Van der Staaij doet weer antihomo-uitspraken

29-03-2019 | SGP-leider Kees van der Staaij is weer in opspraak geraakt nadat hij op het Wereld Gezinscongres in het Italiaanse Verona enkele homofobe uitspraken deed. Volgens de SGP-voorman schaamt hij zich dat in ons land het meerouderschap binnenkort mogelijk wordt en waarschuwt hij andere landen voor dit "nieuwe Nederlandse exportproduct". Hij pleitte in Verona voor het "natuurlijke gezin met één vader en één moeder". In Nederland zullen kinderen binnenkort maximaal vier wettelijke ouders mogen hebben die het ouderlijk gezag dragen. Nu is dat maximaal twee. Van der Staaij raakte begin dit jaar ook al in opspraak nadat hij de Nederlandse vertaling van de zogenaamde Nashville-verklaring had ondertekend.

Van der Staaij (foto) zei tegen de congresgangers in Italië dat ons land "opnieuw slachtoffer zal worden van de koppige elite in media en politiek door christenen het natuurlijke leven onmogelijk te maken". Met het woord 'opnieuw' verwees hij naar de openstelling van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht op 1 april 2001. De SGP-voorman vreest nu dat Nederland de voorloper wordt van de invoering van het meerouderschap in de wereld. Hij riep de vertegenwoordigers van alle landen op om de belangen van kinderen te verdedigen en tegen de komst van het meerouderschap te stemmen.

Het Wereld Gezinscongres in het Italiaanse Verona duurt nog tot zondag en volgens de organisatie wordt op deze bijeenkomst "het natuurlijke gezin als de enige en duurzame eenheid in de samenleving bekrachtigd en verdedigd". Volgens Italiaanse homo-organisaties is het congres niets meer dan een verkapte aanval op de rechten van lhbt's. "Er bestaat in de wereld geen enkele wet die obstakels opwerpt voor het huwelijk tussen man en vrouw. Daarom is de verdediging van het traditionele gezin hypocriet en slechts een verhulling van de haat tegen deze minderheidsgroep," aldus een activist in de Italiaanse media.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 29-03-2019

Begint van der Staaij nou ook al in de slachtofferrol te kruipen? Opnieuw slachtoffer door gristenen het leven zuur te maken?
Deze enge kerel vertegenwoordigd ongeveer 210.000 mensen die op zijn partij hebben gestemd.
Lijkt weinig maar is gewoon een enge club.


Johannes (de dip | 29-03-2019

Als je opa ook je vader is kunnen je hersenen in de war raken.


Jasper Houwing. | 29-03-2019

Wanneer wordt geloven nu eens het liefhebben van je naaste?
Maar ja, vrouwen spelen bij deze club nog steeds de tweede viool. Wat verwacht je dan?


Nico | 29-03-2019

G E L O O F = H A A T (Z A A I E N)


Kees | 29-03-2019

Een volwassene die nog in een sprookjesboek gelooft raakt mentaal zwaar in de war. Dat blijkt maar weer eens. En dan ook nog eens je eigen gestoordheid aan anderen op willen leggen. Stelletje idioten.


No Religie | 29-03-2019

Religie misbruiken hun vrijheid,door mensen op te leggen wat ze,wel en niet mogen doen.Het is gewoon een fantasie,zonder enige bewijzen.


@Jasper Houwing | 29-03-2019

Liefhebben van je naaste door gelovigen... Gebeurd heel veel, maar natuurlijk niet interessant genoeg om op deze site of in veel media te plaatsen!!


Nah | 29-03-2019

Citaat uit boven: "christenen het natuurlijke leven onmogelijk te maken." Dat bewijst de facistoide inslag van deze man. Want een paar kleine sektes menen blijkbaar dat met vrijheden en rechten van ANDEREN hùn natuurlijk leven ONMOGELIJK wordt gemaakt. Dat is volstrekt onwaar en opruiing in het openbaar.

Die man moet voor de rechter gesleept, want het gaat van kwaad naar erger.


@No Religie | 29-03-2019

Religie is niet bedoeld om mensen iets op te leggen. Mensen kiezen er zelf voor zich van alles op te laten leggen! Overigens leggen ook mensen zonder religie andere mensen vaak van alled op! Macht... macht... macht...


@Nico | 29-03-2019

Zou het niet "ietsje" genuanceerder liggen...?


Willem | 29-03-2019

Waarom zijn zowel christenen als LHBT-ers nogal eens zo snel op hun pik getrapt...?


Peter @ Willem | 29-03-2019

Omdat gristenen en andere reli-fanaten te vaak op mijn pik trappen, snap je?


Joop | 29-03-2019

En dan vindt ie het wel gek en voelt ie zich zeer in zijn eer aangetast als er dit soort filmpjes gemaakt worden over deze klootviool.
https://www.gids.tv/video/29538/dwdd-gemist-luckytv-kees-van-der-staaij-zingt


Gerrit van wijhe | 29-03-2019

Verward man die eerste steen gooit naar je medemens word er zelf door getrofen dat is zijn lot ????


@Willem | 29-03-2019

Ik snap niet op welke gristelijke pik ik trap door homo te zijn en zo te willen leven. Ik zit die van der Staaij toch niet aan zijn reet of zo? Ik loop toch geen handtekeningen op te halen dat de hele SGP homo moet "worden"?

Wat een gelul om op zo een manier twee "minderheidsgroepen" te beschrijven als waar er twee strijden hebben er twee schuld. Mij treft geen schuld, geen blaam en ik doe niemand kwaad. Die van der Staaij heeft gewoon schijt aan alle beschaafde echte wetten. Die moet vervolgd worden wegens haatzaaien!!!!!!!!


@Willem | 29-03-2019

Je kunt ook met een beperking geboren worden. Maar ook bijvoorbeeld hyperintelligent. Zo kom je dan op de wereld. Als zo een Van der Staaij zich zou inzetten tegen alle hypergetalenteerden omdat dat hun natuurlijk leven zou storen? Dan zou je de gelijk opsluiten. Met het hele LGBT verhaal is dat niet anders. Die man is wat mij betreft een recidiverende crimineel.


tyrion | 30-03-2019

van der staay spoort gewoon niet. is gewoon een gestoorde mafketel . die in het grote sprookjesboek gelooft. en andere mensen er mee te hersenspoelen. en ja daar komt die weer Geloof is haat zaaien. best triest dat volwassen mensen nog steeds in dat grote sprookjesboek geloven.


Willem | 30-03-2019

Dhr. van der Staaij heeft een bepaalde mening. Mag hij hebben.....ook al ben ik het niet eens met hem. Mensen beledigen is niet zo mijn ding...


Stront | 30-03-2019

Is en blijft een aalglad figuur met zijn blonde dunner wordende haar en eng pruilmondje. Zou nooit meer mee moeten regeren in de coalitie, samen met CU. Van der Staaij: van mij krijg je een bruine vlaai!!!


Clancy47 | 30-03-2019

Tijd om Van der Staaij en de SGP uit beide kamers te weren.


qw | 30-03-2019

Die weet ook niet op wat soort folteringen het enge man/vouw-huwelijk voor velen uitdraait.


jelte | 30-03-2019

Deze malloot is volkomen uitbehandeld, helaas niets meer aan te doen, maar wel gevaarlijk dat zulke types nog podium krijgen.


Rick | 30-03-2019

Alsof Jezus uit zo'n zuiver huwelijk is geboren: met God èn Josef als vaders, terwijl Maria never nooit is doorgeneukt!


@jelte | 30-03-2019

Deze man krijgt niet enkel een podium, hij krijgt een loon als kamerlid. Dat weliswaar eigen meningen kan hebben. Maar bij herhaling bevestigt dat het hem niet gaat over het hebben van een mening. En zich dan ook nog onaantastbaar voelt omdat hij vanuit zijn wetboek spreekt. Dat nergens in de echte wet is opgenomen. Als je dat toestaat in een democratische rechtsstaat dan sta je ook toe dat anderen, gebaseerd op hum geloof, tot de medogenloze aanval overgaan. Op mensen die ze niet eens kennen. Ook niet willen leren kennen.

Impliciet roept zo iemand tot geweld op. Niet op basis van meningen of redelijke overweginen waar wellicht de rede nog in te vinden kan zijn. Het is geen vrijheid van meningsuiting. Hij roept op anderen hun rechten te ontnemen. Op basis van niks. Dat hoort zich op zijn minst voor de rechter te verantwoorden. En hoort niet in de kamer. Heeft niks met democratie of vrije meningen te maken. Het is een reli-facist die zijn reli-facisme aan een heel land wil opleggen. En lachend het ene strafbare feit na het andere begaat. Vanwege een poster in een bushokje of zo. Waar niets onnatuurlijks aan is.


Minderwaardig | 30-03-2019

Veel hetero relaties (maar niet alle) zijn minderwaardig aan homorelaties. Het komt vaak voor dat vrouwen zich min of meer verplicht aan mannen onderwerpen omdat ze ook niet beter weten.

Wanneer twee mannen elkaar vinden dan levert dat voor bijbelse vorm types irritaties op. Want die liefde hebben ze niet, kennen ze niet. Wanneer twee vrouwen elkaar vinden gebeurt dat trouwens ook. Want die weigeren zich te onderwerpen.

De smeerlap is niet de homo. De smeerlap is Kees. Die eist dat iedereen moet leven zoals hij. Hij propageert zelf de sexuele misbruik. De splinter bij een ander zoeken met een heel nep-balkenplafond in zijn eigen oog. Als gek op de hoek van de straat gaat dat nog.

Maar als misdadiger die het afbreken van de vrijheden van allen propageert omwille van zijn eigen smeerlapperij, aanpakken. En hard ook. Opsluiten die haatpredikers die zelf misbruikers zijn. En dan nog menen dat ze de liefde verdedigen.

Zij kennen geen liefde. Dus daar hoeft niemand compassie mee te hebben. Ze zouden zelfs dat niet eens begrijpen.


Beweging | 31-03-2019

Homo (of lesbo, of de rest) zijn is geen beweging. Laat staan een religie.


harrie | 31-03-2019

Er zit toch een beetje Hitler in van der Staaij,zwaaiende met de bijbel,maar ja ze hadden alle bij een boek met een kruis er op.


@Rick | 31-03-2019

Interessant: Ik ga er vanuit dat Jezus gemaakt is door Jozef en Maria. Dat Jezus als de zoon van God gezien wordt is voor velen, ja ook veel christenen grote onzin!!! DE christen bestaat trouwens niet!! Kijk eens naar al de kerken met hun verschillende regeltjes en opvattingen. Een groep neemt de bijbel letterlijk en een andere groep absoluut niet!! Trouwens: In nogal wat kerken wordt er geen enkel verschil gemaakt tussen hetero's en welke andere levensvormen of sexuele voorkeuren dan ook! En ja, deze kerken zijn ook te vinden op de biblebelt!!


Willem | 31-03-2019

Bovenstaande site onder de kop homoseksualiteit geeft overigens wel aan dat ik gedood dien te worden... Wie gaat dit doen!? Mijn adres en telefoonnummer op aanvraag...


JAN2 | 31-03-2019

Er loopt nog steeds een strafrechterlijk onderzoek naar vd Staaij en zijn SGP tje. Komt dit er ook nog bij, gaat gezellig worden!


Helene | 01-04-2019

Deze man zit in de regering en dient zich VER te houden van zo'n uitspraken. We zitten niet te wachten op zo iets. Laat iedereen in zijn/haar waarde. . Dit zegt meer over vd Staar dan over anderen.


coen | 01-04-2019

Nederlanders schamen zich voor Kees 'homofoob' v a n der Staaij.
Staaij doet een wanhopige poging om gemotiveerde ouders te frustreren. Ipv ouders die niet weten waar hun kinderen 's avonds uithangen er op aanspreken(...)

Tegen hem zeg ik: Staaij waarom bescherm je geen kinderen? Jij zwijgt halstarrig over het grootschalig hoerenbezoek, hoge incestcijfers en hoogste online pornobezoek in de biblebelt. Terwijl vast staat dat kinderen niet lijden onder liefhebbende ouders, maar juist onder biblebeltterreur.


Hoeren | 01-04-2019

De hele tweede en eerste kamer is een rommelbak geworden van kleine bungelende partijtjes en nieuwe die van toeten noch blazen weten. In die chaos kunnen die twee kutzetels van Kees het verschil maken. Die zijn te koop mits hij gratis in heel europa kan blijven roepen dat alle haumaux doot moeten. Dat maakt hem wel een hoer ja. En de rest van de kamers? Hoerenlopers.

Ik zal het nog es één keer zeggen. Ik ben homo. En doe niemand kwaad.

Het duurt ondertussen wel erg lang tot de wekker van het OM eens afgaat. Als men daar geen aanleiding ziet om tot vervolging van van der S. over te gaan, dan zou ik toch wel minstens van de motivatie kennis willen nemen. Of hang anders een ander bordje op de deur van dat OM. Snackbar Jenny of zo.


Er Uit | 03-04-2019

Dit soort gelovige gebruiken homohaat om hun eigen tekortkomingen te verbergen en dat zijn er heel wat.


Er Uit | 04-04-2019

Lijkt of hij iets te verbergen heeft net als die vele RK medewerkers.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

18:35 | Grey's Anatomy

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

20:30 | Fred van Leer: Alles Uit De Kast

21:00 | Holby City

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven