SGP wil zoenende vrouwen uit straatbeeld

12-03-2019 | De SGP in de provincie Gelderland heeft grote moeite met reclameposters in een groot aantal bushokjes waarop twee zoenende vrouwen te zien zijn. Dat meldt Omroep Gelderland op haar website. Sinds enige tijd hangen de posters in diverse plaatsen binnen de provincie waaronder in Barneveld, Garderen en Hoevelaken. Het gaat om een reclame-uiting van een datingsite die zich richt op stellen en singles die op zoek zijn naar een spannende date.

"Het stoort ons dat er een leefwijze wordt gepropageerd die niet naar Gods woord is," aldus Klaas Ruitenberg, Statenlid in de provincie Gelderland. "Daarnaast hangen die posters in bushokjes waar onze achterban woont. Die shockeer je daarmee." De SGP vindt dat Gelderland regels moet opstellen om 'dergelijke aanstootgevende reclame' te voorkomen. "Het past niet bij een levenswijze conform de bijbel, en dit soort sites veroorzaken veel narigheid," aldus de SGP'er.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Cees | 12-03-2019

Zo kennen we onze gluiperige mannenbroeders weer. Nu maar hopen dat de provincie Gelderland geen gehoor geeft aan deze godgeklaagde flauwekul.


Random Persoon | 12-03-2019

Waar de SGP hier om vraagt mag helemaal niet.

De enige reden dat dit aanstootgevend is conform de beschrijving die de SGP geeft is religie: SGP wil de wet aangepast zodat dit niet meer gebeurd.

Oftewel hiervoor moet christendom onder de wet christendom anders en ongelijkwaardig behandelt worden dan andere religiën in de wet. Dit is tegen de regels over vrijheid van religie in de constitutie.


Peter | 12-03-2019

En ik vind dat de regering regels moet opstellen om religieuze politieke partijen te verbieden.
Ik weet dat dit niet kan maar ik word zo ontzettend moe van dat reli geleuter.


EMIEL | 12-03-2019

de zwaar gestoorde partij SGP shockeer ons elke keer weer met hun zieke denkwijze. en maar mensen hersenspoelen.


Ach | 12-03-2019

SGP'ers die het lijden verheerlijken zouden juist dankbaar moeten zijn voor zulke posters. Wat mij betreft mogen ook dien aangaande de zoenende mannen terug op straat. Wellicht zelfs zoenende hetero's.

Die SGP club is het die de boel opnaait. Ze geven impliciet vrijbrieven af voor haatbaarden en terrorguppies. Want als het voor je geloof is dan mag je je niet enkel boven de wet wanen. Maar het wordt stilzwijgend toegelaten ook nog. Met het zelfde "recht" wordt in amderdam een hele school geindoctrineerd. Daar valt weinig tegen te doen want anders moet je de diplomatieke onschendbaarheid en onvervolgbaarheid van Van der Staaij ook ter discussie stellen. En die laatste heeft wat dat betreft de huidige regering zelfs een pistool op de kop gezet in verband met mogelijk verlies van meerderheid in de eerste kamer.

Reli-geteisem! Zelf sons of bitches.

Vandaag groot onderzoek onder politie uitgekomen. Over hoe daar intern misdaden worden ge-herformuleerd. Dat kennen wij in onze werekd maar al te goed. Betonscharen en bakstenen, en officieel was het een poging tot vrijheid van meningsuiting. Slachtoffers hadden beter geen aangifte gedaan want het systeem zal de kern wel uit de zaak plakken. Het zwarte balkje is voor het slachtoffer, tegenwoordig.

Politiek doet niks. Want geen spelletje vies genoeg voor van der Staaij en die hele SGP.


En het OM.... | 12-03-2019

Die "tillen" natuurlijk de beslissing of de nashvillers vervolgd moeten worden "over de verkiezingen heen. Ofwel die bemoeiien zich door hun gedrag en nalaten met de democratie. En daar hebben ze hun speciale plek niet voor gekregen. Dat wringt staatsrechtelijk wat. Om het nog beleefd uit te drukken.


Lulkoek | 12-03-2019

Dat hele verhaal van die nashvillers, dat ze met een nieuwe verklaring gaan komen (al gezien trouwens, ikke niet) is lulkoek. Het is als inbrekers die ermee weg komen dat ze binnenkort de inbraak nog eens over doen op een manier dat wel iedereen kan begrijpen wat hun goede bedoelingen waren. Hallo?


Joop | 12-03-2019

"Het stoort ons dat er een leefwijze wordt gepropageerd die niet naar Gods woord is," aldus Klaas Ruitenberg.
Het stoort mij dat christenen altijd maar door blijven janken alsof Gods woord leidend is in ieders leven. Hou er mee op stelletje hufters, christenen zijn geen leidende rol in de wereld, maar slechts een onderdeel van vele leefwijzen.


@Joop | 12-03-2019

Wat mij stoort is niet wat ze thuis graag doen. Al zijn ze S/M en zitten ze het liefste de hele dag in een hondenbench opgesloten. Wat mij wel stoort, en ernstig, is hoe ze zich aan het openbare leven opdringen. Althans, het is geen opdringen. Ze gedragen zich alsof het al van hùn is. Wat is het verschil met de hele straat moet in burka lopen en alle korte rokjes zijn hoeren waarop je mag spugen.

Het is het zelfde kwaad.

Wie het kwaad wil zoeken, dat is simpel. Je hoeft het maar bij de naam te roepen. Maar doe dat lekker thuis. Rot daar eens lekker mee op. Àl die geloven. Jet verkloot niet alleen mijn dag ermee, je spuugt me in mijn bek en als het moet laat je me door heel de Dordrechtse jeugd achterna zitten.

Tief eens op met je wijwaterfabrieken en acht keer bukken per dag tempels. Ik woon hier ook. En ik loop gewoon naar de slager. Mag dat?


qw | 13-03-2019

Als je in burka over straat mag lopen, dan mag je a fortiori al kussend over straat lopen.

Als je burka-ambtenaar mag zijn, dan mag je a fortiori nudist-ambtenaar zijn.

enz...


No Religie | 13-03-2019

Gods woord?denk niet dat die ooit wat gezegd heeft en als hij echt bestaat zou hij zijn mond echt wel open hebben gedaan tegen zijn zogenaamde volgers.


Als... | 16-03-2019

Maandag het OM wel overgaat tot, in verband met de Urk column, maar blijft zwijgen over de Nashville verklaring, dan zullen we weten wat er nog over is van normen en waarden in dit land.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven