PrEPnu lanceert campagne 'Ik slik, slik jij?'

17-04-2019 | Op donderdag 18 april zal het grassroots-initiatief PrEPnu op een benefietavond in Club Church in Amsterdam een campagne lanceren om PrEP-gebruik in Nederland te stimuleren. PrEP is een pil die je preventief kan slikken om hiv te voorkomen. De titel van de campagne is 'Ik slik, slik jij?'.

Sebastiaan Verboeket, voorzitter van Stichting PrEPnu: "Iedereen die baat bij PrEP kan hebben moet er ook zonder problemen aan kunnen komen. Alleen zó kan PrEP succesvol de hiv-epidemie in Nederland inperken. De campagne is bedoeld om mensen die geïnteresseerd zijn in PrEP eenvoudig te laten starten. Dat doen we met het PrEPnu-stappenplan: Kies je arts, laat je testen, krijg je recept, koop je PrEP. Simpeler kunnen we het niet maken."

De campagne heeft een eigen website en posters met 6 portretten van mensen die PrEP gebruiken. Op de website heeft PrEPnu ook een lijst van PrEP-vriendelijke huisartsen gepubliceerd en een lijst met apotheken waar je voor een redelijke prijs PrEP kunt kopen.

PrEP is de afgelopen jaren voor steeds meer mensen bereikbaar geworden. De prijs van PrEP is in prijs gedaald tot ongeveer 30,- euro per maand en een groeiende groep huisartsen en GGD'en schrijft PrEP voor. Toch signaleert PrEPnu dat veel mensen nog drempels ervaren om met PrEP te starten, bijvoorbeeld omdat ze niet goed weten waar ze een recept kunnen krijgen of waar ze PrEP voor de lage prijs kunnen aanschaffen. Met deze campagne wil PrEPnu deze drempels verlagen en laten zej zien dat het eenvoudig is om met PrEP te starten en je te beschermen tegen hiv.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Niels | 17-04-2019

Wat een engerd.


BertJan | 17-04-2019

Welk verband is er tussen de slogan en keuze van de foto? Je slikt als je zwart bent, leer draagt, wellicht illegaal junkie draaideurcrimineel? Waar haal je het, die foto kiezen bij de slogan? Klote campagne, meneer kan net zo goed Kees heten, vader van zeven kinderen zijn, buschauffeur,
en in zijn vrije tijd dominee, van een hypermoderne kerk om de hoek.


Willem | 17-04-2019

@Niels@BertJan: Ik zie een niet onaantrekkelijke sexy man met mooie tanden. Denk er verder niets bij... Deze meneer kan voor mij Kees heten, vader zijn, leraar zijn, in een God geloven, ja zelfs dominee zijn, enz....


Moi | 18-04-2019

@Niels@BertJan: toevallig ken ik het model op de foto. Deze vent heeft meer gedaan voor Nederland dan jullie twee nare racistische weggooiers bij elkaar. Jullie zijn de schaamte voorbij. Hopelijk betaalt Putin jullie goed.


BertJan | 18-04-2019

En voor de goede orde:"meneer kan net zo goed Kees heten, vader van zeven kinderen zijn, buschauffeur, en in zijn vrije tijd dominee, van een hypermoderne kerk om de hoek." Ik vind meneer bloedmooi, ik heb een Afrikaans pleeggezin..
Ik ben tweemaal gehuwd geweest, beide mannen waren Afrikanen, en erg knap.
Mij voor racistische weggooier uitkrijten is even stupide als die meneer kiezen ter illustratie van een anti-AIDS-slogan zoals de onderhavige. En daar blijf ik bij. Punt.
Gillende nichten die hun maandstonde hebben zijn aan mij nooit besteed geweest.


Mark | 18-04-2019

Het enige wat HIV én andere geslachtsziektes kan stoppen, of in ieder geval te verminderen is safer sex. Prep zorgt ervoor dat een groep mannen zich flink laat nemen of nemen, geen condoom gebruikt enz. Hoelang werkt prep, wat zijn de evt bijwerkingen op termijn.. het wordt gewoon een vrijbrief...


qw | 19-04-2019

... ja, een vrijbrief voor syfillis en alle andere rommel, maar dat neemt niet weg dat er niets op tegen is dat mannen zich duchtig te pletter vrijen, zolang ze maar zorgen dat ze gezond blijven en de gezondheidszorg het niet laat afweten


soa | 19-04-2019

ik ben op prep. ik denk erover om er weer mee stoppen. Heb al 4 onschuldige soa's gehad.......in een jaar.
waarbij een keer LVG een verschrikkelijk vorm van chamilda. Het is wel te genezen hoor. Maar drie weken lang antibiotica slikken......

ik heb nu syfilis.......een vreselijke ziekte. Lijkt onschuldig in begin maar mijn huid zit vol vlekken. Ik word wel weer beter hoor.......maar toch.

Dit is niet normaal. Ik ga weer aan de condooms........ jammer maar helaas.


@soa | 19-04-2019

Heb je nu werkelijk gedacht dat PrEP een soort van onzichtbaar condoom is dat iedere soa buiten de deur houdt!? Oei, oei, oei! Enne....onschuldige soa's!? Daar geloof ik niet in!


@soa | 20-04-2019

Ik mag hopen een sarcastische reactie...


@soa | 20-04-2019

Het is de werkelijkheid. Ik heb 4 soa gehad in jaar waarbij lgv en syfilis......en nog twee minder erge

Het is allemaal wel te genezen maar lgv is een ernstige ziekte waarbij je drie weken lang zware antibiotica moet slikken. En sylfilis ik was er gelukkig op tijd bij maar de huid is wel vol met vlekken.


Soa | 20-04-2019

Onschildig is het natuurlik niet maar het is te genezen gelukkig. Maar lgv een ernstige vorm chlamidia is vreselijk. En sylfilis merkte ik niet zoveel van maar ik was gelukkig daar bij tijds bij. Daarnaast de twee gebruikelijke...4 keer in een jaar...het is wel te genezen. Maar bij lgv 3 weken lang zware antibiotics slikken en geen sex en in de zomer.....


kerel | 20-04-2019

Het was LGV zoiets....chamilda ernstige vorm van chlamidai of zoiets. Dat was 3 weken zwaren antibiotica slikken en geen sex. Ook week daarna niet. Dus hele maand geen sex.....en dat in de zomer...

Sylfilis gelukkig op tijd bij heb ik weinig van gemerkt. Als ik dat niet had laten testen......had ik zelf kale plekken kunnen krijgen en erger hersenziekten als je dat nooit laat testen en je weet het niet.......dan heeft dat op lange termijn grote gevolgen...... Gelukkig was ik daar op tijd bij maar wel al in een tweede stadium want was in bloed. Ik heb wel wat vlekken op huid......wat dus duid op bacterie die versreid zijn door lichaam. En de behandeling was eenvoudig een prik. Wel zeven dagen wachten voordat ik weer schoon ben.

Misschien wel op prep ik weet het nog niet. Maar bij ggd advisieerde een iemand zelf om het allebei te gebruiken als je clubs feesten bezoekt.....omdat condooms soms afvallen....tja.....dat vind ik een beetje vergaand.
Maar goed.
Prep is denk ik een uitkomst bij een vaste relatie.....die hoofdzakelijk monogaan is maar toch zeker wilt zijn.....maar in clubbezoek en zo.....tja ik denk dat ieder zelf moet afwegen wat hij doet. Maar sex zonder condoom levert bijna altijd soa op......je kan niet altijd zien of iemand iets heeft....
en vele doen het veilig maar pijpen wel zonder condoom.......maar dat is net zo onveilig bij gewone soa......als anaal....dat snap ik nooit......
dat ze bij anaal wel een probleem vinden maar de mond niet.......wie begrijpt dat?


kerel | 20-04-2019

natuurlijk niet bijna altijd. maar elke half jaar als je regelmatig clubs etc bezoekt.....en elke week je laat nemen door 3 of 4 gasten........dan is het natuurlijk wel een optelsoms dat je af en toe iets krijgt......als je het zonder doet.......
ik zeg niet dat elke keer zonder een soa oplevert dat niet......maar elke 3 maanden of 4 maanden is het wel raak denk ik.......als je elke week drie of vier keer zonder laat nemen door alle gaten....


kerel | 20-04-2019

ik vind zonder wel lekkerder........maar ik word wel voorzichtiger. het is moeilijk...


kerel | 20-04-2019

ik heb ook de indruk dat condooms veel minder gebruikt worden door prep in clubs en zo......


Nah | 22-04-2019

Van mij mogen ze hier alle reacties wissen waar achter elke zin puntje puntje puntje staat. Mensen die dat doen moeten zich eerst maar eens behoorlijk uit leren drukken.


JAN2 | 22-04-2019

Helemaal eens met @Nah.Dat …….gedoe komen kennelijk van lieden die niets anders in te brengen hebben dan …….


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

De Europese Verkiezingen staan voor de deur. Op welke partij ga jij stemmen?

PVV

PvdA

Forum voor Democratie

Partij voor de Dieren

SGP

CDA

Denk

VVD

SP

50+

Christen Unie

Ik ga niet stemmen

D66

GroenLinks

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven