De Regenboog zoekt lhbt+-buddy's

02-04-2019 | Vrijwilligersorganisatie De Regenboog Groep is op zoek naar lhbt+-buddy's. De Regenboog biedt hulp aan lhbt's wiens leven (tijdelijk) uit balans is vanwege meervoudige problematiek en psychische klachten. Bijvoorbeeld een homoman met hiv of hepatitis C die vanwege deze diagnose in een depressie raakt, als gevolg daarvan in een sociaal isolement terechtkomt en door de neerwaartse spiraal ook andere problemen heeft gekregen. Of een lesbische vrouw die het door haar psychiatrische klachten maar niet lukt om regelmaat in haar leven aan te brengen, sociale contacten aan te gaan of gevoelsgenoten te ontmoeten. Buddy's van De Regenboog kunnen deze personen begeleiden en zo het verschil maken in iemands leven.

De Regenboog zoekt buddy's die zich solidair voelen met mensen die het wat minder goed hebben, oordelen niet, en staan open-minded in het leven. Voordat ze beginnen met de ontmoetingen, ontvangen de buddy's een training en informatie over homoseksualiteit, coming-out en veel voorkomende problemen en hulpvragen. Een buddy spreekt regelmatig af met iemand uit de doelgroep en is er om samen mooie en moeilijke momenten te delen en de dagelijkse sleur te doorbreken. Een buddy neemt geen klussen uit handen, maar helpt op weg en stimuleert om weer zaken op te pakken. Een buddy krijgt tijdens het ontmoetingstraject begeleiding van de Regenboog Groep.

Klik hier voor meer informatie over De Regenboog Groep en de lhbt+-buddy's.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tja | 03-04-2019

In de Aids jaren is er enorm veel goed en lief buddywerk gedaan. Voor de neanderthalers om ons heen was dat echter extra bewijs dat aids de schuld van homo's was. Zelfs de medische neanderthalers en de bestuurlijke.

Het geeft de indruk dat "we wat goed te maken hebben". En daarnaast wordt iedereen jaloers op extra aandacht.

Buddywerk is mooi maar je kunt het beter verborgen doen. Want het werkt het inclusief denken juist tegen. En dan vallen er weer klappen.


Peter | 04-04-2019

Lang geleden was ik buddy voor mannen met HIV/AIDS. Het was zwaar. De impact van de problemen had ik onderschat.
Maar het werk was en is zo belangrijk.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven