Steeds meer lhbt's in de wereld

29-03-2019 | Een steeds grotere groep wereldburgers zegt zichzelf tot de lhbt-gemeenschap te rekenen, maar de acceptatie van deze groep blijft achter. Dat zijn de hoofdconclusies van een grootschalig onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Het samenwerkingsverband van welvarende landen deed de afgelopen tijd onderzoek naar hoe de lhbt-gemeenschap in de samenleving staat.

In de veertien lidstaten die betrouwbare cijfers hebben aangeleverd voor het onderzoek wonen in het totaal zeventien miljoen mensen die zich tot de lhbt-gemeenschap rekenen. Gemiddeld genomen komt dat neer op 2,7 procent van de bevolking. Opvallende uitschieter is de Verenigde Staten waar iets meer dan acht procent zegt lhbt te zijn. Die cijfers liggen maar liefst 50 procent hoger dan zeven jaar geleden maar volgens de onderzoekers ligt dit vooral aan het feit dat jongeren steeds minder vaak hun (homoseksuele) geaardheid verbergen.

De acceptatie van lhbt's is de afgelopen tijd wel iets toegenomen maar nog altijd zeggen één op drie Europese lhbt's dat zij onlangs zijn gediscrimineerd. In Litouwen en Groot-Brittannië zegt zelfs de helft van de ondervraagden dat. Van de meer dan dertig onderzochte landen staat Nederland in de ranglijst van openminded landen op de derde plek. IJsland en Zweden scoren het best, Letland, Litouwen en Turkije het slechtst.

De onderzoekers melden dat het de goede kant op gaat met de acceptatie van lhbt's maar dat er ook nog een lange weg te gaan is. Als één van de voorbeelden waar aan gewerkt moet worden wordt het homohuwelijk genoemd. In slechts de helft van de OESO-lidstaten is het huwelijk opengesteld voor paren van hetzelfde geslacht en dat percentage kan en moet omhoog, meldt het rapport.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 29-03-2019

Het percentage is natuurlijk nog veel hoger. Want als ik zie hoeveel stiekeme dates er georganiseerd worden, er cruising plekken bezocht worden, voornamelijk door mannen die zich in het gewone leven voordoen als hetero, en als ik zie dat het met de acceptatie zo slecht gesteld is in vele landen, waardoor men in de kast blijft (lees praktisch heel de arabische, afrikaanse en aziatische wereld), dan kan het niet anders dat er nog veel meer LHBT zijn dan men denkt.


@Joop | 30-03-2019

Die zijn er zeker ook, Joop. Percentage wereldwijd moet veel hoger liggen. Het is en blijft een weg van lange adem. Met name de Arabische, Afrikaanse en Aziatische wereld hervormen op dit gebied veel langzamer, maar ook daar zijn soms opvallende veranderingen ten positieve. Belangrijk is dat de lhbtq+ gemeenschap zichtbaar en strijdbaar blijft voor haar belangen, onder alle omstandigheden.


qw | 30-03-2019

10 % kernhomo, 10% kernhetero, 80% bi. De 80% bi geeft zich meestal aan als hetero. Is er ergens een probaat middel om de 10% kernhetero's te checken? Zolang vreemd genoeg wordt aangenomen dat heterosexualiteit "normaal" is (?!?!?!?!?!?!?!), zal geen dergelijk probaat middel kunnen worden gevonden.


@qw | 31-03-2019

Die 10% kernhetero's zijn de orthodoxe reli-fanatici wereldwijd. Zolang deze 10% agressief de overige 80% zgn. bi's probeert te bekeren naar zuiver hetero, zal er weinig ten goede veranderen. Het gevaar is, dat mensen zich makkelijk laten ompraten, mensen zijn kuddedieren, en ja, daar heeft de grootste schreeuwer het voor het zeggen. Zolang de mens bestaat, zijn er al oorlogen gevoerd tussen de verschillende goden waarin ze geloven. Dat zal niet zo gauw veranderen. Religie heeft oorlog nodig om te kunnen overleven, ondanks dat dikwijls de liefde wordt gepredikt! En hierbij is de cirkel weer rond: de hemel tegen de hel, en weer terug.


@qw | 31-03-2019

De term heterosexueel in de klassieke psychologie was een definitie van een "afwijking". Wat we tegenwoordig eerder nymfomaan noemen. De godganse dag met sex bezig zijn.

Die jaren 70 percentages kloppen ook niet. De liefde tussen twee mannen is anders dan de liefde tussen man en vrouw of de liefde tussen twee vrouwen. Ik zal de drie en meer nog maar even buiten beschouwing laten, alhoewel wat mijzelf betreft alle "eerdere" liefdes in mijn leven nog steeds liefdes zijn.

Menig "hetero"-man onderhoudt innige liefdesbanden met andere mannen. De hamvraag is dan of dat met of zonder sex is. En dat mensen zich vooral op dat punt druk maken. Dat is (los van dat logischerwijs intiemer contact ook de overdraagbaarheid van ziektes groter maakt, wat van alle tijden is!) verder een prive aangelegenheid. Waar niemand zich mee te bemoeiien heeft.

Het is letterlijk een glijdende schaal. Een mens is, in tegenstelling tot vele diersoorten, het hele leven en het hele jaar door sexueel actief. Hoe en met wie of wat, gaat niemand wat aan.

Sexualiteit man-vrouw kan kinderen voortbrengen. Een pappa en een mamma maken van een enkele geile wip. Maar dat is natuurlijk niet het hele verhaal. We gaan daar echter vaak nog wel heel primitief mee om. De mores van de antieke gelovigen speelt een hoofdrol. Terwijl de stand van de wetenschap op dit hele vlak nog tamelijk kinderachtig is.

Je ziet ook veel in homo relaties dat bij gebrek aan kennis men maar gezinnetje probeert te spelen. Dat homo's dan toch maar worden gezien als alleswippers. Terwijl ik denk dat partnertrouw, of noem het gewoon tevreden zijn met je partner bij homo's net zo vaak voorkomt als bij hetero's. Lang geleden is al eens onderzocht dat zo'n 70% wel es vreemd is geweest. Ongeacht sexuele orientatie of identiteit. Het zijn vooral de hetero pappa's en mamma's die bang zijn dat dat uitkomt. En daarom krijgen wij dan weer klappen.

Gebrek aan beschaving. Gebrek aan educatie. Gebrek aan zelfkennis.

En sex? De ene moet niet naar mijn linker bal wijzen of die hele arm gaat eraf. En de ander mag. Graag zelfs.


@@qw | 01-04-2019

Homohaat komt vooral voort uit kastholebi die hun eigen natuur niet accepteren ze worden daarin -zonder uitzondering- gevoed door hun omgeving en 'tradities' en verwachtingen. Zichtbaarheid en holebi- rolmodellen tijdens de opvoeding zijn cruciaal.


qw | 01-04-2019

Mijn ervaring is dat het de 10% kernhetero's onverlet laat of je homo, hetero of bi bent. Ze hebben geen enkel bezwaar tegen homo's. Dat geldt ook voor de 10% kernhomo's, tenzij hun wat is aangepraat (= de overgrote meerderheid van hen). De problemen liggen vooral bij de 80% bisexuelen en bij de onzekerheid over hun eigen gerichtheid. Huns inziens zijn ze hetero en zijn al hun homosexuele activiteiten toevalligheden of gelegenheden om homo's 'n lesje te leren waarbij ze meteen hun eigen "heterosexualiteit" bevestigen en verstevigen. Als ze vrezen te veel naar homosexualiteit over te hellen, kan bij hen ernstige paniek ontstaan die zich kan vertalen in verbale of fysieke agressiviteit tegen homo's. Homo's die steevast vasthouden aan de heteronorm, omdat dat hun is aangepraat (bv. Vaticaanhomo's, zie het boek Sodoma), ontwikkelen blijkbaar 'n sterke verbale agressiviteit


@qw | 02-04-2019

Ik ben dat ge-kernhomo juist zo zat. Dat je dat altijd maar moet uitleggen. Verdedigen. Dat het op goedpraten begint te lijken. Dat je altijd maar argumenten moet geven om gewoon wie je bent. En wie je lief hebt. Dat ze eens allemaal oprotten en de cholera of de pest krijgen. Of een kernheterobom op hun kop.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

18:35 | Grey's Anatomy

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

20:30 | Ranking The Stars

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven