Europese lhbt-conferentie in Amsterdam

19-04-2019 | Op 25 en 26 april vindt in Amsterdam de Europese conferentie 'Focus on LGBTIQ+ Seniors: information and inspiration for more inclusion' plaats. Meer dan 200 deelnemers uit de hele wereld zullen tijdens de conferentie kennis delen met als doel de vaak kwetsbare positie van 'roze' senioren te verbeteren. Sociale inclusie van lhbt+ senioren staat centraal tijdens de bijeenkomst, met thema's als (preventie van) eenzaamheid, acceptatie in zorg en welzijn, verbinding van jong en oud binnen de lhbt+ community en de rol van de overheid.

Er wordt onder meer onderzoek gepresenteerd uit het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Ook worden er keurmerken voor 'roze vriendelijke' (ouderen) zorg uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland toegelicht. De conferentie omvat tientallen activiteiten, lezingen, workshops en paneldiscussies. Deelnemers aan de conferentie vertegenwoordigen landelijk, regionaal en lokaal opererende organisaties en projecten die zich inzetten voor lhbt+ senioren. De conferentie wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam, als lid van het Rainbow Cities Network, en door Roze50+, het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland, in samenwerking met IHLIA LGBT Heritage.

Op donderdag 25 april kunnen de deelnemers in Amsterdam allerlei goede praktijkvoorbeelden bezoeken van inclusie van lhbt+ senioren. Op het programma staan o.a. een bezoek aan een eetclub, een seniorencafé, een stadswandeling over de 'roze' geschiedenis van Amsterdam en zelfs een line-dance-les en een dansvoorstelling door lhbt+ ouderen. Op vrijdag 26 april vindt in de OBA (Oosterdokskade 143 te Amsterdam) de conferentie plaats, met als dagvoorzitter Vivian Boelen.

Op allerlei vlakken zijn ouderen die niet in het 'heterohokje' passen of die transgender zijn extra kwetsbaar. Zo is bekend dat lesbische, homoseksuele en biseksuele ouderen vaak terug de kast in gaan op het moment dat ze bijvoorbeeld verhuizen naar een zorginstelling. Ook hebben ouderen in het algemeen, en lhbt+ ouderen in het bijzonder, veel te maken met eenzaamheid. De urgentie van het delen en uitwisselen van informatie en inspiratie over lhbt+ ouderen is dan ook groot.

Klik hier voor meer informatie over de conferentie.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Hè kut | 19-04-2019

Deze senior heeft zijn eigen kwetsbare positie zelf al opgelost door tijdig te emigreren. Geniet van de broodjes en koffie daar op die conferentie! Ik lig aan het strand.


jaap | 20-04-2019

welk strand......


qw | 20-04-2019

Alvast niet in België. Daar hebben ze nog nooit van lhbt+ senioren gehoord.


@jaap | 20-04-2019

Op het vrije strand. Waar ik af en toe wel eens denk, ik snap jouw nieuwsgierigheid wel. Maar ik heb het al duizend keer gedaan. Niet dat ik het niet meer leuk vind, verre van dat. En moet je eens kijken hoe mooi je bent. Er groeien nog geen hele bossen haar uit je oren. Je hoeft nog niet in de spiegel te kijken en te denken dat je kont in de richting gaat van de boterhamzakkies die mijn oma ook had. Mijn buikje komt weer terug en ik kan alles nog wel eens scheren, maar dan onder die rand. Je ziet amper nog wat je doet. Ik had je vader kunnen wezen. Of al bijna je opa. En daar lig je dan. Met je mooie ogen. Terwijl ik denk, zoek eentje van je eigen leeftijd. Maar je meent het. Dat zie ik ook. Er hoeft ook niks, ik pak mijn strandtas in en morgen kijken we gewoon weer.

Dat strand.


Pride@ kut | 24-04-2019

Leuk daar dromen we allemaal van maar dat maakt de wereld niet beter.
Toch gun ik de ouderen hun pensioen aan het strand want deze generatie heeft voor onze rechten gestreden.
Het stokje werd wel overgegeven maar door velen niet opgepakt want er stond een nieuw berichtje op het Grinder profiel (dat we de Chinezen mee laten lezen).


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

De Europese Verkiezingen staan voor de deur. Op welke partij ga jij stemmen?

50+

Ik ga niet stemmen

PVV

PvdA

CDA

SGP

Forum voor Democratie

Denk

Christen Unie

D66

VVD

Partij voor de Dieren

GroenLinks

SP

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven