Weer antihomogeweld in Amsterdam

25-03-2019 | TV-persoonlijkheid Chiel Harten is afgelopen weekend in de Amsterdamse binnenstad in elkaar geslagen en beroofd van zijn horloge. De vier daders zouden in hem een makkelijk doelwit hebben gezien, omdat hij homo is. Harten plaatsten op zijn Facebookpagina een bericht met twee foto's waarop te zien is hoe zwaar hij is toegetakeld. "Een gebroken neus, een hersenschudding en letsel om mijn oog," schrijft hij. De presentator had vrijdagnacht geholpen achter de bar in een café in Amsterdam toen hij met een vriend naar huis wilde fietsen. Ze werden gevolgd door twee jongens die kort daarna met hulp van twee anderen Harten en zijn vriend tegen hielden.

Op zijn Facebookpagina schrijft Harten het volgende over het incident:

"Zojuist heb ik een goed gesprek gehad met slachtofferhulp Nederland. Ik heb besloten om mijn verhaal te doen omdat Nederland steeds gekker wordt en ik deze traumatische ervaring niemand gun. En in plaats dat ik instort gerechtigheid wil tegen de 4 daders.

Zaterdag morgen om 4.30 liep ik richting mijn fiets nadat ik vrienden heb geholpen achter de bar. Ik liep samen met een vriend richting mijn fiets op de brug. Daar twee buitenlandse jongens om vuur vroegen voor hun sigaret (ze waren me al gevolgd vanaf het café). Op dat moment liepen we door. De twee jongens volgde, ik besloot te gaan fietsen met hem achterop. De twee jongens begonnen te trekken aan de jas van mijn maatje. Op dat moment kwamen er twee andere jongens ineens voor mijn fiets lopen en pakte mijn stuur vast. Ze trokken mijn bijrijder van mijn fiets af en vroegen om een “high five”. Die wilde ik niet geven, dus werd mijn arm vastgepakt en de andere jongens zetten me klem. Mijn maatje probeerde op dat moment de 4 jongens nog aan de kant te duwen. Op dat moment rende lachend weg en riepen ze 'GAYS EASY'.

Tot mijn maatje zei "ze hebben je horloge!" toen brak er wat.. "GAYS EASY"?? Ik ben op mijn fiets gesprongen en ze achtervolgd (alleen). Ik riep luid "GEEF MIJN HORLOGE TERUG! HELP" Ze verstopte zich tussen auto's waar ik omheen ben gerend en ze in een hoek dreef. Ik bleef roepen HELP! Voorbijgangers deden niks en keken alleen.

Tot op het moment dat ik er één had. Ik riep geef mijn spullen terug! Op dat moment kwamen ze van alle kanten en begonnen ze op mijn gezicht in te slaan. De ene klap na de andere klap in mijn gezicht. Duizelig dat ik was ben ik er nog achteraangerend. Op dat moment word ik ingehaald door de stadwacht en ging het licht uit. Ik ben blij dat ik gehoord ben door de hulpdiensten want het had nog erger kunnen uitpakken. Later toen de politie, stadswacht en ambulance bij mij waren. Ben ik naar het ziekenhuis vervoerd en hoorde ik van de dokters dat ik geluk heb gehad, en veel onderhuids letsel heb."


Harten besluit zijn verhaal met de oproep aan de politiek om een einde te maken aan geweld en berovingen van lhbt's. "Huilen zal ik niet maar terugvechten tegen onrecht wel!"

Deel dit artikel:  

Reacties:

Mark | 25-03-2019

FF lekker lullig maar volgens FB is het zaterdagavond gebeurd en volgens de redactie vrijdagnacht.. Maar, dit geschreven hebbende, de politiek in Amsterdam (en ook landelijk) zullen er geen klap aan doen. Groenlinks kost het stemmen en is in Amsterdam zeker weten niet gay friendly. Amsterdam NwWest is inmiddels overgenomen door Denk, dus kansloos daar. Landelijk verwacht ik niets, zeker niet van Gay'66, en de rest.. geen vertrouwen in. Koop maar weer een grote kast, daar mogen wij weer in terug... tenzij er eens (letterlijk) keihard wordt teruggeslagen. Maar ja, vomeren op geloof, zeiken over draagmoeders en prep is veel belangrijker. Acceptatie is er niet en tolerantie is bijna verdwenen...


Carel | 25-03-2019

Op Facebook staat: "Zaterdag morgen om 4.30".... dat is het zelfde als vrijdagnacht....


Mark @ carel | 25-03-2019

Ik geef aan wat hier staat, niet wat op Facebook staat....


Korhil | 25-03-2019

wij homo`s gaan het straks zwaar krijgen als die gestoorde partij FVD met die gek van een Thierry Baudet aan de macht komt. een grote homofoob . en niet alleen de LHBTers krijgen het zwaar. rutte is al erg . maar baudet is nog erger . waar gaat het heen met nederland. erg wat er voor je gebeurt is Chiel Harten. wens je veel sterkte en beterschap toe. hoop dat de daders nog berecht worden. maar jammer genoeg gaan daders hier bijna altijd vrij uit


Pieter | 25-03-2019

Korhil jij begrijpt er echt totaal niks van. Dankzij GroenLinks en de PvdA is Amsterdam veranderd in een stad waar Marokkaans straattuig de dienst uit maakt. FVD is tegen immigratie uit Moslimlanden en zal voor harder beleid tegen dit soort daders kiezen. Geen idee waar je vandaan haalt dat Baudet homofoob is.


@ Pieter & Korhi | 25-03-2019

Kijk eens op de website van AT5, dan zie je waar Islam Street Fig te vinden is: Amsterdam NieuwWest. Daar heeft "Denk" (what's in a name) de meeste stemmen gekregen en wat woont daar? Precies, dat wat je niet in zulke aantallen wilt hebben. Als (blanke) Nederlander voel ik mij, en ik echt niet alleen, niet meer prettig of veilig. Dankzij de invloed van de pvda-burgemeester toen en de GL-burgemeester nu, zal Amsterdam verder te gronde worden gericht. Een zieke reactie als die van Islam Street Fig laat zien hoe erg het in Amsterdam al is ... en hoe erg het gaat worden in Nederland. Dit is geen haatzaaien maar een oproep om wakker te worden en misschien maar eens de straat op te gaan.


Peter | 25-03-2019

"geen homo's en joden waar wij wonen"
lees die uitspraak en weet dat DAAR het gevaar zit,
islam is fascisme


Reactie op Korhi | 25-03-2019

De grootste homofoben zitten bij links vooral GroenLinks . Als het aan die eng club ligt hebben we hier straks meer moslims dan westerlingen kunnen ze de sharia invoeren. Ik heb vrienden die wonen in Iran die vinden onze tolerante houding richting de islam onbegrijpelijk , daar is geen vrijheid meer . GroenLinks laat de haga-school ook gewoon open . Korhil je praat onzin en je zet Baudet onterecht in een bepaalde hoek. Baudet wordt nog veel groter, wen er maar aan


Tja | 25-03-2019

@ joop

Kansloos, zoveel openbare wifi spots niks appeltje eitje verdiep je er eerst eens in.


Magentis | 26-03-2019

Baudet is helemaal niet homofoob, hoe kom je daar bij? Hij is erg goed bevriend met Albert Verlinde.


Exodus | 26-03-2019

Jetten zei het onlangs nog na een bezoekje aan Madrid: Daar kun je, als je daar zin in hebt, nog wel gewoon hand in hand over straat lopen. Of gewoon naar je fiets. En daar hoef je niet speciaal voor naar Madrid. In elk Spaans of Portugees dorpje is het echt niet veel anders.

De tickets zijn goedkoop deze tijd van het jaar, het leven is er goedkoper, de zon schijnt vaker, een beetje daten links en rechts ook geen probleem. Veel meer plezier van je dubbel inkomen en no kids. Plus, als er wel iets raars gebeurt, dan wordt er wel opgetreden, en goed ook. De klappen terug die jij niet druft, dat lost het busje dat komt wel op. Als die gasten daar later uitkomen bleken ze lelijk gevallen in een scherpe bocht.

Geniet je al (bijna) van je pensioen? Dan moet je eens goed naar de fiscale voordelen in Portugal kijken. Rook je nog of lust je een borrel? Ook de prijsvergelijker eens bezoeken. Hou je van lekker eten? Een keuze dagmenu van drie gangen in Spanje 9 euro, en in Portugal nòg goedkoper.

Als het Nederlands bestuur en gezag niks om je blijkt te geven, wat doe je daar dan nog? Want ook in dit geval gaat het weer de boeken in als een "gewone" beroving natuurlijk. Waarbij de beroofde zelf nog om klappen heeft gevraagd door iemand vast te pakken. Daar hebben ze templates voor liggen bij de politie en openbare ministeries. Dat ze het niet weer helemaal opnieuw hoeven intikken.

Inpakken en wegwezen. Er bestaat veel groener gras, alleen nét effe wat verder kijken dan bij de buren.


Gert-Jan | 26-03-2019

Eens met Exodus.

Van alle 0- tot 10-jarigen in de grote steden heeft 75% ouders met een migratie-achtergrond.
Reeds over twintig jaar is de meerderheid in Europese steden als Antwerpen en Rotterdam islamitisch.

Spanje en Portugal zijn een paradijs, vergeleken met Amsterdam of Brussel.
Juist omdat er zo weinig straatsoldaten van Allah rondlopen.


Pffff | 26-03-2019

Er staat weer een persbericht van het COC poitbureau. Waar je niet op kunt reageren. Ze hebben het homo evangelie in Zuid Afrika gebracht. En vele bekeringen gezien.

Lust u nog peultjes? Ik ga voor de paella.


Echt... | 26-03-2019

Met alle respect voor sergeant Bonginkosi Mdeletshe van de Zuid-Afrikaanse politie. Toffe peer. Vast en zeker. Maar iuk kan er met mijn verstand niet bij dat er juist rond de zoveelste ernstige homo mishandeling er een COC persbericht verschijn over hoe geweldig sergeant Bonginkosi Mdeletshe van de Zuid-Afrikaanse politie het licht heeft mogen zien. Terwijl het hier uitgeslagen wordt. En dan nog met een posting waar natuurlijk niemand op mag reageren! Zelfs sergeant Bonginkosi Mdeletshe van de Zuid-Afrikaanse politie niet!!!!!

Ik kan daar dus echt met mijn verstand niet meer bij. En ik denk, zelfs sergeant Bonginkosi Mdeletshe van de Zuid-Afrikaanse politie ook niet!


Willem | 26-03-2019

Misschien tijd voor een demonstratie tijdens de Amsterdamse Canalparade? Of moet de parade alleen maar een feestje zijn, zonder eens flink kritisch te zijn over het homogeweld? Of is dit te links misschien....?


@Willem | 26-03-2019

Zou dat zin hebben? Kijk eens naar de politieke barometers. Het zijn allemaal minderheidspartijen geworden. De ene wat groter de de andere. De ene stijgt watr de ander daalt. Maar het kenmerk van minderheids partijen is dat zij het moeten hebben van ergens tegen te zijn. Daar kunnen ze nog een zeteltje winst boeken. De tegenstem. De tegenpartij.

Je kunt dan wel demonstreren, en wel zeker als het ergens tegen is. Dan gaan alle deuren open en alle vlaggen uit. En daarna worden ze weer wegverexcuseerd omdat ze er helaas niks mee konden doen. Er wordt waarschijnlijk niet eens meer over gesproken.

Te links? Bestaat dat dan nog, links. Of rechts. Het zijn politiek allemaal nog kleine keuterboertjes partijen gewoden die diep van binnen een hekel hebben aan alle buren. Op zich wel een heel Hollands verschijnsel. Maar er zal eens echt een dijk moeten breken zodat iedereen weer beseft waarom we elkaar echt nodig hebben. En dat gaat nog wel even duren.

Voor homo's beter een hoge berg op te zoeken en het van afstand te volgen. Want onder zulke weersomstandigheden staan homo's altijd al vooraan in de rij om de klappen te krijgen. Je zult de laatste zijn die een zwemvest krijgt. Beter hoge en droge grond opzoeken.


Korhil | 26-03-2019

Pieter@ ik heb die FVD paar keer horen spreken in een persconferentie op tv en over homo`s praten ze niet echt goed. ze vinden homo`s dom. en niet goed dat we niet voortplanten krijg je domme mensen van. en nog meer van die onzin. ze willen alleen het blanke ras. wat gaan ze doen dan met zwarten en andere kleurlingen. lijken we standpunten uit de jaren 23 t/m 40 uit een duitse partij. toen ging het ook goed mis. is goed als de grenzen weer dicht gaan, geen moslims meer. maar het mooiste is zo lang ik al leef heeft links nooit geregeerd het is altijd erg rechts. dus rechts haalt ze ook gewoon binnen. en hij wil de uitkeringen weg halen. waar moet je van leven als je iets mankeert of je baan kwijt raakt. en kijk maar uit hij roept A en doet straks B.


@ Korhil | 26-03-2019

Blijkbaar ben je niet zo oud, want Links heeft jarenlang geregeerd, Den Uyl, Kok... echt links, geen absolute heerschappij want er was altijd een coalitie net zoals met Rechts. In tegenstelling to Amsterdam, daar heeft Links wel de macht (jarenlang) en je ziet hoe intolerant de stad geworden is. Ik heb FvD nog nooit iets (verkeerds) over homos horen zeggen. Als je je niet voortplant krijg je trouwens geen domme mensen hoor, daar is juist voortplanting voor nodig. En als FvD homo's dom vindt, dan klopt dat ook wel een beetje. Alles wordt "geslikt" en er wordt nooit eens keihard opgetreden!


Helaas... | 27-03-2019

Zal ook de FvD dan toch de grootste minderheidspartij blijven. De politiek zelf is daarmee ambtenarij geworden. Van het kastje naar de muur sturen.

En dat, lieve mensen, heeft de politek niet gekozen. Dat heeft de kiezer gekozen. De Hollandse kiezer, die denkt, zolang ze de buren in elkaar slaan heb ik er geen last van. En ook nog homo? Ja, dan vraag je er zelf ook wel een beetje om he? Dat is de gangbare gedachte en wees maar trots op je mooie land.


Boerenhomo | 27-03-2019

Wil dan ook niet allemaal in Amsterdam wonen tussen al dat tuig. Hier op het platteland hebben we nergens last van.


@@helaas | 27-03-2019

Het mandaat dat de kiezer aan de politiek heeft gegeven stelt de politiek in staat om tot in de heerlijke eeuwigheid naar elkaar te blijven wijzen. Een nieuwe regering vormen gaat bijkans onmogelijk worden. Omdat het aantrekkelijker is gemaakt om het oneens te blijven. Daar heeft de kiezer zelf voor gezorgd en die gaat nu krijgen wat hij besteld heeft. Puin en wanorde. Anti homogeweld gaat echt de komende 10 jaar geen thema zijn. Dat kan alleen maar erger worden. Want niemand verantwoordelijk in Den Haag of Amsterdam gaat daar zelf nog baat bij hebben. Het ligt juist omgekeerd.


@@helaas | 27-03-2019

Het gaat alleen nog een rol spelen in de dramatiek van de toespraak van een nieuwe burgemeester die benoemd wordt. En daarna achter de schermen gaat zeiken over te commercieel, te veel lawaai en overlast al die nichten. En slecht voor het miljeu. En dan een deur verder schoenen uit en bukken bukken bukken. De rest is politieke altzheimer. En dat gaan we nog veel meer zien. Duiken en bukken.

Wegwezen dus. Er zijn leukere plekken om je belastingbiljet braaf op tijd binnen te doen.


Utrecht 2019 | 27-03-2019

Er zijn 3 Nederlanders afgeschoten in Utrecht door dat soort,. heb ik nog geen woord over gehoord, ook niet dat groene en rooie nichten ze zelf hebben binnen gehaald, stom s.v.p. met dat huilie huilie .
F.v.D heeft helemaal geen homo fobe uitingen gedaan want Pim Fortuyn is hun voorbeeld, nou en we weten echt wel dat hij homo was en Thierry hem als voorbeeld ziet.

@ Korhil ""Blijkbaar ben je niet zo oud, want Links heeft jarenlang geregeerd, Den Uyl, Kok...


@@helaas | 27-03-2019

Hiero. Kijk eens naar de Engelse politici dan en dat Brexit gedoe. Die zijn ook enkel nog maar bezig met overal tegen te stemmen. En als er dan nog ergens iemand gemeend voor is, dan zijn er helaas weer te veel stemmen tegen. De hele vrijheid van meningsuiting staat inmiddels in het licht van het recht om overal tegen te zijn. Er wordt geen water bij de wijn meer geduld.

Het gaat lekker wat oplossen zo. We gaan totaal naar de kloten, maar we hadden wel gelijk.


@@helaas | 27-03-2019

Thierry heeft me ook wat te veel gelijk....


Boos!! | 28-03-2019

Die vier mannen moeten uitgezet worden!!! Ze maken ons leven kapot!


mal | 29-03-2019

> en kijk maar uit hij roept A en doet straks B.

en daarmee voldoet ook hij dus keurige aan het profiel van de doorsnee politicus ... Niets nieuws onder de zon dus.


Korhil | 30-03-2019

toen kok regeerde was ik volgens mij een tiener. en toen was het niet slecht in nederland. je kon eerder stoppen met werken. er waren geen voedselpakketten zo als nu . ziekenfonds was betaalbaar. uitkeringen waren beter, rechts heb veel kapot gemaakt. werken tot je dood. hard werkende mensen zitten aan voedselpakketten. uitkeringen zijn kapot gemaakt.ziekenfonds bijna onbetaalbaar.mensen zitten in een schuldsanering. nee rechts is zo geweldig. en dan noem je die partij FVD normaal. leraren die links denken.moeten de mond gesnoerd worden . ik dacht dat het een vrij land was waar je een mening mag hebben. je kan niet iemand je wil opleggen. nee mijn partij zal het nooit worden. ik heb er geen goed gevoel bij.


@Korhil | 30-03-2019

Je bent echt niet de enige die er zo over denkt! Maar probeer dat maar eens uit te leggen aan rechts stemmend NL!


@Korhil | 31-03-2019

Je hebt geen goed gevoel bij Baudet.
Dat is niet zo vreemd: dag in dag uit wordt ons wijs gemaakt dat hij een Fascist en een stiekeme Nazi is.

Er zijn mensen die bij Pim ook geen goed gevoel hadden. Ook Pim werd voorgesteld als de nieuwe Hitler. Dat bleek een effectieve strategie...


korhil | 31-03-2019

dat doet hij wel. hij wil zelf mensen die links zijn de kop indrukken. en hun dat verbieden. waar haalt hij die recht vandaan. dat werd door de partij van hitler ook gedaan. moest je ook maar voor zijn partij gaan. anders werd je de kop ingedrukt. ik vertrouw die vent niet. en zodra hij de macht krijgt gaan ze naast hun schoenen lopen.


Uhmmm | 01-04-2019

Het gaat om veilig over straat te kunnen gaan. Daar kan iedereen dan wel meningen over hebben, maar daar ga je nog steeds niet veilig mee over straat. Dan kun je nog steeds een betonschaar in je bek krijgen, een steen op je kop, van je fiets getrapt worden. En dat is niet mijn mening. Dat zijn gewoon nieuwsfeiten.

Als ik nu ineens in polonaise naar de bushalte wil. Met twinting lebsische potten, een paar redelijk gelukte omgebouwden, een rijtje scheefpissers omdat daar nog geen speciale toiletten voor zijn bepaald in het bestemmingsplan, zoekend naar een regenboogzebra om over te steken. Dan halen we de hoek van de straat niet eens meer. Laat staan de bus! Waar dan ene Kees van de Staaij nog de ramen van het hokje staat in te slaan!

Die mening van mij mag je hebben. Mijn vraag is veel belangrijker dan mijn mening. Is iedereen nog wel lekker bij zijn hoofd?


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven