Zorgen over vercommercialisering Pride

12-03-2019 | Het stadsbestuur van Amsterdam maakt zich grote zorgen over de vercommercialisering van de Pride en heeft zich als doel gesteld de overlast die bewoners van de binnenstad ervaren terug te dringen. In een brief stelt burgemeester Halsema dat de laatste editie van het jaarlijkse evenement succesvol is verlopen maar dat er ook zorgen zijn.

Het gemeentebestuur van onze hoofdstad ziet onder meer problemen met commerciële activiteiten op de kade en in het water, waarvoor geen vergunningen zijn verstrekt. Zo bleken sommige partijen al ver voor de Botenparade hun schepen op de route af te meren. Op de dag van de parade werden deze voorzien van geluidsinstallaties en catering. "Zowel de geluidsoverlast als het afval worden in negatieve zin toegerekend aan de Pride-organisator en ondermijnen het draagvlak voor het evenement," zo schrijft het college.

Volgens omroep AT5 zal worden ingezet op een samenwerking tussen politie, gemeente en Waternet om zo overlast op en rond de Amsterdamse grachten te voorkomen. Ook wordt onderzocht in hoeverre de Pride-organisatie zelf meer arrangementen kan aanbieden direct langs de route. Afgelopen editie werden op enkele plekken dit soort arrangementen aangeboden en deze bleken een succes. Zo zou de muziek niet te hard hebben gestaan en werd er geen afval achtergelaten. De gemeente kijkt daarom naar manieren waarop Pride Amsterdam deze arrangementen de komende editie ook in eigen beheer kan aanbieden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

harrie | 12-03-2019

Zal Koningsdag ook wel afgezegd worden, want dan is er ook veel lawaai en heel veel rotzooi op de straat de volgende dag.kunnen we niet voor een andere hoofdstad stemmen?Er zijn betere steden die meer georganiseerd zijn en niet van al die benauwde grachtjes en straatjes hebben.


uhm | 12-03-2019

Ik maak mij veel grotere zorgen om mevrouw Halsema. Met name over haar bestuurlijke kwaliteiten. Vooral omdat ik powerwijven ken en heb gekend. Zeker op bestuurlijk vlak. Maar ik blijf maar de indruk houden dat ze enkel materiaal aan het verzamelen is voor haar volgende kinderboekje. De Marianne van Frankrijk of Jane d'Arc heb ik er nog niet in kunnen zien. Of de ballen van koningin Wilhelmina. Of de wijsheid van kolonel Boschhard. Het blijft een groen damesblad met een gouwe ketting om. Het neigt zelfs naar SGP-mentaliteit.


Boot | 12-03-2019

Dat de politici van groen links een eigen boot willen. Want met hun collega's meevaren, dat is te min voor ze. Terwijl homo zijn geen politieke, noch een religieuze is. En dan zeiken over sponsors. Die laatsten moeten ook hun kak inhouden, daar niet van. Ik ga echt geen bankrekening openen omdat ze een bootje gehuurd hebben. Die kosten verdienen die ceo's in vijf minuten terug met hun bonussen.

Dat Halsema daar evenwel toch een punt vsn maakt is gewoon een jaloers wijf dat niet eens controle over haar eigen winkel heeft. En die GL politici wanen zich blijkbaar ook gelijk kardinalen. Dat ze dan maar goed leren pijpen. Want daar kun je zelfs mee heilig verklaard worden. (Hier niet meer aanbellen a.u.b. Ik heb het spelletje door.)


Joop | 12-03-2019

Deze pride is juist ontstaan om er vooral een commercieel feest van te maken, puur ter vermaak. Het heeft totaal niet het karakter van een protestbijeenkomst zoals dit elders in de wereld wel gedaan wordt. Dus dat het commercieel is, dat was vanaf het begin af aan al zo. Dat is namelijk de canalpride, waar bedrijven mee varen met voornamelijk hetero's om hun bedrijf te promoten. Verder kan het best een leuk feestje zijn, maar veel en veel te duur wat men daar aan eten en drinken verkoopt. Ik besteed mijn geld liever ergens anders aan.


@Joop | 12-03-2019

Als iedereen nu eens een jaar thuis bleef. Dan zal het snel elke 3 maanden pride zijn. Of elke week.

Wat me ook nog niet kan schelen. Ik wil gewoon veilig over straat. Als ik zonder koffie zit bijvoorbeeld. Dus van de straat gebruik moet maken.


Mark | 12-03-2019

GL maakt zich zorgen over commercialisering maar heeft oa parkeertarieven in Amsterdam flink verhoogd en omdat er flink wordt verdiend aan parkeren is dat dus commercieel. GL is bezig om de stad af te breken en er een totaal marxistisch bolwerk van te maken. Elke mening / overtuiging anders dan die van GL is niet toegestaan. Tolerant, nee dat zijn wij ook niet.


@Joop | 12-03-2019

De eerste rpide komt uit de tijd dat we allemaal weer terug vies waren. Reagan vond het. Thatcher vond het. De pride is uit de hoireca voortgekomen die niet bang was voor dat negatieve imago. Ook als het ten koste van hun eigen handel ging. Ze wilden veel bier verkopen. Maar waren ook broertjes. Van ons allemaal.

Laten zien dat we er nog zijn. Dàt is de pride!


@Joop | 12-03-2019

Dat GL & Halsema nog eens naar de Reagan en Thatcher kant zouden neigen, vragen gaan stellen of dat allemaal nog wel zo kan, dat is vies. Ik zou bijna zeggen volksbedrog.


Cees | 13-03-2019

Wat een gezeik hierboven! De problemen waar het stadsbestuur over schrijft zijn heel reëel en het wordt hoog tijd dat deze een keer serieus worden genomen. Het fenomeen van boten die langs de route aanmeren met hun eigen muziekinstallatie is veel mensen al jaren een doorn in het oog en zorgt al tijden voor onnoemelijk veel (vermijdbare) overlast. Let wel: de mensen op deze boten hebben geen vergunning en zijn alleen maar bezig om hun eigen feestje te vieren. Met de Pride heeft dat allemaal niets meer te maken. Het is de hoogste tijd dat daar een keer mee wordt afgerekend. Mijn zegen hebben ze.


JAN2 | 13-03-2019

Eens met Cees. Die figuren langs de wallenkant met hun enorme geluidsinstallaties hebben veelal geen vergunning en die moeten aangepakt worden en hoop dat Halsema een keer haar ballen, of in dit geval haar kleine tietjes laat zien en optreedt in plaats van het allemaal maar gedogen. Ze stond dan wel op de boor vrolijk mee te dansen maar in essentie heeft zij helemaal niets met die pride. net zoals vele van haar aanhangers, die trouwens behoorlijk aan het slinken is.


Aan: Boot. | 13-03-2019

Heb je je medicijnen wel genomen, vanochtend? Ik heb namelijk geen enkel idee wat je tracht te zeggen.


Moi | 13-03-2019

Cees heeft helemaal gelijk. Aanpakken die uitvreters die de Pride gebruiken als business model.
Overigens, het valt me op dat Halsema steeds wordt aangevallen op haar vrouw zijn. Ik dacht dat de meeste homo's anno 2019 de vrouwenhaat wel een beetje voorbij waren.


Cees | 13-03-2019

Tja, Moi ...


@Moi | 13-03-2019

En aangevallen op homo zijn bestaat niet. Want dat is gewoon veijheid van meningsuiting (je noemt gewoon homo zijn een mening of keuze, en hup je mag verketteren wat je wil). Of vrijheid van godsdienst (je haalt wat teksten uit hun verband, en wat je daarna gelooft daar mag je helemaal alle kanten mee op. Ongestraft.)

Maar arme Femke wordt gepest omdat ze een flamoes heeft. Die zich ernstige zorgen maakt over "gevoeligheden" in sommige wijken. En daar niet leidend maar wijkend bezig is. Zonder veel besef van de historie van de stad waar ze de ketting van mag dragen, noch de historie van de pride. En ook niet ingrijpt als haar partijgenoten zich te hoog voelen om op een boot met de andere politici te staan.


@@Moi | 14-03-2019

Wat een geraaskal. Daar zijn pilletjes voor, hoor.


@@@Moi | 14-03-2019

Ja hoor. Tegen een betonschaar in je bek of een baksteen op je kop bestaan ook pilletjes. Om de pijn of de teleurstelling achteraf te onderdrukken. Om het te voorkomen, daar bestaat geen pil voor. En achteraf dan het nieuwe boekje van Halsema mogen kopen en lezen lost ook niks op. Er wordt veel te veel gemutst. Dat is het probleem. Het gaat niet meer over politieke kleur, maar over gemuts zonder kloten.


@ Cees | 14-03-2019

De grachtengordel juppen, die over het algemeen erg links zijn, janken al jaren over de geluidsoverlast die van de boten in de parade komt, daarbij dan nog de muziek die van de andere boten komt. Ik ben bijna elk jaar gaan kijken en heb nooit geluidsoverlast van de boten aan de kant ervaren, wel dat zij het uitzicht belemmeren net als de woonarken. Wat hebben de boten van politieke partijen trouwens met Pride te maken? Pride is allang niet meer waar het voor bedoeld moet zijn!


Tjah | 15-03-2019

In Urk is ook wel eens geluidsoverlast. Maar daar is de acceptatie van zulke volksfeesten groter.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven