de zoveelste keer te laten beledigen, Engeland heeft wel ballen want daar komt dit tuig geloofs drek er niet in, en het COC is er zelf verantwoordelijk door want die heeft in het verleden geen bal gedaan.


Cees | 25-04-2019

Pilletje nodig, Ruud?


Mark | 25-04-2019

Waarom laten wij deze man niet gewoon lekker toe in Nederland, beetje opletten wat hij zegt en zodra hij in een bijeenkomst bijv. de holocaust ontkent, oppakken. Dat is blijkbaar strafbaar in NL. Dan kun je zeggen bij een volgende komst dat hij niet welkom is vanwege het plegen van een (ernstig) strafbaar feit.


No Religie | 25-04-2019

En wat gingen ze te keer toen Wilders riep minder minder,o natuurlijk dat is geen religie,want die mogen alles zeggen.


Joop | 25-04-2019

Je kunt gewoon aangifte doen hoor als die lul dingen zegt die niet door de beugel kan. Discriminatie is wat hij doet, dus doe er vooral aangifte van. Zodra hij voet op Nederlands grondgebied zet kunnen ze hem aanhouden.


Willen J@Joop | 25-04-2019

Ja maar dat is nou net precies wat het COC nooit doet, procederen tegen dit soort idioten of lopende discriminatie zaken, omdat ze altijd druk bezig zijn hun salarissen
binnen te halen .

@Cees, Ruud ",
die heeft geen pilletje nodig, maar is beter bij de tijd dan jouw soort nichten.


Uhhh... | 25-04-2019

Vrijheid van uiten van mening, dat mag hij en dat mag iedereen in reacties hier. Zegt meneer iets strafbaars dan zal er actie volgen.


@Joop | 26-04-2019

Voor Joop is de wereld eenvoudig... droom lekker door Joop


JAN2 | 26-04-2019

Ruud heeft geen pilletje nodig want hij heeft het weer bij het rechte eind.


Anderson Homo | 28-04-2019

Ik heb bij die mooie Steven Anderson toch écht mijn bedenkingen. Ik denk dat we het hier weer eens te maken hebben met een stiekum kluifbeestje. In het donker naar de darkroom/jongensbordeel/park en overdag hatelijkheid spuien, zoals zovelen voor hem al gedaan hebben (tot ze ooit eens betrapt worden en de wereld hun schijnheiligheid ziet.)


@Ruud | 28-04-2019

"Honderduizenden homohatende moslims uit Syrië hebben binnengelaten verleden jaar" Wat een opruiende onzin! (Ik pas overigens niet in het hokje: links/rechts en ben geen moslim en ook geen (christelijke)Syriër.)


Kees | 28-04-2019

In Europa zijn honderdduizenden homo hatende Syria's binnen gehaald welke stonden te juichen als er homo van flats gegooid werden, en nu dus hier de boel komen opjutten.
Er zijn natuurlijk nichten die het niet willen zijn, dat was in 1939 ook zo toen ze het bed nog deelde met de Duitse vijand, en Grote seksfeesten hadden met nazi officieren. Toch.


@Kees | 29-04-2019

Dus: "Honderdduizenden homo hatende Syriërs binnen gehaald welke stonden te juichen als er homo's van flat werden gegooid" Lees ik het goed!!??? Ik ken een aantal vriendelijke gastvrije en ruimdenkende Syriërs en zal hen eens vragen of zij daar ook bij waren..


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven