Homobrandweerman niet altijd welkom

20-04-2019 | De acceptatie van homoseksuelen binnen de Nederlandse brandweerkorpsen is niet overal even optimaal. Dat zegt Willy Piepenbrock, voorzitter van het netwerk Roze in Rood, in de Brandweerkrant. Komende tijd wil Piepenbrock investeren in de bekendheid van het netwerk, met als doel ondersteuning bieden aan spuitgasten die hulp kunnen gebruiken met de acceptatie van hun geaardheid binnen het Nederlandse korps. "We willen de algemene acceptatie op de werkvloer verder ontwikkelen. We zijn goed op weg, maar hebben ook nog veel werk te verzetten. We zijn er nog niet en daar zetten we ons de komende tijd voor in," aldus de voorzitter van Roze in Rood in de Brandweerkrant.

Piepenbrock, werkzaam voor de Limburgse brandweer, stelt dat Roze in Rood nog altijd hard nodig is. Er is volgens de voorzitter van het netwerk al veel vooruitgang geboekt bij de acceptatie van homoseksuele brandweerlieden maar hij krijgt ook nog altijd signalen dat de sfeer op kazernes niet overal even tolerant is. "Zichtbaarheid van diversiteit is belangrijk binnen de brandweer. Een organisatie die qua personeel een afspiegeling is van de Nederlandse samenleving. En ook uitstraalt dat deze diversiteit een gezamenlijk doel nastreeft: het redden van mens en dier en het beperken van schade. Dat maken we zichtbaar door ook dit jaar weer deel te nemen aan verschillende activiteiten zoals Roze Zaterdag, de kranslegging bij het homomonument en de Canal Parade. Het merendeel van de opvarenden van de brandweerboot is trouwens hetero. Die betrokkenheid van collega's is geweldig. Dan voel je je echt gesteund," aldus Piepenbrock. Voor meer informatie over homoseksualiteit binnen de brandweer en Roze in Rood surf je naar de website.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Willem | 20-04-2019

"Het merendeel van de varenden van de brandweerboot is trouwens hetero" Mooi bericht! Zie dit graag uitgelicht in bijv. journaals e.d. op de dag van de Canal Parade! De flink uitgedoste gays, die nauwelijks iets bijdragen aan acceptatie/tolerantie, ken ik nu echt wel...


Pfffff | 20-04-2019

Waar ik vroeger woonde was √©√©n van de stamgasten in de lokale gay bar commandant bij de brandweer. Een hele stoere stevige ook met een dikke snor. Maar wel een vriend. Op elke offici√ęle gelegenheid moest hij bijna, zelfs van de verschillende burgemeesters, m√®t zijn vriend komen. Daar was geen enkele discussie over mogelijk.

Hij is er trouwens niet meer, hij was bij het rijtje vroege HIV slachtoffers. Ik denk dat we dat ook wel missen in de homo cultuur van nu. Er zijn wat gaten geslagen, toen. Zoals ook na de oorlog de echte goeie verzetsmensen helaas in de duinen lagen.

Er was toen helemaal geen Roze in Rood nodig. Het was geen enkel punt, maar juist meer dan vanzelfsprekend. In alle bestuurslagen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven