De wereld en zo | Oosters gay

07-03-2019 | Tijdens een recente vakantie in onder andere Maleisië, Thailand en Singapore heb ik naast de niet te versmaden goddelijke keuken van de Oost tevens wat kennis kunnen nemen van het gay leven aldaar.

Van Thailand is al langer bekend dat er een wat 'opener' beleid is ten aanzien van gays, alhoewel het officieel niet zo is. Sterker nog, tijdens een eenvoudig taxi of tuk-tuk ritje wordt tevens direct gevraagd of er nog andere diensten geleverd kunnen worden:
'You want fuck? Nice girl?'
'No, thank you very much, for now just to the temple, please'.
'Aaaaah, nice boy maybe, or lady boy? No problem, I can arrange for you sir!'

In Singapore en Maleisië ligt de zaak een stuk gevoeliger, helaas wordt het onderwerp en het openlijk belijden van het homo-zijn zoals bekend vaak gedicteerd door religie en de daaruit voortvloeiende cultuur. Dat zou nog tot daar aan toe zijn, ware het niet dat de religie, of het afstand ervan doen, geen vrije keuze is indien eenmaal daarmee behept door simpelweg in dat land te worden geboren.
Strenge religie en cultuur worden helaas nog steeds gebruikt als machtsmiddel om het volk in toom te houden, terwijl de leiders zelf vaak een wat schuinere schaats rijden.
De toorn van God/Allah (lees: de overheid) is voor de gemiddelde burger niet mals als je je niet aan de vastgestelde - en per land vrij geïnterpreteerde - koranregels houdt.

Als je dan als gay wordt geboren en je wilt je verzetten, heb je de keuze uit de boel negeren en verbergen, of bijvoorbeeld je land proberen te verlaten zodat je wel kunt zijn waar je zelf ook niet voor gekozen hebt.
Maar ja, dan mag je jezelf zijn in New York, Amsterdam of Madrid, wat is dan de kwaliteit van je leven als je tegen je zin je geliefde land, familie en vrienden hebt moeten verlaten?

Nee, echt vrolijk werd ik er niet van toen ik wat standaard research verrichtte naar de aanwezigheid van gay gelegenheden en activiteiten. Het is er wel, maar zo verborgen dat de lol er snel af gaat.

Op het strand van Pattaya kun je je ogen nog aardig de kost geven met zowel lokale als internationale gays, daar is het echt wel een gezellige boel.
Persoonlijk heb ik graag wat meer vlees op de botten dan bij de Thaise boys, maar jezus wat maken een heerlijke Thaise curry of de Maleisische varianten van de ons welbekende Indonesische rijsttafelgerechten veel goed! Je zou er bijna geil van worden.

GaySite.nl columnist AKO is geboren in Brabant en heeft lange tijd in Amsterdam gewoond,alsmede in het buitenland. Hij heeft een aantal jaren in de gezondheidszorg gewerkt en later in de farmaceutische industrie. Hij was en is een enthousiaste deelnemer aan het gay uitgaansleven in binnen- en buitenland en wordt geboeid door de wereld om hem heen, waarbij de heel kleine dingen vaak zorgen voor (on)logische gedachtengangen over mens en maatschappij.

Deel dit artikel:  

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Bones

20:25 | De Luizenmoeder

21:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Nee

Ja

Wat is dat?

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven